Hyppää pääsisältöön

30.7. Toiveuusinta: Pate Mustajärvi, Jussi Aaltonen, Heikki Salo ja Juri Lindeman

Manserockia tarjolla.
Manserockia tarjolla. Kuva: Yle Tartu Mikkiin

Tänään kuulemme peritamperelaisten musamiesten keikkakilometrien karaisemaa laulua ja hyvän kaverimeiningin saumaamaa rehtiä laulukisaamista. Pitäkää hatuistanne kiinni, sillä lauantaina rotvallin reunalta studioon marssii kolme kierrosta veivaamaan ja yleisön pään sekoittamaan Pate Mustajärvi, Jussi Aaltonen, Heikki Salo ja Juri Lindeman!

Popedan aina yhtä pitkää kesää viettävä karismaattinen keulahahmo, Ikurin oma Johnny Cash eli Pate Mustajärvi saa parikseen Jussi Aaltosen, joka on Mustat enkelit -yhtyeen solisti, mutta kunnostautunut myös Popedassa Mustajärveä tuuraavana "Vara-Patena".

Illan toisessa joukkueessa rokaten ja rallitellen kisaavat suomalaisen sananikkaroinnin ja laululyriikan aatelismies Heikki Salo sekä tamperelaista harjurokkia soittavan Hauli Brosin laulava kitaristi, Reinoissaan paikalle kaasutteleva Juri Lindeman.

Se on moro! Tämä jengi ei ole tullut tarjoilemaan käsipäivää tai jossittelemaan kirvesvartta, vaan diplomaattisesti ilmaistuna heidän äijäenergiansa räjäyttää heti ensi tahdeista alkaen studion katon vähintään Näsinneulan korkeuteen. Nämä rockia sata lasissa vetävät miehet ovat lähteneet tähän iltaan joraamaan Reinot jalasta eivätkä vaan sellaista meinaamaan. Illan aikana ehditään kuulla myös sydänalaa kouraisevia klassikkotulkintoja, eli kannattaa se mummon pitsinenäliina nyt kuitenkin varata rintataskuun. Miksaaja voi lähteä vaikka kahville, koska nämä rouheat raspikurkut laulavat nupit kaakossa vaikka sitten ilman mikkiä! Moottoripyörä on moottoripyörä, skootteri on lälläripyörä, joten laita nahkahousut jalkaan, jalat leveään haara-asentoon ja päristele mukana!

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.