Hyppää pääsisältöön

Mitä tulee Pokémonin jälkeen? Seuraava hittipeli voisi olla Harry Potter GO, NHL GO tai Joey Tribbiani GO

Koska eihän tämä nyt pelkkään Pokémon GO -peliin jää.

Voisko Harry Potter GO olla seuraava hittipeli? // Kuva: Twitter / YoutubersFan / kuvakaappaus

Pokémon GO, joo joo.

Hittipelistä on hiljalleen kerrottu kaikki. Jotkut ovat kyllästyneet pelin synnyttämään hypeen jo niin paljon, että toivovat pelaajien ennemmin keräävän marjoja metsistä kuin etsivän virtuaalihahmoja.

Odotettavissa on, että jossain vaiheessa Pokémon-mania tasaantuu. Pelin suosio ei välttämättä katoa, mutta enää siitä ei hihkuta samaan tapaan kuin viime päivinä.

Ja jossain vaiheessa se saa haastajan.

Pokémon GO ei ole ensimmäinen lisättyä todellisuutta hyödyntävä peli. Se on kuitenkin ensimmäinen, joka on lyönyt läpi näin isosti.

Mitä joku edellä, sitä muut perässä. Nokia oli aikansa ykkönen matkapuhelinmarkkinoilla, mutta lopulta muut menivät ohi. Käykö Pokémon GO:n kanssa samoin?

Alla vaihtoehtoja Pokémon GO -pelin haastajiksi:

Mario Kart GO

Eeppinen Super Mario Kart! Pelisarjan ensimmäinen versio julkaistiin Super Nintendolle vuonna 1992. Mario Kartista on julkaistu kolikkopelit mukaan lukien 11 eri versiota, viimeisin vuonna 2014.

Voisiko seuraava versio olla lisättyä todellisuutta Pokémonin tapaan hyödyntävä Mario Kart GO?

Sanotaanko näin, että toivottavasti ei. Ainakaan silloin, jos pelin meininki näyttää läheskään samalta kuin tässä meemissä.

Pokémon GO on aiheuttanut vaarallisia tilanteita liikenteessä. Eräs pelaaja on jopa ajanut poliisiauton perään pokémoneja metsästäessään.

Tämä on kuitenkin pientä verrattuna siihen, mihin Mario Kart GO -peli voisi johtaa.

Harry Potter GO

Harry Potterin fanit ovat Pokémon GO:n suosion siivittämänä tehneet vetoomuksen sen puolesta, että myös Harry Potterista tehtäisiin oma lisättyyn todellisuuteen pohjautuva peli.

Yksi pelin erikoisuuksista voisi olla näkymättömyysviitta, jota Hartsa itsekin käytti.

Julkisuuden henkilöistä etenkin suosittu yhdysvaltalaistubettaja Anthony Quintal on todella tohkeissaan Harry Potter GO -ajatuksesta.

Ehkäpä näemme tämän vielä joku päivä!

Walking Dead GO

Siis kuinka siistiä olisi lisätyn todellisuuden turvin kohdata zombeja synkällä pimeällä kujalla syksyisessä kuunkajossa?

Todella siistiä.

Katso kuva Giphystä

Walking Dead GO -pelin voisi yhdistää Pokémon GO -peliin niin, että zombien massahyökkäysten aikana Pokéstopit toimivat suojina zombeja vastaan. Pokéstopista voisi saada myös esimerkiksi Game of Thronesista tuttua lohikäärmelasia, jolla zombiet saa hengiltä.

NHL GO tai FIFA GO

Jääkiekon tai jalkapallon pelaaminen tai niiden treenaaminen yksin on vähän, noh, tylsää. Tämä muuttuisi, jos NHL GO tai FIFA GO -pelit ilmestyisivät!

NHL GO -pelissä pelaaja tarvitsisi älypuhelimen kanssa yhteensopivan mailan, jotta voi suorittaa pelin laukomis- tai kikkailutehtäviä. FIFA GO -peliin vaaditaan yhteensopiva jalkapallo.

Ongelmaksi voisi muodostua se, kuinka NHL GO -pelissä älypuhelimen saa suunnattua mailaan, josta pitää kiinni kaksin käsin. Erikoiskypärä? Ehkä.

Joey Tribbiani GO

Joey Tribbiani GO olisi ensimmäinen lisättyä todellisuutta hyödyntävä peli, joka toimii osittain pelaajan äänen avulla.

Joey Tribbianin perinteinen iskulause Frendit-sarjassa oli How you doing? Joey Tribbiani GO -pelissä kännykän näytölle ilmestyy vapaana olevien virtuaalinaisten sijainti. Virtuaalinaisia yritetään iskeä How you doing -äänikomennolla.

Katso kuva Giphystä

Iskemistaitojen kehittyessä virtuaalinaisten kynnys hullaantua iskurepliikistä kasvaa. Tällöin puhelimen etukamera aktivoituu. Pelaajalla tulee olla mahdollisimman sama ilme kuin Joeyllä oli aina lausetta käyttäessään, jotta hurmaamismahdollisuus on suurimmillaan.

Peliä pelatessa on syytä pitää mielessä, että Joey epäonnistui vain äärimmäisen harvoin.

Grand Theft Auto GO

Okei, toivottavasti tätä ei nähdä koskaan.

Odottelemme innolla seuraavaa lisätyn todellisuuden hittipeliä.

Lue myös:

Saako kaupassa tai hautausmaalla pelata? Poliisi antoi ohjeet Pokémon-jahtiin

Kirkot avaavat ovensa pokettajille: "Seurakunta voi tarjota vähän virtaa, ettei harvinainen Pokémon mene sivu suun"

Pokémon GO laittoi tärkeysjärjestykset uusiksi – kukaan ei kiinnostunut pokettavasta Justin Bieberistä

Musta Barbaari on Pokémon-fanaatikko – takana 12 tunnin metsästysreissu: “Tää on ihan sairasta”

"Ihmisillä ei ole varaa olla käyttämättä sitä" – Pokémon GO:n esittelemä lisätty todellisuus on tulevaisuudessa elinehto