Hyppää pääsisältöön

Tietosuojalauseke uudistettiin kattamaan Ylen verkkopalvelut laajemmin

Yle on julkaissut 25.7.2016 yhtiön uudistetun tietosuojalausekkeen. Uudella tietosuojalausekkeella varmistetaan, että Yle käsittelee verkkopalveluiden käyttäjien henkilötietoja lain edellyttämällä tavalla ja että käyttäjät saavat entistä paremman kuvan henkilötietojensa käsittelystä Ylen palvelujen yhteydessä.

Uusi tietosuojalauseke kattaa laajasti Ylen tarjoamat verkkopalvelut. Tietosuojalauseke kertoo, mitä henkilökohtaisia tietoja Yle kerää käyttäjiltään palvelujen yhteydessä, ja miten näitä tietoja käytetään.

Uudistettu tietosuojalauseke huomioi paremmin Ylen palvelujen kehityksen tulevaisuuden tarpeet. Yle kehittää palvelujaan ja verkkotarjontaansa, jotta voisi palvella paremmin kaikkia suomalaisia.

Uusi lauseke kattaa eri verkkopalveluiden käyttötilanteet ja kertoo tarkemmin esimerkiksi sen, mitä tietoja Yle kerää palveluihin kirjautuneilta ja kirjautumattomilta käyttäjiltä.

“Uudella tietosuojalausekkeella lisäämme avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Haluamme myös saada tärkeän asian paremmin ymmärrettävään muotoon”, sanoo Ylen strategiapäällikkö Jari Lahti.

Lahden mukaan tietosuojalauseke kaipasi selkeyttämistä Yle Tunnuksen ja uuden, olympiakisojen seuraajia palvelevan Rio Areena -sovelluksen myötä.

Uuteen tietosuojalausekkeeseen voit tutustua Ylen verkkosivuilla.