Hyppää pääsisältöön

Ontto kruunu – toinen tuotantokausi

Rikhard III (Benedict Cumberbatch) Ontto kruunu -sarjan toisella tuotantokaudella.
Benedict Cumberbatch on kuningas Rikhard III Rikhard III (Benedict Cumberbatch) Ontto kruunu -sarjan toisella tuotantokaudella. Kuva: Yle Kuvapalvelu Ontto kruunu

Teema esittää Ontto kruunu -sarjan kolme tv-elokuvasovitusta Shakespearen kuningasnäytelmistä. Rooleissa nähdään mm. Benedict Cumberbatch, Judi Dench ja Hugh Bonneville.
Teemalla kesäkuussa 2018: pe 8.6., ti 12.6. ja ti 19.6. Areenassa vain suorana

Elokuvat sijoittuvat Ruusujen sotana (1455–1485) tunnettuihin Lancasterin ja Yorkin suvun välisiin kamppailuihin Englannin kruunusta. Kolme elokuvaa on sovitettu kahdesta näytelmästä: Kolmeosainen draama Henrik VI on jaettu kahteen elokuvaan ja kokonaisuuden päättää Rikhard III.

Henrik VI -elokuvien nimiosaa näyttelee Tom Sturridge ja tämän vaimoa Margareetaa Sophie Okonedo. Benedict Cumberbatch loistaa Rikhard III:na kahdessa jälkimmäisessä elokuvassa. Onton kruunun toisella kaudella nähdään myös muiden muassa Judi Dench Yorkin herttuatar Cecilynä ja Hugh Bonneville Gloucesterin herttuana.

Perjantai 8.6. klo 22.40 Henrik VI osa 1

Tom Sturridge on Henrik VI
Tom Sturridge on kuningas Henrik VI Tom Sturridge on Henrik VI Kuva: Carnival Film & Television Ltd Ontto kruunu,William Shakespeare,Henrik VI,Tom Sturridge,The Wars of the Roses,teeman elokuvat
Laura Frances-Morgan on Jeanne d'Arc
Laura Frances-Morgan on Jeanne d'Arc Laura Frances-Morgan on Jeanne d'Arc Kuva: Carnival Film & Television Ltd Jeanne d’Arc,teeman sarjat,Ontto kruunu

Isänsä kuoltua kesken satavuotisen sodan Henrik VI:stä on tullut kuningas jo pienenä vauvana. Seitsemäntoista vuotta myöhemmin valtakuntaa hallitsevat Gloucesterin herttua ja teini-ikäinen Henrik VI. Ranskassa nuori maalaistyttö Jeanne d'Arc johtaa joukot taisteluun neitsyt Marialta saamansa näyn ohjaamana, ja englantilaiset kohtaavat katkeran tappion. Sen jälkimainingeissa nuori kuningas yrittää yhdistää Englannin ja Ranskan menemällä naimisiin Margareeta Anjoulaisen kanssa. Avioliitto kuitenkin pikemminkin pahentaa tilannetta hänen omassa hovissaan.

Tiistai 12.6. klo 22.45 Henrik VI osa 2

Sophie Okonedo on kuningatar Margareeta
Sophie Okonedo on kuningatar Margareeta Sophie Okonedo on kuningatar Margareeta Kuva: Carnival Film & Television Ltd teeman elokuvat,Ontto kruunu
Andrew Scott on Ranskan kuningas Ludvig
Andrew Scott on Ranskan kuningas Ludvig Andrew Scott on Ranskan kuningas Ludvig Kuva: Carnival Film & Television Ltd Ontto kruunu,William Shakespeare,Henrik VI,Andrew Scott,teeman sarjat

Ruusujen sota on käynnissä ja St Albansin tappion jälkeen valtaa pitävä Lancasterin suku joutuu tekemään myönnytyksiä Yorkin suvulle. Kuningas Henrik neuvottelee oman asemansa loppuiäkseen, mutta samalla hän jättää poikansa perinnöttä. Tämä ei käy kuningatar Margareetalle, joka suunnittelee iskua vastapuolen sukuun. Kolmea vanhinta veljestä, Edvardia, Yrjöä ja Rikhardia, hän ei kuitenkaan saa eliminoitua.

Tiistai 19.6. klo 22.50 Rikhard III

Judi Dench on herttuatar Cecily
Judi Dench on herttuatar Cecily Judi Dench on herttuatar Cecily Kuva: Carnival Film & Television Ltd Ontto kruunu,teeman elokuvat,Judi Dench
Benedict Cumberbatch on Rikhard III
Benedict Cumberbatch on kuningas Rikhard III Benedict Cumberbatch on Rikhard III Kuva: Carnival Film & Television Ltd teeman elokuvat,Ontto kruunu,Benedict Cumberbatch

Ontto kruunu huipentuu elokuvasovitukseen Rikhard III:sta, jota näyttelee karismaattinen Benedict Cumberbatch. Edvard IV Yorkin suvusta on astunut valtaan, ja maassa tuntuu vihdoin vallitsevan rauha. Kuninkaan omasta perheestä nousee kuitenkin uusi uhka, kun tämän nuorempi veli, katkera ja ruumiiltaan rujo Rikhard alkaa häikäilemättömästi tavoitella kruunua itselleen.

Sarja on esitetty Teemalla ensimmäisen kerran kesällä 2016.

  • Ontto kruunu (The Hollow Crown, Series 2), Britannia 2016. Tuotanto BBC. O: Dominic Cooke. N: Sophie Okonedo, Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Tom Sturridge, Michael Gambon, Andrew Scott, Benedict Cumberbatch, Judi Dench
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa