Hyppää pääsisältöön

Kaikki USA:ssa olevat pokémonit pyydystänyt kouluttaja sai sponsorin – pääsee ulkomaille keräämään loput

Yhdysvalloissa on useiden lähteiden mukaan 142 eri pokémonia. Nick Johnsonilla on ne kaikki.

Kuvan kohteesta eli Tokiosta voi löytää Farfetch'd-pokémonin. // Kuva: EPA / Kimimasa Mayama

28-vuotiaasta New Yorkin Brooklynissa asuvasta Nick Johnsonista tuli ensimmäinen kaikki Yhdysvalloissa majailevat eri 142 pokémonia napannut pokékouluttaja Pokémon GO -pelissä. Saavutuksesta entistäkin hurjemman tekee se, että Johnson on tehnyt pyydystämisen ohella noin 50 tunnin työviikkoa.

Johnsonin harmiksi sellaiset pelissä tällä hetkellä mukana olevat pokémonit kuin Mr. Mime, Farfetch’d ja Kangaskhan eivät ole saatavilla Pohjois-Amerikan maaperällä – ainakaan villeinä. Mr. Mime on havaittu vain Euroopassa, Farfetch'd Aasiassa ja Kangaskhan Australiassa ja sen lähialueilla. Myös Tauros on vain tietyltä alueelta löytyvä pokémon – mutta Jonhsonin onneksi Tauroksen alue on Pohjois-Amerikka, joten hän on onnistunut nappaamaan sen.

Huhujen mukaan Mr. Mime, Farfetch’d ja Kangaskhan voisivat kuoriutua pokémon-munista myös Pohjois-Amerikassa. Johnson ei kuitenkaan ole kuullut yhdestäkään tällaisesta tapauksesta.

- Olen jutellut kymmenien ihmisten kanssa, jotka ovat hautoneet satoja munia. Kukaan ei kuitenkana ole saanut yhtään näistä [Pohjois-Amerikassa], Johnson kertoo USA Todaylle.

Niinpä Johnson haki itselleen sponsoria eri matkailufirmojen ja start-up-yritysten kautta, jotta hän pääsisi maailmalle metsästämään puuttuvat pokémonit.

Ja kappas vain – hotelliketju Marriott tarttui täkyyn, muun muassa Pastemagazine kertoo. Hotelliketju sponsoroi Johnsonit matkat Eurooppaan, Japaniin ja Australiaan, jotta hän sais täydennettyä jo nyt uniikkia kokoelmaansa.

Mikäli Johnson saa kiinni Mr. Mimen, Farfetch’din ja Kangaskhanin, hänellä tulee olemaan 145 kaikista 151 ensimmäisen sukupolven pokémonista. Jäljelle jäävät kuusi pokémonia – Ditto, Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo ja Mew – eivät ole toistaiseksi mukana pelissä.

Lue myös:

Lue tämä kolumni, ja olet lukenut kaikki Pokémon GO -kolumnit

Mies on napannut kaikki Yhdysvalloissa olevat pokémonit – yhteensä 142 kappaletta

Tiesitkö, että olet melko varmasti altistunut Suomen Pokémon-äänelle?

Mitä tulee Pokémonin jälkeen? Seuraava hittipeli voisi olla Harry Potter GO, NHL GO tai Joey Tribbiani GO