Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle Klassinen edelleen kuultavissa Keski-Suomessa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä on Keskisuomalaiseen lähetetty vastaus, joka on julkaistu 27.7.

Alpo-Petteri Kokkonen kirjoitti (KSML 24.7.) Yle Klassinen -kanavasta. Kirjoittajan ajatukseen klassisen musiikin suotuisista vaikutuksista on helppo yhtyä, siksi klassista musiikkia soitetaan useilla Ylen kanavilla. Yle Klassisen lisäksi esimerkiksi Yle Radio 1 tarjoaa paljon kuunneltavaa klassisen musiikin ystäville ja Yle Areenasta löytyy runsaasti taltiointeja kuunneltavaksi ja katsottavaksi.

Kirjoittaja pahoitteli sitä, että Ylen radiokanavien kuuntelu television kautta päättyi. Yle Klassinen, Yle Puhe ja Yle Mondo eivät ole enää kuunneltavissa tv-vastaanotinten kautta, koska myös Ylessä etsitään säästöjä ja mietitään vastuullista verovarojen käyttöä. Kirjoittajan erityisesti kaipaama Yle Klassinen on alunperin tarkoitettu nettipalveluksi, eikä se ole koskaan ollut kuunneltavissa radiossa. Aiemmin tarjottu mahdollisuus kuunnella tätä palvelua myös tv-vastaanottimen kautta on kallista sen käyttöön nähden.

Yle Klassinen kuuluu edelleen Keski-Suomessa ja koko maassa nettiradiona. Kanavalla on erityisesti panostettu äänenlaatuun. Toinen television kautta kuultavissa ollut palvelu Yle Puhe kuuluu radiossa ja netissä koko maassa. Yle Puheen kuuluvuutta on myös parannettu, ja esimerkiksi juuri Keski-Suomessa kuuluvuusalue parani heinäkuun alussa, kun lähetinasemia uusittiin.

Kirjoittaja pahoitteli myös sitä, ettei Ylen hallintoneuvostossa ole keskisuomalaisia kansanedustajia. Hallintoneuvoston jäsenet valitsee eduskunta vaalikauden ensimmäisillä valtiopäivillä Yleisradio Oy:stä annetun lain mukaisesti. Yle ei osallistu valintaan.

Marja Keskitalo
radiopäällikkö
Yle