Hyppää pääsisältöön

Ontto kruunu – toinen tuotantokausi

Rikhard III (Benedict Cumberbatch) Ontto kruunu -sarjan toisella tuotantokaudella.
Benedict Cumberbatch on kuningas Rikhard III Rikhard III (Benedict Cumberbatch) Ontto kruunu -sarjan toisella tuotantokaudella. Kuva: Yle Kuvapalvelu Ontto kruunu

Elokuussa Teema esittää Ontto kruunu -sarjan kolme uutta tv-elokuvasovitusta Shakespearen kuningasnäytelmistä. Rooleissa nähdään mm. Benedict Cumberbatch, Judi Dench ja Hugh Bonneville.
Lauantaisin 13.–27.8. klo 21. Areenassa 7 päivää

Elokuvat sijoittuvat Ruusujen sotana (1455–1485) tunnettuihin Lancasterin ja Yorkin suvun välisiin kamppailuihin Englannin kruunusta. Kolme elokuvaa on sovitettu kahdesta näytelmästä: Kolmeosainen draama Henrik VI on jaettu kahteen elokuvaan ja kokonaisuuden päättää Rikhard III.

Henrik VI -elokuvien nimiosaa näyttelee Tom Sturridge ja tämän vaimoa Margareetaa Sophie Okonedo. Benedict Cumberbatch loistaa Rikhard III:na kahdessa jälkimmäisessä elokuvassa. Onton kruunun toisella kaudella nähdään myös muiden muassa Judi Dench Yorkin herttuatar Cecilynä ja Hugh Bonneville Gloucesterin herttuana.

Kaikki osat ovat katsottavina Yle Areenassa 7 päivää tv-lähetyksen jälkeen

Lauantai 13.8. klo 21 Henrik VI osa 1

Tom Sturridge on Henrik VI
Tom Sturridge on kuningas Henrik VI Tom Sturridge on Henrik VI Kuva: Carnival Film & Television Ltd teeman elokuvat,Ontto kruunu
Laura Frances-Morgan on Jeanne d'Arc
Laura Frances-Morgan on Jeanne d'Arc Laura Frances-Morgan on Jeanne d'Arc Kuva: Carnival Film & Television Ltd Jeanne d’Arc,teeman sarjat,Ontto kruunu

Isänsä kuoltua kesken satavuotisen sodan Henrik VI:stä on tullut kuningas jo pienenä vauvana. Seitsemäntoista vuotta myöhemmin valtakuntaa hallitsevat Gloucesterin herttua ja teini-ikäinen Henrik VI. Ranskassa nuori maalaistyttö Jeanne d'Arc johtaa joukot taisteluun neitsyt Marialta saamansa näyn ohjaamana, ja englantilaiset kohtaavat katkeran tappion. Sen jälkimainingeissa nuori kuningas yrittää yhdistää Englannin ja Ranskan menemällä naimisiin Margareeta Anjoulaisen kanssa. Avioliitto kuitenkin pikemminkin pahentaa tilannetta hänen omassa hovissaan.

Lauantai 20.8. klo 21 Henrik VI osa 2

Sophie Okonedo on kuningatar Margareeta
Sophie Okonedo on kuningatar Margareeta Sophie Okonedo on kuningatar Margareeta Kuva: Carnival Film & Television Ltd teeman elokuvat,Ontto kruunu
Andrew Scott on Ranskan kuningas Ludvig
Andrew Scott on Ranskan kuningas Ludvig Andrew Scott on Ranskan kuningas Ludvig Kuva: Carnival Film & Television Ltd teeman sarjat,Ontto kruunu

Ruusujen sota on käynnissä ja St Albansin tappion jälkeen valtaa pitävä Lancasterin suku joutuu tekemään myönnytyksiä Yorkin suvulle. Kuningas Henrik neuvottelee oman asemansa loppuiäkseen, mutta samalla hän jättää poikansa perinnöttä. Tämä ei käy kuningatar Margareetalle, joka suunnittelee iskua vastapuolen sukuun. Kolmea vanhinta veljestä, Edvardia, Yrjöä ja Rikhardia, hän ei kuitenkaan saa eliminoitua.

Lauantai 27.8. klo 21 Rikhard III

Judi Dench on herttuatar Cecily
Judi Dench on herttuatar Cecily Judi Dench on herttuatar Cecily Kuva: Carnival Film & Television Ltd Ontto kruunu,teeman elokuvat,Judi Dench
Benedict Cumberbatch on Rikhard III
Benedict Cumberbatch on kuningas Rikhard III Benedict Cumberbatch on Rikhard III Kuva: Carnival Film & Television Ltd teeman elokuvat,Ontto kruunu,Benedict Cumberbatch

Ontto kruunu huipentuu elokuvasovitukseen Rikhard III:sta, jota näyttelee karismaattinen Benedict Cumberbatch. Edvard IV Yorkin suvusta on astunut valtaan, ja maassa tuntuu vihdoin vallitsevan rauha. Kuninkaan omasta perheestä nousee kuitenkin uusi uhka, kun tämän nuorempi veli, katkera ja ruumiiltaan rujo Rikhard alkaa häikäilemättömästi tavoitella kruunua itselleen.

 • Ontto kruunu (The Hollow Crown, Series 2), Britannia 2016. Tuotanto BBC. O: Dominic Cooke. N: Sophie Okonedo, Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Tom Sturridge, Michael Gambon, Andrew Scott, Benedict Cumberbatch, Judi Dench

Yle Teema

 • Isältä tyttärelle – patriarkaalisen Franzan perheen tarina tasa-arvoisemmaksi muuttuvassa Italiassa

  Patriarkaalisen italialaisperheen tarina 30 vuoden ajalta

  Italialaisessa Isältä tyttärelle -sarjassa (Di padre in figlia) seurataan venetolaisen tislaamoyrittäjän perhettä 1950-luvun lopulta kahdeksankymmentäluvulle. Kiinnostavan sarjan keskiöön nousevat vahvat ja vapautuvat naiset, jotka saavat yhä enemmän jalansijaa yhteiskunnassa. Isältä tyttärelle alkaa Teemalla keskiviikkona 2.8.2017.

 • Eksoottinen Patakakkonen Pohjoismaissa

  Jaakko Kolmonen vierailee Tanskassa ja Islannissa.

  Patakakkonen-ohjelman kotistudiossa valmistettiin ruokia kaukomailta, mutta lähempiin ruokamaihin Jaakko Kolmonen matkusti itse paikan päälle. Tällä viikolla seuraamme keittiömestaria ja esitämme Kolmosen vierailut Islantiin sekä Tanskaan. Luvassa on siis smørrebrødejä sekä geysir-leipää!

 • Amiraali Yamamoto

  Suurelokuva Japanin laivaston komentajasta

  Japanilainen amiraali Yamamoto vastusti sotaa Yhdysvaltoja vastaan mutta päätyi johtamaan sitä maalleen ja itselleen tuhoisin seurauksin.

 • Thomas Crownin tapaus

  Steve McQueen pankkirosvona romanttisessa jännärissä

  Romanttinen jännityselokuva tyylikkäästä pankkirosvosta, joka saa peräänsä sinnikkään vakuutustutkijan.

 • Räsynukke

  Amerikkalaisen rikoselokuvan hurjimpia saavutuksia.

  "Tämä 'musta timantti' on ilmiselvä mestariteos, ainutlaatuinen yhdistelmä periamerikkalaista viattomuuden evankeliumia ja toisaalta psyyken pimeitä ulottuvuuksia."

 • Blue Jasmine

  Woody Allenin draama rahattomasta seurapiirinaisesta

  Woody Allenin draamassa nähdään Cate Blanchett Oscar-roolissa omaisuutensa ja hermonsa menettäneenä seurapiirinaisena.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!