Hyppää pääsisältöön

EDM-trendin edelläkävijät, kakkuja viskova showmies ja Suomen kovin nais-DJ – näitä Weekend-keikkoja ei kannata missata

Kohta bailataan kesän kovimpia EDM-festareita. Nyt on hyvä hetki hioa oma aikataulu kuntoon!

Weekendiä bailataan tulevana viikonloppuna. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

YleX:n perjantai-illoista tuttu DJ Orion listaa tulevan viikonlopun Weekend Festivalin kiinnostavimmat keikat. DJ esiintyy myös itse Weekendissä.

Orion valitsi sekä perjantailta että lauantailta viisi mielenkiintoista esiintyjää, joiden näkemistä kannattaa harkita vakavasti.

Perjantai

Axwell^Ingrosso

- Axwell ja Ingrosso ovat olleet luomassa EDM-trendiä, asiaa, josta me puhutaan nyt nimellä EDM. He olivat ensimmäinen maailmanluokan EDM-akti silloin, kun olivat Swedish House Mafiassa. Niistä ajoista jätkiin on jäänyt vahva superstar-leima, vaikka ovatkin nykyään hyvin erilaisia artisteja kuin silloin.

Cell Stage 23:00–00:00.

Axwell & Ingrosso: Sun is Shining

Steve Aoki

- Aoki on enemmän kuin artisti. Aoki on ilmiö, joka alleviivaa EDM:n show-henkisyyttä.

Cell Stage 20:00–21:00.

Infected Mushroom

- Jos psytrance on genrenä sellainen, jota ei ole koskaan kuunnellut tai ymmärtänyt, suosittelen katsomaan Infected Mushroomin keikan. Sellaisetkin, jotka eivät ole yhtään välittäneet genrestä, ovat olleet heidän keikkansa jälkeen ihan myytyjä.

WKND Live Stage (powered by YleX) 21:45–22:45.

Infected Mushroom: Becoming Insane

Alora & Senii

- Tämä DJ-kaksikko on soinut YleX:llä vahvasti. Suomalaisartistit voittivat myös Tulevaisuuden toivot -äänestyksen tänä vuonna. Heillä on todella omintakeinen soundi, ja kaksikkoa voisikin nimittää tropical housen Suomen sanansaattajiksi.

Rave Corner 16:00–17:00.

Erikoistärppi: Milla Lehto

- Suomen kovin nais-DJ saa kunnian päättää Rave Corner -lavan perjantain.

Rave Corner 23:00–00:00.

Milla Lehto: Game On

Lauantai

Knife Party

- Vanhasta Pendulum-kokoonpanosta ponnistaneen kaksikon Knife Party on näkemisen arvoinen. Duon radiohitit ovat varmasti tuttuja. Tulossa on räjähtävä show, joka on lauantain pääesiintyjistä arvaamattomin. Mitä vain voi tapahtua.

Cell Stage 20:00–21:00.

Darude

- Darude on tehnyt lähes 20-vuotisen DJ-uran ja soittaa yhä todella kovia keikkoja Suomessa ja ympäri maailmaa. Miehen kyky ottaa yleisö on Suomessa täysin omaa luokkaansa.

WKND Live Stage (powered by YleX) 20:00–21:00.

Ninth Floor

- Suomalainen Ninth Floor on kirkkaimpia nousijoita tällä hetkellä. DJ:llä on vahva tee-se-itse-asenne kaikessa, mihin hän ryhtyy. Povaan miehelle todella vahvaa tulevaisuutta, sillä hänellä on hyvä soundi, lavakarisma ja loistavia omia biisejä.

Rave Corner 19:00–20:00.

EFO

- Tykkään siitä, että Weekend tukee myös trendisoundin lisäksi vähän vaihtoehtoisempaa musaa. Jos teknompi tai housempi soundi maistuu, suosittelen tsekkaamaan suomalaisen EFOn.

Rave Corner 20:00–21:00.

Erikoistärppi: Orkidea

- Kun YleX:n musiikkipäällikkö heittää keikan festareilla, onhan se nyt ehdottomasti nähtävä!

Rave Corner 22:00–23:00.

DJ Orionin voi nähdä perjantaina kello 20 Rave Stagella ja lauantaina virallisilla jatkoilla Y31:ssä alkaen 02.30. DJ:tä kuulee myös radiossa YleX:n taajuuksilla suorissa festarilähetyksissä: perjantaina 21–00 ja lauantaina 20–22.

Weekend Festival järjestetään Helsingin Kyläsaaressa 5.–6. elokuuta. YleX on vahvasti mukana festaroimassa. Kiinnostavimmat uutiset ja tunnelmat pääset lukemaan täältä!

Lue myös:

Bongaa kasvomaalit ja paidaton poikaporukka – Weekend Festival -bingo on täällä

Menossa Weekend Festivalille? Tsekkaa tästä tärkeimmät infot!

Miltä tuntuu, kun artisti tunnetaan vain yhdestä biisistä? Ei haittaa yhtään, sanoo Darude

Antti Tuiskun vastaus Weekend Festival -kritiikkiin: Odotan festaria kahta kauheammin!