Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: Negatiiviset Nuoret kuvasi uuden musiikkivideonsa kännissä – "Jurrissa oli helppo esittää jätettyä ressukkaa"

Rakkaus on pelkkää painetta palleissa -biisin musiikkivideo oli Negatiivisten nuorten mukaan yhtä luovaa kaaosta.

Lahtelaisen punkbändin Negatiivisten Nuorten uusi musiikkivideo on pelkistetty. Yhdessä huoneessa kuvatussa videossa bändiläiset heittelevät toisiaan ilmapalloilla ja pohtivat, onko rakkaus vain painetta palleissa.

Rakkaus on pelkkää painetta palleissa kuulostaa nimensä perusteella todella pessimistiseltä rakkauslaululta. Kappale ei kuitenkaan ole Negatiivisten Nuorten, eli Negisten, mukaan sovinistinen kannanotto, vaan tsemppausbiisi rakkauden kourissa tuskaileville. Biisi sai alkunsa bändin jätkien kaverille sattuneesta tapauksesta.

- Kaverilla oli muijansa kanssa riitaa. Sen muijan mutsi sitten totesi, että kannattaa aina muistaa, että rakkaus on vain painetta nuoren miehen palleissa. Ettei kaikkea kannata aina ottaa niin vakavasti.

Vaikka uutuusbiisillä on hieman provosoiva nimi, kappale ei kuitenkaan ole bändin mukaan herättänyt niin paljon tunteita kuin yhtyeen aiemmin julkaistut sinkut Mutsi ja Mä oon niin ruma.

- Jotkut tykkää ja toisten mielestä tää on paskahuumorisuomirokkia. Selkeesti vähemmän tää on jakanut mielipiteitä kuin meidän aiemmat biisit, bändi pohtii.

Kaaoksesta hyvään lopputulokseen

Video on kuvattu Lahden vanhalla mallastehtaalla. Musiikkivideon kuvauksissa tunnelma oli myös maltaan sävyttämä, sillä yhtye oli kuvaushetkellä humalassa. Videon kuvaaminen oli muutenkin Negisten mukaan sellaista säätämistä, että lopputulos näyttää sähläämisen määrään nähden todella hyvältä.

- Lavastaminenkin oli hullua säätöä. Mutta kun näimme, millainen videosta tuli, olimme tosi tyytyväisiä.

Humalatila auttoi omalta osaltaan luomaan kuvauksiin oikeanlaista fiilistä.

- Jurri teki siitä sopivalla tavalla masentavaa. Oli helppoa esittää jätettyä ressukkaa.

Negisten työskentelytapa kuulostaa äärimmäisen rennolta ja jopa sekavalta. Bändiläiset itse ovat hieman eri mieltä.

- Ei meidän touhu ole sekavaa, se on luovaa.

Mutta entäs biisin väite? Onko rakkaus Negatiivisten nuorten mielestä todella pelkkää painetta palleissa?

- On se monia muitakin asioita. Mulla on tällä hetkellä sellainen muija, että se on paljon enemmän kuin painetta palleissa, tuottaja-kitaristi Eetu sanoo.

Lue myös:

PH-arvot ylitti rajan – teki Negatiivisille Nuorille punkrock-biisin siitä, että kaikki on ihan ok

YleX Ensinäyttö: Negatiiviset Nuoret hulluuden partaalla mielisairaalassa – katso musavideo, jonka lopussa on yllätys

Negatiiviset Nuoret: Miesten seksualisoiminen pitäisi ottaa rennommin