Hyppää pääsisältöön

Supertuottaja Hank Sololta soolodebyytti Söpö – mukana Sanni ja Kasmir: ”Haluttiin tehdä jotain kreisiä”

Hank Sololta tulee ulos huomenna uusi karkkimainen biisi Söpö, joka on sydämeltään kuitenkin synkkä.

Hank Solo ja YleX Kesäaamu

Henri ”Hank Solo” Salonen on tuottanut lukuisia hittibiisejä kärkiartisteille, mutta nyt on aika kuulla hänen soolotuottajasinkkunsa Söpö. Hittinikkari kävi puhumassa biisistä YleX:n Aamussa.

Hank Solo on tuottanut muun muassa sellaisia nimiä kuin Sanni, Kasmir, Maija Vilkkumaa ja Roope Salminen & Koirat. Nyt mies on kuitenkin päättänyt sooloilla:

- Tuntuu jotenkin oikealta ajankohdalta tehdä tämä, kun syntyi tollanen härkänen biisi-idea. Tätä ei voi kukaan muu vetää, niin vedetään sitten ite. Jotenkin tää tuntui vaan oikealta, Hank Solo kertoi radiohaastattelussa.

Biisissä kaikki haluttiin vetää överiksi.

- Tuli sellainen intuitio. Haluttiin vain tehdä jotain kreisiä. Ja sitten tuli sellainen fiilis, että ei hitsi – olisko nyt oikea aika laittaa omaa musaa pihalle?

Biisin fiittaajat ovat Suomen musiikkitaivaan kärkikastia: Sanni ja Kasmir sekä Kauniit ja Uhkarohkeat. Kaikki artistit saivat biisiin oman kädenjälkensä – yhteistyöllä. Biisin idea syntyi studiossa Kauniit ja Uhkarohkeat -bändin Eetun kanssa.

- Oli jotenkin sellainen fiilis, et nyt mennään niin ääripäihin kuin pystyy – että alkaa vähän hävettää.

Avaa Instagram postaus

Biisin ensisoitto sai YleX:n shoutboxin laulamaan. Reaktiot olivat kaikkea järkytyksestä innostukseen.

- Sitten se tekee just sen mitä olin ajatellutkin, tai toivonut että se tekee, tuottaja sanoi.

Karkkimainen biisi kätkee kuitenkin sisimpäänsä melko synkät sanat. Siksi Hank Solo kertoi, että biisi sopii lähes vastakkaisiin tilanteisiin kuin nenä päähän.

- Tässä on tavallaan siellä syvemmällä se surullisuus, ja sit siinä on toi bailumeininki. Voit luukuttaa tätä etkoilla tai voit itkeä ittes uneen sunnuntai-iltana sen tahtiin.

Biisi Söpö julkaistaan tiistaina, mutta sen voi kuulla jo tänään YleX:llä. Biisin ja koko haastattelun voi kuulla myös alla olevasta haastattelusta alkaen kohdasta 3:05.

Jos haluat perehtyä viel tarkemmin tuottajan taustaan, hän kertoo suhteestaan musiikkiin FUM.FI-kanavalla Youtubessa:

Lue myös:

Suomalainen musiikkivienti ei ole enää vain hevin harteilla – kasvua pari miljoonaa vuodessa

Esittelyssä tuottajien uusi sukupolvi: paina mieleen Joonas Laaksoharju, Matias Keskiruokanen ja Tido