Hyppää pääsisältöön

Ylen syksyn ohjelmisto: Paljon uutta kotimaista draamaa

Rikossarja Sorjonen, kuvassa vasemmalta oikealle Taina Henttula (Kristiina Halttu), Katia Jaakkola (Lenita Susi), Lena Jaakkola (Anu Sinisalo), Kari Sorjonen (Ville Virtanen), Janina Sorjonen (Olivia Ainali), Pauliina Sorjonen (Matleena Kuusniemi), Niko U
Sorjonen syksyllä. Rikossarja Sorjonen, kuvassa vasemmalta oikealle Taina Henttula (Kristiina Halttu), Katia Jaakkola (Lenita Susi), Lena Jaakkola (Anu Sinisalo), Kari Sorjonen (Ville Virtanen), Janina Sorjonen (Olivia Ainali), Pauliina Sorjonen (Matleena Kuusniemi), Niko U Kuva: Yle Kuvapalvelu. kotikatsomo: sorjonen

Tulevana syksynä Ylen ohjelmisto tarjoaa monipuolisesti laadukasta kotimaista draamaa. Lisäksi luvassa on mielenkiintoisia uusia asiaohjelmia, ulkomaisia draamasarjoja sekä tietysti myös tuttuja suosikkisarjoja uusin jaksoin. Bongaa omat suosikkisi!

Uutuusdraamaa: Sorjonen, Luottomies ja Korpelan kujanjuoksu

Kotikatsomo: Sorjonen, pääosassa Ville Virtanen.
Kotikatsomo: Sorjonen, pääosassa Ville Virtanen. Kotikatsomo: Sorjonen, pääosassa Ville Virtanen. Kuva: Yle Kuvapalvelu. sorjonen

Sorjonen! Se on nimi, joka on jokaisen huulilla tulevana syksynä. Yle TV1:n Kotikatsomon 16.10. alkava uusi sarja kertoo KRP:n huippututkija Kari Sorjosesta (Ville Virtanen), jonka vaimo Pauliina (Matleena Kuusniemi) on kuntoutumassa vakavasta sairaudesta. Perhe päättää muuttaa Pauliinan lapsuuden maisemiin, pieneen itäsuomalaiseen rajakaupunkiin, jossa rikokset tulevat lähemmäksi kuin koskaan aiemmin. Sorjosta on maailmalla ehditty tituleerata Suomen ensimmäiseksi nordic noir -sarjaksi.

Korpelan kujanjuoksu -sarja, kuvassa Anssi Korpela (Esa Latva-Äijö, vas.) ja Jaska Alho (Janne Kataja).
Korpelan kujanjuoksu -sarja, kuvassa Anssi Korpela (Esa Latva-Äijö, vas.) ja Jaska Alho (Janne Kataja). Korpelan kujanjuoksu -sarja, kuvassa Anssi Korpela (Esa Latva-Äijö, vas.) ja Jaska Alho (Janne Kataja). Kuva: Yle Kuvapalvelu. korpelan kujanjuoksu

Pirunpellon tekijöiden taidonnäyte Korpelan kujanjuoksu alkaa Yle TV1:ssä 4.9. klo 21.05. Sarja porautuu kaivosbisneksen hämäriin puoliin. Omasta luomutilasta haaveileva Anssi Korpela ostaa pienehkön maatilan, mutta huomaa pian, että maista ovat muutkin kiinnostuneet. Pääosissa nähdään mm. Esa Latva-Äijö, Janne Kataja ja Karoliina Vanne.

Downshiftaajat Yle TV2:ssa syksyllä 2016, kuvassa Kuvassa vasemmalta: Marja-Liisa (Anna-Leena Härkönen), Satu (Iina Kuustonen), Tommi (Jussi Vatanen), Aaro (Mikko Leppilampi) ja Pia (Niina Lahtinen).
Downshiftaajat Yle TV2:ssa syksyllä 2016, kuvassa Marja-Liisa (Anna-Leena Härkönen), Satu (Iina Kuustonen), Tommi (Jussi Vatanen), Aaro (Mikko Leppilampi) ja Pia (Niina Lahtinen). Downshiftaajat Yle TV2:ssa syksyllä 2016, kuvassa Kuvassa vasemmalta: Marja-Liisa (Anna-Leena Härkönen), Satu (Iina Kuustonen), Tommi (Jussi Vatanen), Aaro (Mikko Leppilampi) ja Pia (Niina Lahtinen). Kuva: Yle Kuvapalvelu. Downshiftaajat

Lokakuun sarjauutuus on Downshiftaajat, joka kertoo kolmikymppisistä menestyjistä, jotka ajautuvatkin yllättäen taloudelliseen umpikujaan. Pääosissa mm. Iina Kuustonen, Jussi Vatanen, Mikko Leppilampi sekä Anna-Leena Härkönen. Sarja Yle TV2:ssa 26.10.2016 alkaen keskiviikkoisin klo 21.

Yle Areenan Luottomies, kuvassa Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi.
Luottomies-sarja Yle Areenassa 11.11.2016 alkaen: kuvassa Juha "Juhis" Koski (Kari Ketonen) ja Tommi "Mäksy" Mäkinen-Renwall (Antti Luusuaniemi). Yle Areenan Luottomies, kuvassa Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi. Kuva: Yle Kuvapalvelu. luottomies

Marraskuun 11. päivä Yle Areenassa julkaistaan Kari Ketosen, Antti Luusuaniemen ja Lauri Nurksen käsikirjoittama uutuuskomedia Luottomies. Sarja kertoo Juha "Juhis" Kosken (Ketonen) ja Tommi "Mäksy" Mäkinen-Renwallin (Luusuaniemi) elämästä ja arjesta pientaloalueen tuoreina naapuruksina.

Joulukuussa on luvassa vielä upea seikkailudraama Heroes of the Baltic Sea sekä suomenruotsalainen draamasarja Lola ylösalaisin.

Uusia kotimaisia sarjoja: Eränkävijät, Katoava Pohjola, Lähiö - Reunalla

Eränkävijät-sarja Karhujahti käynnissä itärajalla. Tuomo etsimässä havaintoja karhuista.
Eränkävijät-sarja 2.10. alkaen: Tuomo etsimässä havaintoja karhuista. Eränkävijät-sarja Karhujahti käynnissä itärajalla. Tuomo etsimässä havaintoja karhuista. Kuva: Yle Kuvapalvelu. eränkävijät

Ylen Luontovuosi huipentuu syksyllä kahteen uuteen sarjaan. Eränkävijät alkaa Yle TV1:ssä 2.10. klo 18.15. Sarja kertoo metsästyksestä ja kalastuksesta nykypäivän Suomessa. Kimmo Ohtosen luotsaama Katoava Pohjola selvittää ihmisen ja pohjoisen luonnon monimutkaista suhdetta 12.11. alkaen lauantaisin klo 18.45.

Villen keittiö 30 minuutissa, kuvassa Ville Haapasalo.
Villen keittiö 30 minuutissa alkaa Yle Teemalla 28.9., kuvassa Ville Haapasalo. Villen keittiö 30 minuutissa, kuvassa Ville Haapasalo. Kuva: Yle Kuvapalvelu. villen keittiö 30 minuutissa

Villen keittiö 30 minuutissa nähdään Yle Teemalla keskiviikkoisin 28.9. alkaen. Luvassa on värikkäitä mausteita, kuivattuja toukkia, haudutettuja patoja ja grillausta, kun Ville Haapasalo vie katsojat makumatkalle lähes maailman ympäri.

Yle Femin Kocka på! -kampanja puolestaan kannustaa kaikkia mutkattomaan ruokailuun. Osana kampanjaa nähdään lastenohjelmat Kocka på med Bärtil och Isa (30.8. alkaen) ja Isa och Micke på Strömsö (25.10.).

Kocka på Yle Femillä: kuvassa Isa Gris (Nina Hukkinen) ja Michael Björklund.
Kocka på Yle Femillä: kuvassa Isa Gris (Nina Hukkinen) ja Michael Björklund. Kocka på Yle Femillä: kuvassa Isa Gris (Nina Hukkinen) ja Michael Björklund. Kuva: Yle Kuvapalvelu. kocka på

Yle Femin Utvandrade invandrare - Maahanmuuttajan paluu esittelee 30.9. alkaen pakolaisia, joista kaikki ovat asuneet Suomessa tai muissa Pohjoismaissa ja sittemmin palanneet kotimaahansa. Pohjoisesta he ovat saaneet mukaansa kokemusta ja osaamista, jota hyödyntävät palattuaan juurilleen. Sarja tuo näkyväksi Pohjoismaiden pakolaispolitiikan pidemmän aikavälin vaikutukset; ne yllättävät katsojan.

Lähiö - Reunalla alkaa 7.11. Kuvassa vasemmalta Kia, Markus, Minea ja Ana.
Lähiö - Reunalla alkaa 7.11. Kuvassa vasemmalta Kia, Markus, Minea ja Ana. Lähiö - Reunalla alkaa 7.11. Kuvassa vasemmalta Kia, Markus, Minea ja Ana. Kuva: Yle Kuvapalvelu/Jyri Pitkänen lähiö - reunalla

Lähiö on transmediainen sisältökokonaisuus, joka esittelee lähiöiden arkea ja elämää ja ottaa kaikki suomalaiset mukaan jakamaan omia kokemuksiaan lähiöelämästä. Lähiö-kokonaisuus koostuu verkon ja sosiaalisen median sisällöistä, Pieniä ihmeitä -draamasta ja Reunalla-realitysarjasta, joka nähdään TV2:ssa ja Areenassa 7.11. alkaen.

Norsunluukoira on Yle TV1:ssa 8.11. klo 20 alkava seitsemänosainen sarja unelmasta, eläinten oikeuksista ja kulttuurien yhteentörmäyksestä. Nelikymppinen Toni Lahtinen jättää työnsä ja uhraa omaisuutensa lähteäkseen pelastamaan afrikannorsua sukupuutolta kouluttamansa norsunluukoira Rokan avulla.

Lisäksi Yle Areenassa alkaa 28.8. 12-jaksoinen tosi-tv-sarja Andra stadiet – Peruskoulun jälkeen, jossa 10 abiturienttia ja ammattiin valmistuvaa nuorta suorittaa loppukokeensa ja astuu työelämään. Pitäisikö opiskella vai tehdä töitä? Mitä minusta tulee isona? Sarjan viimeiset jaksot kuvataan syksyn aikana.

Ulkomaisia uutuusdraamoja: Nousuvesi, Poldark, Charles Dickensin ihmemaa

Nousuvesi-tv-sarja: kuvassa Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) ja Tom Stilton (Kjell Bergqvist).
Nousuvesi-tv-sarja: kuvassa Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) ja Tom Stilton (Kjell Bergqvist). Nousuvesi-tv-sarja: kuvassa Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) ja Tom Stilton (Kjell Bergqvist). Kuva: Yle Kuvapalvelu. nousuvesi

Yksi syksyn odotetuimmista uutuussarjoista on Siltaankin verrattu ruotsalainen jännityssarja Nousuvesi (16) (Springfloden), joka alkaa Yle TV1:ssä 11.9. klo 21.55. Vuonna 1990 ratkaisematta jäänyt naisen murha palautuu tutkittavaksi 25 vuotta myöhemmin, kun poliisikorkeakoulun opiskelija Olivia Rönning kiinnostuu jutusta. Mielenkiinto vain syvenee, kun Olivia huomaa poliisi-isänsä painineen saman jutun parissa hänen ollessaan pieni.

Poldark: Kuvassa Ross Poldark (Aidan Turner). Sarjan Yleiskuva.
Poldark 4.10. alkaen, kuvassa Ross Poldark (Aidan Turner). Poldark: Kuvassa Ross Poldark (Aidan Turner). Sarjan Yleiskuva. Kuva: Yle Kuvapalvelu Poldark

Toinen kehuttu sarja on BBC:n tuottama Poldark (12), josta nähdään kaudet 1 ja 2 Yle TV1:ssä tiistaisin klo 21.30 4.10. alkaen. 1700-luvun Cornwalliin sijoittuva komea ja näyttävä sukusaaga perustuu Winston Grahamin romaaniin ja on ollut viime aikojen tv-tapaus Britanniassa ja kautta maailman. Pistääkö sarja ja sen nimiosaa esittävä Aidan Turner myös suomalaisyleisön polvilleen?

Saksalaisrikossarjojen ystäville on ilouutisia: uutuussarja Jäljet päättyvät Berliiniin (12) (Letzte Spur Berlin) alkaa Yle TV1:ssä 18.9. klo 19.30. Rikossarja kertoo suukaupungin asukkien monenkirjavista ihmiskohtaloista ja heidän auttajistaan.

Milanon naisten paratiisi (Il paradiso delle signore). Kuvassa: Elsa (Claudia Vismara), Roberto Landi (Filippo Scarafia) ja Vittorio Conti (Alessandro Tersigni).
Milanon naisten paratiisi (Il paradiso delle signore). Kuvassa: Elsa (Claudia Vismara), Roberto Landi (Filippo Scarafia) ja Vittorio Conti (Alessandro Tersigni). Milanon naisten paratiisi (Il paradiso delle signore). Kuvassa: Elsa (Claudia Vismara), Roberto Landi (Filippo Scarafia) ja Vittorio Conti (Alessandro Tersigni). Kuva: Yle Kuvapalvelu. milanon naisten paratiisi

Italialaisdraamaa janoaville on luvassa 27.9. alkaen Yle Teemalla ma-ke klo 19 Milanon naisten paratiisi (Il paradiso delle signore). Sarja perustuu Emile Zolan romaaniin ja kertoo milanolaisesta tavaratalosta ja sen käänteistä 1950-luvulla.

Draamaa ja toimintaa puolestaan tarjoilee Yle TV2:ssa 25.9. klo 21 alkava 13-osainen Odyssey. Afrikassa joukko jenkkisotilaita tappaa terroristin ja joutuu sen jälkeen itse hyökkäyksen kohteeksi. Yksi sotilaista (Anna Friel) jää henkiin ja lähtee nuoren paikallisen pojan kanssa karkuun.

Draamasarja #Hashtag. Kuvassa Aju (Winelle Lopez), Nathalie Ida Pettersson, Johanna (Nosimo Sjögren), Bim (Loa Ek) och Mehmet (Kevin Vaz).
Draamasarja #Hashtag. Kuvassa Aju (Winelle Lopez), Nathalie Ida Pettersson, Johanna (Nosimo Sjögren), Bim (Loa Ek) och Mehmet (Kevin Vaz). Draamasarja #Hashtag. Kuvassa Aju (Winelle Lopez), Nathalie Ida Pettersson, Johanna (Nosimo Sjögren), Bim (Loa Ek) och Mehmet (Kevin Vaz). Kuva: Yle Kuvapalvelu. #hashtag

Yle Areenassa puolestaan julkaistaan 1.9. kahdeksanosainen ruotsalaisdraamasarja #Hashtag. Todentuntuinen sarja kertoo neljän nuoren elämästä sosiaalisessa mediassa ja siitä miten käy kun asiat menevät pahasti pieleen.

Cilla Blackin tarina marraskuussa Yle TV1:ssä, kuvassa Cilla Black (Sheridan Smith).
Cilla Blackin tarina marraskuussa Yle TV1:ssä, kuvassa Cilla Black (Sheridan Smith). Cilla Blackin tarina marraskuussa Yle TV1:ssä, kuvassa Cilla Black (Sheridan Smith). Kuva: Yle Kuvapalvelu. cilla blackin tarina

Minisarja Cilla Blackin tarina kertoo liverpoolilaisen konekirjoittajan Priscilla Whiten elämäntarinan konttorirotasta brittikansan rakastetuksi laulajaksi. Sarja alkaa Yle TV1:ssä 11.11. klo 19.

Charles Dickensin ihmemaa, kuvassa Picture shows: (Left to right) Tiny Tim (ZAAK CONWAY), Bob Cratchit (ROBERT WILFORT), Emily Cratchit (JENNIFER HENNESSY), Peter Cratchit (BRENOCK OâÄÖCONNOR), Martha Cratchit (PHOEBE DYNEVOR), Meriweather Compeyson (TOM
Charles Dickensin ihmemaa Yle TV1:ssä 2.12. alkaen. Charles Dickensin ihmemaa, kuvassa Picture shows: (Left to right) Tiny Tim (ZAAK CONWAY), Bob Cratchit (ROBERT WILFORT), Emily Cratchit (JENNIFER HENNESSY), Peter Cratchit (BRENOCK OâÄÖCONNOR), Martha Cratchit (PHOEBE DYNEVOR), Meriweather Compeyson (TOM Kuva: Yle Kuvapalvelu. charles dickensin ihmemaa

Joulukuussa hemmotellaan Charles Dickensin faneja. Uutuussarja Charles Dickensin ihmemaa herättää henkiin 2.12. klo 19 alkaen dickensläisen maailman, sen lukuisat eriskummalliset hahmot: viktoriaanisen Lontoon orvot ja köyhät, ahneet koronkiskurit, onnettomasti rakastuneet nuoret ihmiset ja muutkin onnettaren ja kohtalon hylkäämät tapaukset. Uusi upea kymmenenosainen pukudraama ei vain sovita Dickensin teoksia draamaksi vaan kirjoittaa niistä huimaa mielikuvituksen lentoa pursuavan uuden todellisuuden, jolla on selkeitä yhtymäkohtia ja tuttuja juonenkäänteitä alkuperäisteoksien kanssa.

Dokumentteja ja dokumenttisarjoja syksyllä 2016

Dokumenttiprojekti: Nykänen omin sanoin. Kuvassa Matti Nykänen.
Dokumenttiprojekti: Nykänen omin sanoin. Kuvassa Matti Nykänen. Dokumenttiprojekti: Nykänen omin sanoin. Kuvassa Matti Nykänen. Kuva: Yle Kuvapalvelu. nykänen omin sanoin

Syksyllä ruudussa nähdään sekä ulkomaisia että kotimaisia dokumentteja. Yle TV1:n Dokumenttiprojektissa maanantaisin klo 21.30 on syksyllä luvassa mm. Nykänen omin sanoin (12.9.), jossa käydään läpi Matti Nykäsen elämää ja uraa, Ristin tie (26.9.) joka seuraa pappi Kai Sadinmaan kamppailua kirkon uudistamisesta sekä URHO – viimeiset vuodet (10.10.) joka sisältää ainutlaatuisia ja ennen julkaisemattomia arkistokuvia ja -nauhoja presidentti Urho Kekkosesta.

Yle TV1:ssä 1.9. klo 22.30 alkava neliosainen dokumenttisarja Obaman Amerikka (America in the Obama Years) käy läpi Obaman valtakautta.

Obaman Amerikka / America in the Obama Years. Kuvassa peilin edessä Barack Obama valmistautuu vannomaan presidentin valan tammikuussa 2009.
Obaman Amerikka / America in the Obama Years. Kuvassa peilin edessä Barack Obama valmistautuu vannomaan presidentin valan tammikuussa 2009. Obaman Amerikka / America in the Obama Years. Kuvassa peilin edessä Barack Obama valmistautuu vannomaan presidentin valan tammikuussa 2009. Kuva: Yle Kuvapalvelu. obaman amerikka

Yle Teeman perinteeksi muodostuneella Muotiviikolla 3.-9.10. nähdään ensi-illassa mm. dokumentit Dior ja minä, Sneakerheadz - koukussa kenkiin ja Borsalino, hatun tarina.

Yle Teeman 11.10. klo 21 alkava Historia: Afroamerikkalaiset (The African Americans) on kuusiosainen dokumenttisarja, joka käy läpi Amerikan mustien historiaa aina 1500-luvulta lähtien.

Yle Femin Dok-dokumenteissa torstaisin klo 22 on luvassa syksyn aikana mm. Nuori Zlatan (27.10.) ja hyvinvointivaltiosta kertova The Swedish Theory of Love (24.11.)

SAS: Erikoisjoukkojen kovassa koulussa Yle TV2 sunnuntaisin klo 20.00 alkaen 20.11.2016   (SAS: Who Dares Wins)
SAS: Erikoisjoukkojen kovassa koulussa Yle TV2 sunnuntaisin klo 20.00 alkaen 20.11.2016. SAS: Erikoisjoukkojen kovassa koulussa Yle TV2 sunnuntaisin klo 20.00 alkaen 20.11.2016 (SAS: Who Dares Wins) Kuva: ©RYAN MCNAMARA 2015/Yle kuvapalvelu. sas: erikoisjoukkojen kovassa koulussa

SAS: Erikoisjoukkojen kovassa koulussa (SAS: Who Dares Wins) esittelee brittien SAS-joukkojen taitoja Yle TV2 sunnuntaisin klo 20.00 alkaen 20.11.

Loppusyksystä Yle Teema esittää ensi-iltana uudet dokumentit Doris Laineesta ja Kaija Saariahosta.

Kestosuosikit Yle TV1:n historiadokumentit jatkuvat tutulla maanantain klo 19 -ohjelmapaikalla ja Prisma-dokumentit puolestaan keskiviikon klo 19 -ohjelmapaikalla. Myös Yle TV2:n Vice-dokumentit jatkuvat uusin jaksoin lokakuussa. Yle Teeman Rockdokumentit jatkavat läpi syksyn sunnuntain klo 21 -ohjelmapaikalla.

Syksyn radiotärpit: Yle 90 vuotta

Yleisradion taival alkoi radiosta 9.9.1926 ja Ylen 90-vuotista merkkipäivää juhlitaan tulevana syksynä. Tapahtumat, muistot ja suomalaisilta kerätyt Yle-tarinat on koottu osoitteeseen yle.fi/sinuntarinasi. 9.9.2016 radion kuuntelijat saavat päättää Ylen suomenkielisten radiokanavien Yle Radio 1:n, Yle Radio Suomen, Yle Puheen ja YleX:n ohjelmistosta äänestämällä suosikkiaan. Kanavien suosikkiohjelmia voi äänestää täältä 25.7.-7.8.

Yle 90 vuotta.  Kuvassa juontajat Hannu-Pekka Björkman ja Maria Sid.
Yle 90 -ohjelmakokonaisuus. Kuvassa juontajat Hannu-Pekka Björkman ja Maria Sid. Yle 90 vuotta. Kuvassa juontajat Hannu-Pekka Björkman ja Maria Sid. Kuva: Yle Kuvapalvelu. yle 90

Sinun tarinasi - Yle 90 kuullaan 10.9. Yle Radio Suomessa ja Radio Vegassa sekä nähdään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Suora lähetys Musiikkitalosta on aikamatka radio- ja televisiolähetysten synnystä tämän päivän kautta tulevaisuuteen. Näyttelijät ja artistit osoittavat uusilla tulkinnoilla kunnioitusta esikuvilleen. Musiikin rytmit kulkevat kevyestä klassiseen. Illan juontajina toimivat Maria Sid ja Hannu-Pekka Björkman. Lähetyksessä mukana olevia esiintyjiä ovat mm. Karita Mattila, Robin, Paula Vesala ja Kasmir.

Uusi terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvä ohjelmasarja alkaa Yle Radio Suomessa 28.8. Hilla Blombergin ja Minna Korhosen toimittamassa radio-ohjelmassa seurataan syksyn aikana mm. elinsiirtopotilaan vaiheita, kerrotaan siitä, millainen stressi on hyvää ja millainen huonoa sekä koetaan liikunnan hurmaa. Lisäksi selvitetään myös mm. aivojen kuormittamiseen, säästämiseen ja terveyteen liittyviä asioita. Lähetykset Yle Radio Suomessa sunnuntaisin 28.8.-6.11. ja 25.12.2016 klo 16.10.

Yhdessä Yleisradion kanssa 90-vuotispäiviään viettää myös kuunnelma. Ensimmäinen draamalähetys kuultiin vain viisi päivää sen jälkeen kun Yleisradio oli aloittanut lähetyksensä syyskuussa 1926. Radioteatteri juhlii keskiviikkona 14.9., jolloin yleisön edessä esitetään uusi suomenkielinen versio Yleisradion ensimmäisestä kuunnelmasta, August Strindbergin Paariasta. Sen lisäksi esitetään Riikka Ala-Harjan uusi, riemukkaan absurdi komedia Kita. Molemmat teokset kuullaan ja nähdään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa.

Radioteatteri: Kita. Kuvassa: Jaana Saarinen, Sanna-Kaisa Palo, Ella Lahdenmäki ja Leena Uotila.
Radioteatteri: Kita. Kuvassa: Jaana Saarinen, Sanna-Kaisa Palo, Ella Lahdenmäki ja Leena Uotila. Radioteatteri: Kita. Kuvassa: Jaana Saarinen, Sanna-Kaisa Palo, Ella Lahdenmäki ja Leena Uotila. Kuva: Yle Kuvapalvelu. Kuvaaja: Johanna Kannasmaa. radioteatteri: kita

Juhlan kunniaksi Radioteatteri oli kevät-kesällä myös liikkeellä ja teki kuunnelmia kymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea eri teattereiden ja taiteilijoiden kanssa. Kiertueella syntyneet kuunnelmat esitetään Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin 18.9.-20.11.2016 klo 15.00. Ensiesityksinä kuullaan mm. Vesa Turusen Kolme kotia (4.9.), Satu Rasilan Neljä (2.10.), Marko Järvikallaksen Tottelemattomat(30.10.), Kari Heiskasen Linnan kutsut (4.12.)

Radioteatteri: Kolme kotia.  Kuvassa: Minna (Marjut Maristo), Kari (Antti Holma), Tuomas (Milo Snellman), Riitta (Lotta Kaihua), Aino-mummi (Miitta Sorvali), Veera (Siiri Siivonen).
Radioteatteri: Kolme kotia. Kuvassa: Minna (Marjut Maristo), Kari (Antti Holma), Tuomas (Milo Snellman), Riitta (Lotta Kaihua), Aino-mummi (Miitta Sorvali), Veera (Siiri Siivonen). Radioteatteri: Kolme kotia. Kuvassa: Minna (Marjut Maristo), Kari (Antti Holma), Tuomas (Milo Snellman), Riitta (Lotta Kaihua), Aino-mummi (Miitta Sorvali), Veera (Siiri Siivonen). Kuva: Yle Kuvapalvelu. radioteatteri: kolme kotia

Miltä kuulostaa, kun synkkä, majoneesia rakastava vanha tamperelaisgootti kohtaa sydämellisen ja ihmisten hyvyyteen sokeasti uskovan eläinvideokerholaisen? Radion nokkelin ja hauskin naiskaksikko Jenni "Jenspa" Poikelus ja Alma Hätönen jatkavat syksyllä YleX:n iltapäivissä. Poikelus ja Hätönen YleX:llä klo 13-17 joka arkipäivä.

Poikelus ja Hätönen - YleX iltapäivä. Kuvassa Jenspa ja Alma.
Poikelus ja Hätönen - YleX iltapäivä. Kuvassa Jenspa ja Alma. Poikelus ja Hätönen - YleX iltapäivä. Kuvassa Jenspa ja Alma. Kuva: Yle / Annika Miettinen YleX,poikelus ja hätönen

Mahadura & Özberkan on uusi nuorten naisten juontama viikoittaissarja Yle Puheella. Susani Mahadura sekä Yagmur Özberkan pohtivat yhdessä studiovieraiden kanssa rohkeasti ja lempeästi nauraen mm. sitä miten naiseus näyttäytyy moninaisessa nyky-Suomessa. Lähetykset Yle Puheella torstaisin 25.8.2016 alkaen klo 13.03.

Kuvassa Yagmur Özberkan (vas.) ja Susani Mahadura (oik.).
Mahadura & Özberkan Yle Puheella 25.8. alkaen. Kuvassa Yagmur Özberkan (vas.) ja Susani Mahadura (oik.). Kuvassa Yagmur Özberkan (vas.) ja Susani Mahadura (oik.). Kuva: Yle Kuvapalvelu. Kuvaaja: Petra Soikkeli. mahadura & özberkan

Kuuta ei ole! Salaliittoteorioiden kulttuurihistoriaa tutkaileva uusi sarja alkaa Yle Radio 1:ssä lokakuun alussa. Jukka Mikkolan toimittamissa ohjelmissa pengotaan salaliittoteorioiden outoa ja värikästä kulttuurihistoriaa: Murhattiinko Mozart? Vaihdettiinko Kekkonen 1960-luvulla? Mitä kaksoistorneissa todella tapahtui? Lähetykset Yle Radio 1:ssä maanantaisin 3.10.-14.11.2016 klo 17.40.

Suosikkisarjojen uusia jaksoja

Jukka Lindström ja Noin viikon uutiset.
Jukka Lindström ja Noin viikon uutiset palaa 8.9. klo 21. Jukka Lindström ja Noin viikon uutiset. Kuva: Yle Kuvapalvelu Noin viikon uutiset,noin viikon uutiset

Syksyllä jatkuvat sekä ulkomaiset että kotimaiset sarjat uusin tuotantokausin. Bongaa tästä starttipäivät!

Ryhmä Pullman Yle TV1 27.8. klo 19.35
Noin viikon uutiset Yle TV2 8.9. klo 21
RSO Musiikkitalossa Yle Teema 8.9. klo 19
Docventures Yle TV2 7.9. klo 21
Uutisvuoto Yle TV1 17.9. klo 21.30
Rantahotelli Yle Fem 17.9. klo 20
Villi kortti Yle TV2 20.9. klo 21
Kova laki: Erikoisyksikkö Yle TV2 23.9. klo 21
Kotilieden lämpöä Yle TV1 30.9. klo 19
Francon jälkeen - Alcantaran perhe Yle Teema 3.10. klo 19
Kioski Yle TV2 13.10. klo 22
Marja Hintikka Live Yle TV2 17.10. klo 21
Vettä sakeampaa Yle Fem 19.10. klo 21
Kimmo Yle TV2 10.11. klo 21
Midsomerin murhat Yle TV1 12.11. klo 19.35
Kotiin takaisin Yle TV1 21.11. klo 17.10
SuomiLOVE Yle TV1 joulukuussa 2016

Päivitetty: 8.8. Lähiö-ohjelman esityskanava korjattu Yle TV2. 11.8. Lähiö-ohjelman kuvausta muutettu

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua