Hyppää pääsisältöön

Hittinikkari Paula Vesalalle arvostettu Juha Vainio -palkinto: "Monipuolinen laululyyrikko ja musiikin tekijä"

Lahjakas artisti saa kiitosta monipuolisuudestaan sanoittajana ja tunteiden tulkkina.

Vesala // Kuva: Viivi Huuska

Paula Vesalalle annettiin tänään Juha Vainio -palkinto Kotkan Meripäivillä. Vesalaa kehutaan tiedotteessa maasta taivaisiin ja nimetään suomipopin roolimalliksi.

- Vesala on monipuolinen laululyyrikko ja musiikin tekijä. Hänen teksteihinsä mahtuu laaja kirjo elämää, tunnelmia ja ihmiskohtaloita. Hän on tuonelan lauttojen vakiovieras, mutta yhtä lailla nuoruuden juovuttavien vuorokausien tarkkasilmäinen tallentaja, tiedotteessa sanotaan.

Vesalan kymmenen vuotta kestänyt, ja noin 70 kappaletta tuottanut, ura tullaan tiedotteen mukaan muistamaan lauluista ja teksteistä, joista moni kuulija on löytänyt itsensä, kysymyksensä ja kipuilunsa.

PMMP-yhtyeen jälkeen Vesala aloitti soolouran, ja hänen musiikkinsa on löytänyt tiensä ihmisten sydämiin ja soittolistoille – sooloalbumi rikkoi juuri platinalevyn rajan.

- Vesalan sooloura on vasta alussa, mutta hänen irtiottonsa menestysyhtyeestä ja toimivista hitin kaavoista todistaa halusta etsiä uutta ja kehittää ilmaisua edelleen, tiedotteessa kuvaillaan.

6000 euron arvoinen palkinto on annettu jo yli 20:en vuoden ajan ansioituneille sanoittajille. Viime vuonna palkinnon sai Pelle Miljoona. Vesala on viides nainen jolle palkinto myönnettiin.

Lue myös:

Paulan ja Miran molemmat puolet nähtiin Ruississa - Vesala loisti, Luodista oli vaikea saada kiinni 

Vesala: Ekat biisit soololevylleni tein jo vuonna 2012