Hyppää pääsisältöön

Mies on napannut kaikki Yhdysvalloissa olevat pokémonit – yhteensä 142 kappaletta

Hulluintahan tässä on se, että mies painaa ohessa noin 50 tunnin työviikkoa.

Pokémon GO on se juttu. // Kuva: EPA / Made Nagi

Pokémon GO -pelin pokémonit ovat ensimmäisen sukupolven pokémoneja, joita on yhteensä 151 kappaletta. Kaikkia ei kuitenkaan ole toistaiseksi mahdollista kerätä, sillä Business Insiderin tietojen mukaan ainakaan Articuno, Zapdos ja Moltres eivät ole vielä mukana pelissä.

Business Insiderin mukaan Yhdysvalloissa majailee tällä tietoa 142 eri pokémonia. New Yorkin Brooklynissa asuva 28-vuotias Nick Johnson on tiettävästi ensimmäinen henkilö, joka on saanut pyydystettyä ne kaikki, muun muassa BuzzFeed ja Business Insider kertovat.

Miten Johnson on onnistunut saavutuksessaan?

Johnson työskentelee tekniikkafirma Applicossa, jossa hän tekee vähintään 50 tunnin työviikkoja. Hän kertoo Business Insiderille lähtevänsä työpaikaltaan kello 18 nurkilla, jonka jälkeen hän on kävellyt parhaimmillaan kahdeksan tunnin verran ympäri Manhattania ja Brooklyniä pokémonien perässä.

Puhelimen matkamittaussovelluksen mukaan Johnson on kävellyt keskimäärin lähes 13 kilometriä päivässä sen jälkeen, kun Pokémon GO ilmestyi Yhdysvalloissa 6. heinäkuuta.

21. heinäkuuta mennessä Johnson on päässyt pelissä tasolle 31. Hän on napannut yhteensä 4 629 pokémonia – joista Pidgey-pokémoneja on ollut 609 – ja hautonut 303 pokémon-munaa.

Johnson on napannut kahta pokémonia vaille kaikki löytämänsä taskuhirviöt New Yorkista. Dratinin ja Porygonin hän bongasi ja saalisti New Jerseystä.

- Porygon ilmestyi tutkaan New Jerseyssä, mutta en ollut varma, missä se oli. Tilasin Uberin ja sanoin kuskille, että ajelee niin kauan, kunnes löydän sen, Johnson sanoo BuzzFeedille.

Johnson etsii parhaillaan sponsoria matkailusivujen ja start-up-yritysten kautta, jotta hän voisi matkustaa Yhdysvaltojen ulkopuolelle nappaamaan loput saatavilla olevat pokémonit.

Lue myös:

Tiesitkö, että olet melko varmasti altistunut Suomen Pokémon-äänelle?

Mitä tulee Pokémonin jälkeen? Seuraava hittipeli voisi olla Harry Potter GO, NHL GO tai Joey Tribbiani GO

Saako kaupassa tai hautausmaalla pelata? Poliisi antoi ohjeet Pokémon-jahtiin

Musta Barbaari on Pokémon-fanaatikko – takana 12 tunnin metsästysreissu: “Tää on ihan sairasta”