Hyppää pääsisältöön

Matka maapallon toiselle puolelle kannatti – yhdysvaltalaismies sai napattua kaikki pokémonit

Nick Johnson pyydysti ensin kaikki Yhdysvalloissa majailevat pokémonit, jonka jälkeen koitti maailmanlaajuinen metsästysretki.

Kuvan kohteesta eli Tokiosta voi löytää Farfetch'd-pokémonin. // Kuva: EPA / Kimimasa Mayama

28-vuotiaasta New Yorkin Brooklynissa asuvasta Nick Johnsonista tuli ensin ensimmäinen kaikki Yhdysvalloissa majailevat eri 142 pokémonia napannut pokékouluttaja Pokémon GO -pelissä.

Nyt Johnson on saanut kerättyä kaikki pelissä tällä hetkellä mukana olevat pokémonit.

Miehen listalta puuttui nimittäin enää kolme taskuhirviötä: Mr. Mime, Farfetch’d ja Kangaskhan. Kyseiset pokémonit eivät ole saatavilla Pohjois-Amerikassa, ainakaan villeinä. Mr. Mime on havaittu vain Euroopassa, Farfetch'd Aasiassa ja Kangaskhan Australiassa ja sen lähialueilla.

Onneksi Johnson sai hankittua itselleen sponsorin. Hotelliketju Marriott kustansi miehen matkat Eurooppaan, Japaniin ja Australiaan, jotta hän saisi täydennettyä uniikkia kokoelmaansa.

Nyt Johnson twiittaa löytäneensä viimeisenkin puuttuneen pokémonin. Miehen haaviin jäi viimeisenä Kangaskhan, jonka hän löysi verkkolehti Mashablen mukaan Australian Sydneystä.

Mashablelle antamassaan haastattelussa Johnson kertoi saaneensa apua paikallisilta pokekouluttajilta, jotka vinkkasivat Kangaskhanin olinpaikasta. Lopulta Uber-kyyti kuljetti miehen puuttuvan pokémonin luokse.

Johnsonilla on siis nyt 145 kaikista 151 ensimmäisen sukupolven pokémonista. Jäljelle jäi kuusi pokémonia: Ditto, Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo ja Mew, mutta ne eivät ainakaan toistaiseksi ole mukana pelissä.

Nyt kun Johnson on toistaiseksi saavuttanut Pokémon GOssa kaiken mahdollisen, mies päätti koettaa onneaan Nintendon suhteen. Toiveissa olisi vierailu yhtiön pääkallonpaikalla.

- Hei Nintendo ja PokémonCompany, nyt kun olen matkustanut ympäri maailmaa ja napannut kaikki 145 pokémonia, pääsenkö vierailulle pääkonttoriinne? Olen huomenna Japanissa, Johnson kirjoittaa Twitter-tilillään.

Johnson odottaa myös innolla, että viimeisetkin ensimmäisen sukupolven pokémonit julkaistaisiin pelissä.

- Niiden julkaisu tulee luultavasti tapahtumaan tulevaisuudessa, joten odotan innolla, mitä Niantic keksii, Johnson sanoi Mashablelle.

Lue myös:

Kaikki USA:ssa olevat pokémonit pyydystänyt kouluttaja sai sponsorin – pääsee ulkomaille keräämään loput

Mies on napannut kaikki Yhdysvalloissa olevat pokémonit – yhteensä 142 kappaletta

"Ihmisillä ei ole varaa olla käyttämättä sitä" – Pokémon GO:n esittelemä lisätty todellisuus on tulevaisuudessa elinehto