Hyppää pääsisältöön

Tiisu-yhtyeen laulaja pyytää anteeksi lavakäytöstään: "Välinpitämättömyys ei johdu siitä, ettenkö arvostaisi teidän työtänne"

Facebookissa on käyty keskustelua, jossa arvostellaan Tiisu-yhtyeen laulajan holtitonta taipumusta keikkakamojen rikkomiseen. Nyt laulaja pyytää julkisesti anteeksi.

Laulaja Henrik Illikainen pyytää anteeksi holtitonta lavakäytöstään. // Kuva: Yle Areena

Nousussa olevan Tiisu-yhtyeen laulaja Henrik Illikainen kirjoitti maanantaina yhtyeen Facebook-seinälle päivityksen, jossa pyytää avoimesti anteeksi aihauttamaansa vahinkoa bändin keikoilla.

Suomen musiikkialan livepuolen teknikoille ja äänimiehille suunnatussa anteeksipyynnössään Illikainen tekee selväksi, että hän on Tiisu-yhtyeestä ainoa, jonka tulee saada syyt niskoilleen epäsopivasta käytöksestä. Bändin muut jäsenet ovat Illikaisen mukaan käyttäytyneet aina mallikkaasti.

- Keskustelussa tiuhaan kyseltiin, että kuka on Tiisu, kuka tämä tyyppi on. Tiisu on yhtye, mutta se tyyppi näiden tuhojen takana on lähes aina ollut minä, Henrik Illikainen. Ihan alkuun haluan erottaa nämä kaksi tekijää toisistaan. Ainoa tyyppi, joka jatkuvasti laitteita hajottaa meidän yhtyessä olen minä, Illikainen kirjoittaa yhtyeen Facebook-tilillä.

Impulsiivinen jo lapsena

Anteeksipyyntö sai alkunsa siitä, kun laulaja törmäsi Facebookissa keskusteluun, jossa puitiin Tiisun taipumusta rikkoa toisten tavaroita.

Pitkässä anteeksipyynnössään Illikainen käy läpi muun muassa sitä, kuinka ei ole aikaisemmin ymmärtänyt, että pelkkä rikottujen kamojen korvaaminen ei aina riitä.

Tavaroiden hajottamisesta kun voi aiheutua suurta haittaa esimerkiksi tilanteissa, joissa rikottuja mikkitelineitä ei ole ehditty korvata uusiin ennen seuraavaa keikkaa.

- Anteeksi, en ole osannut ottaa tuollaista huomioon. Näiden kuuleminen sai taas ottamaan tämän asian hurjasti vakavammin.

- Olen nuori janttari, joka ei nyt vain osaa hahmottaa vielä syitä ja seurauksia. Sitä tulee yleensä vain mentyä lavalle ja peto on irti. Haluan kuitenkin painottaa, että tämä minun koohottaminen ja välinpitämättömyys eivät johdu siitä, ettenkö arvostaisi teidän työtänne, laulaja kirjoittaa.

Sekoilun ja holtittoman käyttäytymisensä syyksi Illikainen mainitsee jo lapsena alkaneen impulsiivisuuden. Laulajan mukaan pleikkariohjaimet ovat lennelleet jo 5-vuotiaasta saakka.

- Tämä luonteenpiirre on ongelmallinen, varsinkin tässä ammatissa, mutta teen kaikkeni, jotta jotenkin oppisin hallitsemaan sitä.

Anteeksipyynnössään laulaja myös lupaa hankkia oman mikin lisäksi mikkitelineen.

Lue myös:

Tiisu kieri hiekassa, saapui lavalle uimalelulla kelluen ja halaili yleisöä – katso bändin riehakas Ruisrock-keikka

Musiikkia vastaan kapinoinut Tiisu: Häpesin lauluani niin, että heitin kitarani säpäleiksi seinään