Hyppää pääsisältöön

Tubettaja voi vaikuttaa myös elokuvilla – Katja "Mara Katti" Reposen uutta leffaa odotetaan somessa innolla

Vloggaajan suosituinta elokuvaa on katsottu YouTubessa yli puoli miljoonaa kertaa.

Katja Reponen eli tubettaja Mara katti. // Kuva: Yle/Pyry Sarkiola

Kiusattu on kuvaus tytöstä, joka joutuu äärimmäisen julman kiusaamisen kohteeksi. Reilun 20 minuutin mittaista elokuvaa on katsottu YouTubessa yli puoli miljoonaa kertaa.

Leffan takana on tubettaja Katja "Mara Katti" Reponen, joka on sittemmin tehnyt useammankin lyhytelokuvan nettiin. Vloggaajan uusin leffa tulee olemaan toistaiseksi pisin elokuva, jonka tubettaja on tehnyt. Äkkilähtö-nimistä leffaa odotetaankin jo somessa innolla, ja nuoren naisen YouTube-tili on täyttynyt kyselyistä, milloin elokuva julkaistaan tubessa.

Kaikki eivät välttämättä ainakaan aivan heti pääse näkemään uutta elokuvaa. Äkkilähtö saa ensi-iltansa lauantaina Reposen kotipaikkakunnalla Lappeenrannassa vuosittain rakennettavan valtavan hiekkalinnan ympäristössä. Näytöksiä järjestetään lisää, jos kysyntää riittää.

- Halusin jotain erilaista ja hiekkalinnalla on tunnelmaa, Reponen kertoo Yle Uutisille.

Tubettajan yli 50 000 seuraajaa saavat kuitenkin vielä odottaa, milloin elokuva tulee YouTubeen. Ainakaan toistaiseksi Reponen ei ole luvannut julkaista sitä netissä.

Kiusattu nosti Reposen Suomen suosituimpien vloggaajien joukkoon. Yle Uutisten mukaan elokuvaa on katsottu kouluissa opetusmateriaalina. Leffa on saanut paljon kiitosta.

- Tosi paljon tulee palautetta ihmisiltä, joita on kiusattu. Ja joku on jopa sanonut lopettaneensa kiusaamisen, kun on nähnyt leffani. Juuri sitä varten tein sen elokuvan, Reponen kertoo Yle Uutisten haastattelussa.

Yhteensä Reponen on julkaissut tubekanavallaan noin kymmenen elokuvaa. Tubettaja näyttelee, ohjaa, käsikirjoittaa ja leikkaa leffansa itse. Kaverit ovat mukana näyttelemässä talkoohengessä.

Vloggaaja onkin pyrkinyt elokuva-alan kouluihin, mutta vielä ei ole tärpännyt. Halu alan ammattilaiseksi on kuitenkin kova.

- Lukiossa ensimmäisinä vuosina opo sanoi, että kannattaako noin suureen pyrkiä. Mutta loppuvaiheessa hänkin kannusti hakemaan alan oppilaitoksiin.

Lue myös:

Kenestä vuoden vloggaaja? Tässä ovat Tubecon Awards -ehdokkaat

Ovatko someartistit vain levy-yhtiöiden luomia tähdenlentoja? Neljä väitettä uusista listamenestyjistä

Summeri-juontajan vlogiparodia vitsailee tubekliseille – koko sarja nyt Areenassa