Hyppää pääsisältöön

Harry Potter -fanien odotus palkitaan sunnuntaina: Cursed Child -näytelmän käsikirjoitus julkaistaan vihdoin

Näytelmä saa virallisen ensi-iltansa Lontoossa lauantaina. Käsikirjoitus on sen sijaan ennakkotilatuin kirja Yhdysvalloissa koskaan.

Fanit kuvaavat The Palace Theatrea Lontoossa, jossa Harry Potter and the Cursed Child -näytelmää esitetään. // Kuva: EPA/Andy Rain

Kovimmilla Harry Potter -faneilla on edessään piinaavan odotuksen viimeiset hetket. Potter-saaga saa jatkoa tänä viikonloppuna, kun Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä saavuttaa vihdoin suuren yleisön. J.K. Rowlingin tarinaan perustuvan näytelmän virallinen ensi-iltana on lauantaina Lontoossa, ja käsikirjoitus julkaistaan sunnuntaina.

Tarinan jatkoa on odotettu niin innolla, että Cursed Childista on tullut ennakkotilatuin kirja Yhdysvalloissa koskaan. Ennätystä piti hallussaan varsinaisen Potter-sarjan päätösteos Kuoleman varjelukset. Yhdysvaltalainen kirjakauppaketju Barnes & Noble kertoi Reutersille, että käsikirjoituksesta saattaa hyvinkin tulla vuoden 2016 myydyin kirja.

Itse näytelmän kaikki näytökset on loppuunmyyty toukokuulle 2017 asti. Toivoa näytelmän näkemisestä on kuitenkin vielä, vaikkei lippuja olisi saanutkaan. Lisää näytöksiä on luvassa.

Cursed Childin tarina sijoittuu 19 vuoden päähän kirjasarjan päättymisestä. Harry Potter on teoksessa ylityöllistetty taikaministeriön työntekijä, aviomies ja kolmen kouluikäisen lapsen isä. Kirjan keskeisin hahmo on Harryn nuorin poika Albus Severus.

Näytelmä on kerännyt kriitikoilta ylistäviä neljän ja viiden tähden arvioita. Pian myös fanit pääsevät itse arvioimaan, millaisen Potter-maailman käsikirjoitus esittelee.

Lue myös:

Harry Potter -saaga saa jatkoa - näytelmän käsikirjoitus julkaistaan kesällä

Harry Potter GO on tekeillä ja voi ilmestyä jo tänä vuonna – ja kyllä, peliin kuuluu myös taikasauva

Harry Potterin maailma yltää Yhdysvaltoihinkin: J.K. Rowling esitteli Ilvermornyn taikuuskoulun tuvat