Hyppää pääsisältöön

Yle välittää olympialaiset laajemmin kuin koskaan ennen - Rion olympialaiset Ylen kanavilla 5.–21. elokuuta

Rion olympialaiset pressikuva
Kuvassa Mikko Kekäläinen, Kristiina Kekäläinen, Jere Nurminen, Laura Arffman, Piia Pasanen, Inka Henelius ja Ilkka Uusivuori Rion olympialaiset pressikuva Kuva: Jyrki Valkama Rion olympialaiset 2016,rion olympialaiset,olympialaiset,Mikko Kekäläinen,Kristiina Kekäläinen,Jere Nurminen,Laura Arffman,Piia Pasanen,Inka Henelius,Ilkka Uusivuori

Yle välittää Rion olympiakisat kanavillaan laajemmin kuin koskaan ennen. Yle TV2 on varattu kokonaan olympialaisten esittämiseen kisojen ajaksi.

Ylen Rio-tuotanto on Suomen kautta aikain suurin etätuotanto. Ohjelmaa lähetetään eri välineissä yli 4000 tuntia, joista nettipalvelu Rio Areenan osuus on noin 3300 tuntia, televisiossa lähetyksiä on yli 600 tuntia ja radiossa 250 tuntia. Vuorokauden aikana lähetystä tulee parhaimmillaan noin 255 tuntia, ja kaikki tv- ja radiolähetykset ovat tarjolla myös Rio Areenassa.

Televisiossa Yle TV2 on olympiakanava, ja ruotsiksi kisat nähdään Yle Fem -kanavalta. Yle Puhe puolestaan on olympiaradio. Yle Puheen taajuudella lähetykset alkavat iltapäivisin ja jatkuvat aina aamukuuteen. Ruotsiksi radiossa kisoja voi seurata Yle Radio Vega -kanavalta. Kaikki Ylen kisatarjonta löytyy myös Yle Areenasta.

Rio Areena kokoaa kaikki Ylen kisalähetykset

Yle Rio 2016 eli Rio Areena -sovellus on erikoispalvelu, joka tarjoaa kaikki kisatapahtumat, lähes 3300 tuntia suoraa lähetystä ja täydellisen tulospalvelun. Rio Areenan suoria kisalähetyksiä on mahdollista katsoa niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimillakin. Parhaimmillaan käynnissä on 36 yhtäaikaista lähetystä. Palvelun etusivulta löytyvät myös Yle TV2:n, Yle Femin ja Yle Puheen suorat lähetykset. Suorien lähetysten lisäksi Rio Areenasta löytyvät kaikki kokonaiset lähetykset jälkikäteen katsottaviksi sekä huippuhetket kisoista.

Yle Puheen ja Vegan radiolähetykset Rion kisoista ovat kuultavissa myös ulkomailla Yle Areenan kautta. Videosisällöt on tekijänoikeussyistä rajattu vain Suomeen, eikä niitä voi katsella ulkomailla Rio Areena -sovelluksesta tai Yle Areenasta.

Yle on mukana myös kansainvälisen signaalin tuottamisessa

Ylen henkilökuntaa on mukana tekemässä Riosta kisakuvaa kaikkialle maailmaan. Rion olympialaisissa yleläisten työpanosta käytetään nyt laajemmin kuin koskaan. Yle osallistuu sekä avajaisten että päättäjäisten, yleisurheilun, jalkapallon sekä kenttäratsastuksen tekemiseen.

Lisätietoja:
Kaikki lähetykset, uutiset ja aikataulut Rio 2016 -kisaoppaasta
Yle Urheilun verkkopalvelu: yle.fi/urheilu
Yle Sporten: https://svenska.yle.fi/sport
Rio Areena