Hyppää pääsisältöön

Poptaivaan hämmentävin salaliittoteoria on tässä: Brasiliassa leviää meemi, jonka mukaan Beyoncé kidnappasi Sian

Teorian mukaan Sia on vangittuna Beyoncén tyrmässä. Siis anteeksi mitä?

Voiko Beyoncé ollakin kaappaaja? // Kuva: EPA/Michael Nelson

Salaliittoteoriat karkaavat usein hieman käsistä. Tällä kertaa netissä leviää teoria, joka lyö laudalta kaikki tämän hetken pop-maailmaan liittyvät kuvitelmat. Brasilialaisessa sosiaalisessa mediassa nimittäin leviää muun muassa Buzzfeedin mukaan teoria, jonka mukaan supertähti Beyoncé on kidnapannut kollegansa Sian.

Älyvapaalta kuulostava väite on ilmeisesti saanut alkunsa Twitterissä, jossa on levinnyt muun muassa #savesia-hashtag. Teorian mukaan Beyoncé on kaapannut Sian ja pakottaa tämän tekemään musiikkia. Villeimpien kuvitelmien mukaan Beyoncé olisi lukinnut Sian "cativieroon", paikkaan, joka tarkoittaa eräänlaista tyrmää, jonne kidnaappaja sulkee vankinsa.

Fanit ovat tulkinneet Sian twiittejä ja yrittäneet selvittää niistä koodattuja viestejä, Sian hätähuutoja.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kukaan ei oikeasti ole uskonut salaliittoteoriaa todeksi missään vaiheessa. #savesia-hashtagilla löytyy Twitterissä kasoittain viestejä, jotka on helppo tulkita vitseiksi.

Etenkin brasilialaisessa somessa salaliittoteoriasta on tehty toinen toistaan huvittavampia meemejä.

Kun Buzzfeedin toimittaja kertoi selvittävänsä salaliittoteoriaa ja sen aloittaneita meemejä, brasilialaiset olivat otettuja saamastaan huomiosta. Brassit olivat myös ylpeitä hämmentävästä huumorintajustaan.

- Brasilia, meemien kuningas, kommentoi eräs Twitter-käyttäjä.

- Brasilia on aivan sekaisin, toinen kommentoi.

Tällä viikolla on ihmetelty myös brittiläisen tubettajan Marina Joycen tapausta. Vloggaajan fanit uskoivat kivenkovaan, että heidän idolinsa on kaapattu ja pakotetaan tekemään YouTube-videoita. Fanien huolilla ei ollut todellista pohjaa, ja jopa poliisi joutui vakuuttelemaan, että Joyce todella on kunnossa.

Joycen tapaus kuitenkin poikkeaa hieman Beyoncén ja Sian keissistä, sillä suurin osa Joycen faneista todella oli huolissaan idolinsa turvallisuudesta.

Onneksi kuitenkin sekä Joyce että Sia ovat kunnossa, vai ovatko?

Lue myös:

Kun internet sekosi – Youtube-tähden fanit uskoivat idolinsa kidnappaukseen niin vahvasti, että poliisin oli puututtava peliin

Huhut Jack Blackin kuolemasta eivät pidä paikkaansa – julkkikset joutuvat yhä useammin death hoax -kohteiksi

Miksi ihmiset uskovat salaliittoteorioihin? Tässä viisi syytä