Hyppää pääsisältöön

Star Wars -faniteoriat käyvät jälleen kierroksilla – uusi teoria päättelee Reylle yllättävän isän

Uusimman Star Wars -leffan päähenkilö Rey on innostanut faniteorioiden kehittelijöitä. Ketkä ovat Reyn vanhemmat?

Romunkerääjä Rey (Daisy Ridley). // Kuva: Lucasfilm

Jos et halua spekuloida Star Wars -saagan hahmoilla ja tapahtumilla, tämän artikkelin lukeminen kannattaa lopettaa tähän.

Spekulointi nimittäin käy jälleen kuumana. Saagan viimeisin elokuva The Force Awakens jätti Star Wars -faneille yhden kysymyksen, jota on pohdittu ylitse muiden. Ketkä ovat leffan päähenkilöihin lukeutuvan Reyn vanhemmat?

Suurimman osan arvelut ovat jakautuneet kahteen leiriin. Erään teorian mukaan Rey olisi Luke Skywalkerin tytär, toisen teorian mukaan Rey olisi Kenobi.

Kummankin teorian perusteluissa on hyviä pointteja, mutta yksimielisyyteen ei ole päästy. Joidenkin mielestä olisi aivan liian itsestäänselvää, että Rey olisi Skywalker. Lisäksi leffan ohjaaja J.J. Abrams on sanonut, että Reyn vanhempia ei nähdä Episodi VII:ssä. Tämä viittaisi siihen, että Kenobi-teoria olisi todennäköisempi vaihtoehto Reyn sukupuun selvittämiseksi. Myöhemmin Abrams korjaili lausuntoaan ja sanoi, ettei Rey vain ole löytänyt vanhempiaan vielä, mutta vanhemmat saattavat jo olla hänen maailmassaan.

Monimutkaista!

Uusi teoria kuitenkin pistää hyllylle epäilyt siitä, että Rey olisi Kenobi tai Skywalker.

Teorian mukaan Rey olisi senaattori Palpatinen lapsenlapsi. Pahis Palpatine esiintyy esiosatrilogiassa sekä alkuperäisen trilogian kahdessa viimeisessä osassa. Palpatine kuolee lopulta, kun Darth Vader viskaa tämän alas Kuolemantähden reaktorikuiluun.

YouTube-käyttäjä Vincent Vendettan perinpohjaisesti esittelemä faniteoria pohjaa perustelunsa muun muassa Reyn ja Palpatinen yhteneväisiin taistelutyyleihin ja Reyn kiinnostukseen pimeään puoleen. Lisäksi teoria vakuuttaa, että olisi liian ilmiselvää, että Rey olisi Skywalker. Myös Reyn brittiaksentti viittaa teorian mukaan Palpatineen, jolla oli myös brittiaksentti.

Reyn sukupuun selviämistä joudutaan kuitenkin vielä odottamaan. Nähtäväksi jää, paljastuvatko sankarin perhesiteet Episodi VIII:ssa, jonka on määrä ilmestyä joulukuussa 2017.

Uuden ja perinpohjaisen teorian voit katsoa alta.

Lue myös:

Ohjaaja JJ Abrams liputtaa homoseksuaalisuuden puolesta: Olisi mahtavaa, jos Star Warsissa olisi gay-hahmo

Enää alle 670 päivää ensi-iltaan – uudet Star Wars -näyttelijät paljastettiin

Tämä kaikki tiedetään seuraavasta Star Wars -seikkailusta – uusi ohjaaja saattaa viedä Episodi VIII:n outoon suuntaan