Hyppää pääsisältöön

Dimitri Vegas & Like Mike on maailman suosituin DJ – eikö heidän siis olisi pitänyt loistaa Weekend Festivalilla?

Maailman suosituimmalta odottaisi muutakin kuin sen, että he tekevät mitä vaaditaan.

Dimitri Vegas & Like Mike esiintyivät Weekend Festivalin päälavalla kello 18:30 alkaen. // Kuva: Annika Miettinen

Dimitri Vegas & Like Mike on belgialais-kreikkalainen DJ-kaksikko, joka on äänestetty arvostetun DJ Magazinen listauksessa vuoden 2015 suosituimmaksi DJ:ksi. He ovat ensimmäinen duo, joka on noussut listan kärkeen.

Dimitri Vegas eli Dimitri Thivaios ja hänen veljensä Like Mike eli Michael Thivaios ovat tehneet yhdessä musiikkia vuodesta 2007 lähtien. Vuodesta 2010 eteenpäin he ovat olleet maailman suurimman konemusiikkifestivaalin eli Tomorrowlandin isäntä-DJ:t. Se on suunnilleen arvostetuin spotti, jonka EDM-DJ voi saada.

Lisäksi kaksikko on tehnyt yhdessä Weekend Festivalilla esiintyvien Ummet Ozcanin ja Steve Aokin kanssa Belgian vuoden 2016 EM-futisjoukkueen Melody-kannatuskappaleen.

Onko Dimitri Vegas & Like Miken suosio vain kupla?

Silti Dimitri Vegas & Like Mike on Suomessa verrattain tuntematon nimi.

Vaikka EDM-musiikki on viime vuosina kasvattanut suosiotaan merkittävästi, Dimitri Vegas & Like Mike on jäänyt ainakin suomalaisittain suurimman hypen jalkoihin. Konemusafanit muistavat kaksikon toki Weekend Festivalilta vuosilta 2013 ja 2014, mutta siinäpä se.

DJ Magazinen DJ-listauksen Top10-nimistä lähes jokainen soittaa kelloja enemmän kuin Dimitri Vegas & Like Mike. Jokainen vähänkään musiikkia seuraava tietää ja tunnistaa listalla kuudentena olevan David Guettan, seitsemäntenä olevan Aviciin ja yhdeksäntenä majailevan Skrillexin. Top5-nimistä kaikki muut – Hardwell, Martin Garrix, Armin van Buuren ja Tiësto – ovat tunnetumpia kuin listakärki.

Onko heidän suosionsa vain kupla?

Se on hyvä kysymys etenkin perjantaisen Weekend Festival -keikan jälkeen.

Maailman suosituin ei petä, mutta pitäisi sen loistaa

Dimitri Vegas & Like Mike keräsi Weekend Festivalin avauspäivänä päälavan edustan tupaten täyteen ihmisiä. Jo ensimmäisten minuuttien jälkeen ihmiset pomppivat niin, että Kyläsaaren maa tärisi.

- Are you guys ready to smash the fu*king house, Like Mike huusi mikrofoniin.

Ja kyllähän jengi oli. Jopa vieressäni ollut järjestyksenvalvoja hapuili tanssiaskeleita.

Dimitri Vegas & Like Miken keikalla lavalla piipahti savua ampunut robotti. // Kuva: Annika Miettinen

Mutta eihän sen nyt niin pitäisi mennä, että yleisö kylmenee keikan aikana. Alun jälkeen maa tärisi enää keikan loppupuolella, kun kaksikko piteli Suomen lippua lavalla.

Toisaalta Dimitri Vegas & Like Miken kohdalla yleisön kylmeneminen tarkoittaa sitä, että ihmisten hypyt eivät olleet ihan niin korkeita ja kahden käden sijaan bailattiin vain yhtä kättä käyttäen.

Ja kyllähän yleisössä syntyi spontaaneja tanssirinkejä, joissa käytiin pientä tanssibattlea. Lisäksi The Hum -biisin The Wolf of Wall Street -elokuvasta napattu hyminä oli hienon kuuloinen, kun kaikki yleisössä tekivät sen yhtä aikaa.

Mutta samalla on muistettava, että tämä on maailman suosituin DJ. Sen pitäisi pystyä säilyttämään tasonsa läpi keikan. Ei myöskään ole viimeisen päälle hyvä asia, jos DJ:t viettävät dekkiensä takana kymmeniä sekunteja nostattamatta tunnelmaa tai taputtamalla käsiään täysin epärytmissä.

Tyypillinen näky keikalta: Like Mike jammaa dekkien päällä, Dimitri Vegas dekkien takana. // Kuva: Annika Miettinen

Eikä sekään ole ok, että Like Mike huutaa keikan aikana lukuisia kertoja, että Finland, are you ready. Pidemmän päälle se käy tylsäksi.

Like Mike, miksi et laulanut?

Like Mike on siinä mielessä poikkeuksellinen DJ, että hän laulaa osalla kappaleistaan. YouTubessa olevien keikkavideoiden perusteella etenkin Higher Place -kappale kuulostaa livenä erittäin kovalta, kun Like Mike laulaa osuutensa.

Mutta Weekend Festivalilla hän ei laulanut muutamaa sanaa enempää yhdelläkään kappaleella. Se on sääli.

Ehkä tämä on vain pikkujuttu, mutta toisaalta: tässä on maailman suosituin DJ, jolta odottaisi jotain...spesiaalia.

Yleisössä näkyi myös perinteinen puhallettava alligaattori. // Kuva: Annika Miettinen

Kuten YleX:n perjantai-illoista tuttu DJ Orion on maininnut, DJ Magazinen 50 parhaaksi valitusta DJ:stä moni on sellainen, jonka voi laskea pop-artistiksi. Juuri tässä on Dimitri Vegasin ja Like Miken vahvuus. He osaavat tehdä The Humin, Novan ja Higher Placen kaltaisia kappaleita, jotka uppoavat tällä hetkellä EDM-yleisöön.

Pitäisikö heidän unohtaa keikoillaan vanhan liiton DJ-meininki ja soittaa pelkästään omia, suosittuja kappaleitaan − aivan kuten maailmanluokan pop-artistitkin tekevät?

Koska keikoilla Dimitri Vegas & Like Mike on hyvä, muttei ihmeellinen − ja heidän kohdallaan se on pettymys.

Weekend Festivalia juhlitaan 5.–6. elokuuta Helsingin Kyläsaaressa. YleX on vahvasti mukana festareilla. Mielenkiintoisimmat uutiset, upeat kuvat ja tunnelmat voit lukea täältä!

Lue myös:

Weekend Festival myytiin loppuun

Bongaa kasvomaalit ja paidaton poikaporukka – Weekend Festival -bingo on täällä