Hyppää pääsisältöön

Mikä on ultimaattinen kesäbiisisi, Kasmir?

Klassikkobiisi vie Kasmirin huolettomiin kesälomiin. Tällä hetkellä artistilla on työn alla yli kymmenen biisin viimeistely tulevalle albumille.

Kasmir // Kuva: YleX

Täydellisen kesäpäivän kruunaa YleX:n Kesätoiveet-ohjelma, jossa kajautetaan ilmoille parasta kesäfiilismusiikkia. Tänään Maiju Pellikan tähtivieraana tunnelmoi kesämies Kasmir, joka viilettää pitkin Suomea keikoilla ja studiossa – nytkin on 14 biisiä työn alla.

Onneksi artistilla oli kuitenkin hetki aikaa hengähtää ja vastata YleX:n tuttuihin kesäkysymyksiin:

Mikä on ultimaattinen kesäbiisisi?

Se on ehdottomasti Valvomon Mikä kesä? Aina kun mä kuulen biisin, niin tulee superhyvä fiilis. Olin aika junnu, kun tää biisi tuli ja silloin kesät oli aika helppoja. Sai vaan skeittaa, käydä uimassa ja sitten oli ehkä joku nurmikonleikkaus kesäduunina. Ehkä se on just semmonen tuulahdus niihin huolettomiin kesälomiin.

Kerro omituisin muistosi kesäkeikoilta:

No nyt ei kyllä tule mitään mieleen! Olisi hauska heittää tähän, että joku viuhahti meidän lavalla mutta sellaista ei ole kyllä tapahtunu. Ehkä meillä on vaan niin hyvät turvamiehet, ettei lavalle pääse ylimääräisiä pyörimään.

Mikä omista biiseistäsi sytyttää yleisön kesäisin?

Varmaankin Vadelmavene. Se tuntuu olevan monelle samanlainen tärkeä kesäbiisi, kuten Valvomon Mikä kesä? on mulle. Vadelmavene yleensä aina liekittää yleisön. Mä jotenkin näen heti sen, kun ihmisten katseet kirkastuvat ja haluun ajatella, että siellä tulee joku hauska muisto mieleen siltä kesältä.

Vauvoja on kyllä toinen, varsinkin kun keikoilla on vähän nuorempaa jengiä, niin tämä tuntuu toimivan ihan sairaan hyvin.

Mitä pitää tehdä kerran kesässä?

Torille pitää mennä hakemaan herneitä. Herneethän on siitä jännä safka, että niitä voi syödä vaikka viisi litraa yhdeltä istumalta – ne ei mene mihinkään. Keikkabussiin vien yleensä 2–4 litran väliltä herneitä, kun siellä on kuitenkin syöjiä. Kyllä mä oon jonkun kaksi litraa yksinkin syönyt joskus.

Miten urasi etenee kesän 2016 aikana?

Kun ei olla keikoilla, niin ollaan studiossa. Tulin nyt suoraan biisileiriltä Jokioisista, niin sinne lähden heti takaisin. Meillä on siellä kämppä vuokrattuna, ja ollaan siellä viimeistelemässä ja kirjoittamassa viimeisiä biisejä levylle.  Nyt meillä on sellaiset 14 biisiä samaan aikaan työn alla, että aikamoinen savotta.

Ollaan tehty tätä tokaa levyä jo vähän reilu vuosi, joten meillä on vähän semmonen pieni painekin saada se valmiiksi syksyksi. Eli syys–lokakuussa tulee toka levy.

Klassikkokysymys: Mikä on suosikkijäätelömakusi?

Tää on tosi pappamainen vastaus, mutta se on rommirusina. Mä olen jostain syystä tykännyt siitä ihan pienestä pitäen. En tiedä, mun fammu rakasti sitä ja sitä on syöty.

Jos rundilla pysähdytään jollekin huoltoasemalle, missä on tällainen jäätelökiska, niin sieltä lähtee rommirusinajäätelö.

+

Jos haluat kuunnella Kasmirin haastattelun Kesätoiveet-ohjelmassa, niin se alkaa kohdasta 1:03.

Lue myös:

Älä kokeile tätä kotona: Kasmir poltti alapäänsä auringossa 

Muut kesäjutut:

Mikä on ultimaattinen kesäbiisisi, Tuomas Kauhanen?

Mikä on ultimaattinen kesäbiisisi, Alma?

Mikä on ultimaattinen kesäbiisisi, Isac Elliot?