Hyppää pääsisältöön

Ihmissusi Lontoossa

David Naughton on David elokuvassa Ihmissusi Lontoossa
David Naughton on ihmissudeksi muuttunut David David Naughton on David elokuvassa Ihmissusi Lontoossa Ihmissusi Lontoossa,teeman elokuvat

Vuoroin hyytävä, vuoroin hykerryttävä kauhuklassikko amerikkalaista turisteista, jotka kohtaavat ihmissuden patikoidessaan Englannin nummilla.

John Landisin ohjaama kauhukomedia Ihmissusi Lontoossa on todellinen kasariklassikko. Vuonna 1981 valmistunut elokuva kertoo amerikkalaisesta nuorukaisesta, joka reppumatkalla Englannissa joutuu ihmissuden raatelemaksi ja muuttuu siten itsekin täydenkuun aikana valloilleen pääseväksi hirviöksi – ainakin niin hän saa kuulla kuolleen ystävänsä haamulta. Ennen seuraavaa täydenkuun hetkeä hänen on selvitettävä, onko kaikki totta vai pelkkää harhaa.

Ihmissusi Lontoossa palkittiin kaikkien aikojen ensimmäisellä parhaan maskeerauksen Oscarilla, jonka vastaanotti Rick Baker. Naispääosassa nähdään viime vuosina Hakekaa kätilö -sarjasta tuttu Jenny Agutter.

  • Ihmissusi Lontoossa (An American Werewolf in London), Britannia/USA 1981. O: John Landis. N: David Naughton, Jenny Agutter, Griffin Dunne, John Woodvine

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa