Hyppää pääsisältöön

Harry Potter -näytelmä villitsi fanit, mutta J.K. Rowling laittaa pisteen saagalle: "Harryn tarina oli tässä"

Cursed Child -näytelmän sai ensi-iltansa lauantaina. Käsikirjoitusta jonotettiin kirjakaupoissa ympäri maailmaa.

Myyjä purkaa Harry Potter and the Cursed Child -käsikirjoituksia kiinalaisessa kirjakaupassa. // Kuva: EPA/Jerome Favre

Harry Potter -faneilla on käynnissä poikkeuksellinen vuosi. Tänä viikonloppuna päivänvalon näki Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä, joka jatkaa kuuluisan velhopojan tarinaa aikuisiällä. Myöhemmin tänä vuonna nähdään myös taika-aiheinen elokuva Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, joka perustuu niinikään kirjailija J.K. Rowlingin teokseen.

Kuluva viikonloppu sai kuitenkin Potter-fanit aivan sekaisin. Sadat innokkaat jonottivat käsikirjoitusta muun muassa Lontoossa. Käsikirjoitusta myytiin valtavasti jo ennakkoon ja yhdysvaltalainen kirjakauppaketju Barnes & Noble ennustikin Reutersille, että käsikirjoituksesta saattaa tulla vuoden 2016 myydyin kirja.

Yle Uutiset kertoo, että itse näytelmän avajaisgaala järjestettiin West Endin Palace Theatressa, missä sitä esitetään näillä näkymin ainakin vuoden 2017 joulukuuhun saakka. Viisi tuntia kestävän näytelmän näytökset on myyty loppuun vuoden 2017 toukokuuhun saakka.

Näytelmä on pyörinyt ennakkonäytöksissä jo kahdeksan viikon ajan, mutta lauantain gaalanäytöksessä olivat mukana myös näytelmän ohjaaja John Tiffany, kirjailija J.K. Rowling ja käsikirjoittaja Jack Thorne, jotka yhdessä työstivät tarinan näytelmäksi.

Rowling kertoi ennen näytöstä, että Cursed Child päättää Harry Potterin tarinan loppua. Kyse ei ole uuden vaiheen aloittamisesta tarinassa, kuten jotkut fanit toivoivat.

- Ei, ei. Hän aloittaa niin suuren matkan tässä näytelmässä ja sen jälkeen – niin, luulen, että se on siinä, Rowling sanoi.

Kirjailija kertoi, ettei hän ole halunnut kirjoittaa uutta Potter-kirjaa, mutta näytelmä antaa faneille jotain erityistä.

- Olen innoissani nähdessäni tämän toteutuvan, mutta ei, Harryn tarina on tässä.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat 19 vuoden päähän kirjasarjan päättymisestä. Harry on näytelmässä ylityöllistetty taikaministeriön 37-vuotias työntekijä ja kolmen lapsen isä. Tarinan keskeisin hahmo on Harryn nuorin poika Albus Severus.

Lue myös:

Harry Potter -fanien odotus palkitaan sunnuntaina: Cursed Child -näytelmän käsikirjoitus julkaistaan vihdoin

Harry Potter GO on tekeillä ja voi ilmestyä jo tänä vuonna – ja kyllä, peliin kuuluu myös taikasauva

Harry Potterin maailma yltää Yhdysvaltoihinkin: J.K. Rowling esitteli Ilvermornyn taikuuskoulun tuvat

Uusi video J.K. Rowlingin tulevasta elokuvasta: Tällainen on päähenkilö Lisko Scamander