Hyppää pääsisältöön

Harry Potter GO on tekeillä ja voi ilmestyä jo tänä vuonna – ja kyllä, peliin kuuluu myös taikasauva

Tanskalaisfirma Maguss on suunnitellut peliä jo ennen kuin kukaan oli hiiskunutkaan Pokémon GO:sta.

Tältä se näyttää! // Kuva: maguss.org

Fanien huutoon vastataan: Harry Potter GO -mobiilipeli on tuloillaan!

Tai siis: tanskalaisen Maguss-firman tuleva lisätyn todellisuuden älypeli saattaa olla nimeltään Harry Potter jotain, jos Maguss saa oikeudet nimen käyttöön joko Warner Brothersin tai Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingin kautta.

Joka tapauksessa peli tulee ainakin näyttämään harrypottermaiselta.

Maguss on suunnitellut peliä ja siihen yhteensopivaa taikasauvaa, Maguss Wandia, jo parin vuoden ajan – eli jo silloin, kun hypersuositusta Pokémon GO -pelistä tai sen suunnittelusta ei oltu vielä kuultu.

- Olemme toki huolissamme siitä, että meitä pidetään matkijoina. Siitä tässä ei kuitenkaan ole kyse. Pelimme tulee näyttämään erilaiselta jo ensisilmäyksellä, Maguss-yrityksen perustaja Ondrej Tokar kertoo YleX:lle sähköpostilla.

Harry Potter GO -peliä – tai mikä tahansa sen nimi tulee olemaankaan – voi Tokarin mukaan pelata joko taikasauvan kanssa tai ilman. Sauvan haltijoilla tulee kuitenkin olemaan pelissä suurempi rooli.

Tulevan pelin taikasauva, joka on yhteensopiva älylaitteen kanssa. // Kuva: maguss.org

Tulevassa pelissä suunnistetaan Pokémon GO:n tavoin karttaa ja GPS-signaalia hyväksikäyttäen. Harry Potter -pelissä ei kuitenkaan ole tarkoitus kerätä tai pyydystää mitään. Tarkoituksena on tutkia, opiskella taikuutta sekä vanhoja loitsuja ja treenata muun muassa alkemiaa. Pelin miljöö on joko Harry Potterista tutut maastot tai sellaiset, jotka näyttävät hyvin samoilta. Pelin juoni tai tapahtumien kulku ei perustu ainakaan suoraan Harry Potter -tarinoihin.

Pelin ja sauvan suunnittelu on kestänyt pidemmän aikaa, sillä alun perin Tokar yritti saada sille rahoitusta Kickstarterin kautta, mutta ei onnistunut. Nyt Tokar on saanut hankkeelleen rahoittajan, ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

- Pokemon GO:n ympärillä pyörivä hype on saanut meidät innostumaan ideastamme entistäkin enemmän. Olemme huomanneet, että tällaisille peleille olisi tilaa markkinoilla, Tokar kertoo.

Maguss-yrityksen peli on tarkoitus julkaista ennen joulua.

Lue myös:

Mitä tulee Pokémonin jälkeen? Seuraava hittipeli voisi olla Harry Potter GO, NHL GO tai Joey Tribbiani GO

Kaikki USA:ssa olevat pokémonit pyydystänyt kouluttaja sai sponsorin – pääsee ulkomaille keräämään loput

Saako kaupassa tai hautausmaalla pelata? Poliisi antoi ohjeet Pokémon-jahtiin

Musta Barbaari on Pokémon-fanaatikko – takana 12 tunnin metsästysreissu: “Tää on ihan sairasta”

Pokémon GO laittoi tärkeysjärjestykset uusiksi – kukaan ei kiinnostunut pokettavasta Justin Bieberistä