Hyppää pääsisältöön

Etusivu kysyy: Puhutko kuukautisista?

Helsingin Sanomien mukaan keskusteluilmapiiri on vapautunut selvästi, mitä tulee kuukautisiin.

Kuukuppeja. // Kuva: Lunette

Kuukautiset ovat ehkä joskus olleet tabu, johon viitataan vain kainoin kiertoilmauksin. Ajat muuttuvat! Helsingin Sanomat kertoo tänään, että kuukautisista puhutaan nykyään yleisemmin ja avoimemmin kuin aikaisemmin.

- Asenteet kuukautisia kohtaan ovat kyllä muuttuneet, jos verrataan 80- ja 90-lukujen tunnelmaan ja tähän päivään. Nyt kuukautisista puhutaan sosiaalisessa mediassa ja kuukautissuojamainokset ovat muuttuneet arkisemmiksi, Helsingin Sanomien haastattelema Väestöliiton nuorisolääkäri Miila Halonen sanoo.

Myös kuukuppeja valmistavan yhtiön toimitusjohtaja Heli Kurjanen sanoo lehdelle, että maailmalla kuukautiset ovat jopa trendi.

Onko sinulle helppoa puhua kuukautisista? Liittyykö aiheeseen mielestäsi edelleen häpeää tai peiteltävää? Keskusteletko luontevasti siitä, mikä kuukautissuoja on paras? Vai vaikenetko mieluummin näistä aiheista?

Puhutko kuukautisista?