Hyppää pääsisältöön

Kuullaanko tämä biisi Weekend Festivalilla? Sandstormin Angry Birds -versio on täyttä timanttia

Sandstorm on biisi, johon ei kyllästy. Toivottavasti kuulemme sen sekä originaalina että Angry Birds -versiona Weekend Festivalilla 5.–6. elokuuta.

Tältä Darude näyttää Angry Birdsinä. // Kuva: YouTube / Andry Birds / kuvakaappaus

Vuosi 1999 oli aivan mahtava vuosi. Silloin Kalle Palander voitti ensimmäisenä suomalaisena alppihiihdon maailmanmestaruuden ja Salattujen elämien ensimmäinen jakso lähetettiin.

Samana vuonna maailman väkiluku ylitti kuuden miljardin rajan – ja Daruden superhittiSandstorm ilmestyi.

Ja Sandstormia, sitä kuunneltiin. Sandstorm oli vuoden 2000 parhaiten myynyt vinyylilevy koko maailmassa.

Vuosien aikana Suomi on ottanut käyttöönsä euron, älypuhelimet vallanneet kännykkämarkkinat ja maailman väkiluku ylittänyt seitsemän miljardia – mutta Sandstorm kiinnostaa edelleen.

Se kiinnostaa niin paljon, että Rovion megasuositun Angry Birds -pelin suuren päivityksen yhteydessä julkaistiin Sandstormin ja Angry Birds -teemakappaleen mixture-biisi.

Ja kuten jokainen todennäköisesti arvasikin, se on erittäin kova.

Vaikka Sandstorm-biisin ilmestymisestä on jo pieni ikuisuus, Darude on edelleen yksi Suomi-trancen eturivin artisteista. Hän julkaisi viime vuonna Moments-nimisen albumin, joka suurin hitti oli YleX:lläkin kovassa soitossa ollut Beautiful Alien.

Darude esiintyy Helsingin Kyläsaaressa 5.–6. elokuuta järjestettävällä Weekend Festivalilla. Darude on sanonut Keskisuomalaisen haastattelussa, että esittää Sandstormin ainakin 95 keikalla sadasta, joten eiköhän se kuulla Weekendissäkin! Mutta kuullaanko myös Angry Birds -versio? Saa nähdä.

Angry Birdsin tuore päivitys on The Mighty League -lisäys, jossa pelaajat voivat kilpailla kolmessa päivittäin vaihtuvissa kentässä verkon välityksellä siitä, kuka suorittaa kentän parhaimmilla pisteillä.

Lue myös:

Elämmekö sittenkin 90-lukua? Kaikki puhuvat Pokémonista, Tarzan-elokuva julkaistiin ja Clinton pyrkii presidentiksi

Tältä näyttää kaamea #darude – artisti seuraa fanien darrakuvia Instagramissa

Daruden Sandstorm oli "jonkinlainen iloinen vahinko"