Hyppää pääsisältöön

Antti Tuisku oli Weekend Festivalin vihatuin artisti − silti kaikki rakastivat hänen keikkaansa

Antti Tapani Tuisku on synonyymi itsevarmuudelle ja -luottamukselle.

Kuva: Annika Miettinen

- On ihan ok kuunnella Suomen kovinta pop-tähteä, Antti Tuisku huusi Weekend Festivalin keikkansa aikana.

Tuiskun itseluottamus tiedetään tolkuttoman kovaksi. Olisi silti luullut, että häntä olisi hieman jännittänyt ennen perjantai-illan esiintymistä Weekend Festivalilla.

"Täällä on paikalla vain yksi mies. Hänen nimensä on Antti Tapani Tuisku."― Antti Tuisku

Kun Weekend Festival julkaisi aikataulunsa 2. elokuuta, monet säpsähtivät: Tuiskun esiintymisspotti oli Weekendin päälavalla toiseksi viimeisenä esiintyjänä kello 21:30–22:30.

Eli noin suunnilleen koko festivaalin parhaimpana ajankohtana.

Kuva: Annika Miettinen

Konemusiikkipuritaanit hajosivat täysin: suomalainen pop-artisti vie huippuspotin maailman suosituimpien DJ-nimien edestä. Facebook-kommenteissa Tuiskun Weekend-keikkaa pidettiin muun muassa "isoimpana virheenä, minkä voi tehdä". Negatiivisia kommentteja ilmestyi kymmeniä ellei satoja.

Tuisku kuittasi tilanteen kuitenkin huumorilla. Kärkkäimpin kommenttien ilmestymisen jälkeen artisti kirjoitti Facebook-seinällään odottavansa Weekend Festivalia "kahta kauheammin."

Jännittipä Tuiskua tai ei, hän on viimeisen päälle show-mies. Tuisku keräsi vähintään yhtä paljon yleisöä kuin häntä aiemmin esiintynyt huippu-DJ Steve Aoki. Aoki läski faneja naamaan kakuilla, Tuisku ajoittain jopa provosoivan itsevarmalla esiintymisellään.

- Täällä on paikalla vain yksi mies. Hänen nimensä on Antti Tapani Tuisku, Tuisku huusi perinteiseen tapaan.

Kuva: Annika Miettinen

Yleisö vaikutti olevan samaa mieltä − tai sitten ihmiset huusivat täyttä kurkkua jostain muusta syystä.

Kuva: Annika Miettinen

Laskevan auringon valaistessa taivaan punertavan oranssiksi Tuisku esitti kappaleen Ihan sairasta mutta oikeesti kuulumme yhteen.

Hetki ja biisi kuvasti hyvin Tuiskun koko esiintymistä Weekendissä: osan mielestä ehkä ihan sairasta, mutta tänne hän kuuluu − niin hyvin hän hallitsi haastavan tilanteen ja otti yleisönsä.

Kuva: Annika Miettinen
Kuva: Annika Miettinen

Weekend Festivalia juhlitaan 5.–6. elokuuta Helsingin Kyläsaaressa. YleX on vahvasti mukana festareilla. Mielenkiintoisimmat uutiset, upeat kuvat ja tunnelmat voit lukea täältä!

Lue myös:

Dimitri Vegas & Like Mike on maailman suosituin DJ – eikö heidän siis olisi pitänyt loistaa Weekend Festivalilla?