Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: EDM-yhtyeet Temper2 ja OuSnap! heittäytyvät tunteellisiksi Katti Meun kanssa

EDM-musiikin ammattilaiset yhdistivät voimansa nousevan artistin Katti Meun kanssa.

Katti Meu ja kaksi eläinnaamariin pukeutunutta ihmistä tanssivat Helsingin öisillä kaduilla. Tunnelmallisen Irrottaa ja tippuu -biisin taustalla on Katti Meun lisäksi EDM-yhtye Temper2 ja DJ-kollektiivi Ou Snap!.

Erikoisen kombon yhteistyö alkoi kun Temper2:lla ja OuSnapilla! oli puhetta yhteisen kappaleen tekemisestä.

- Oltiin Joensuussa keikalla puoli vuotta sitten, ja päätettiin pitää OuSnapin kanssa studiosessio. Biisi tehtiinkin loppuun yhdeltä istumalta, ja siitä tuli aika pommi, kertoo Temper2:n tuottaja Markus Rauramo.

Kun biisiin alettiin miettiä vokalistia, esiin nousi Katti Meun nimi. Rauramo oli tavannut artistin yhteisen tuttavan kautta bileissä. Vaikka muusikot eivät alkuvaiheessa tunteneet toisiaan kovin hyvin, yhteistyö sujui silti jouhevasti.

- Hänen kanssaan oli mahtavaa työskennellä. Katti Meu on mielettömän energinen, räjähtelevä ja luova tyyppi. Meillä löytyi musankirjottamiseen välittömästi hyvät kemiat, Rauramo sanoo.

Trap- ja dupstep-soundeja yhdistelevä biisi on todella tekijöidensä mieleen. Temper2:lle kyseessä oli myös ensimmäinen kerta, kun yhtye tekee musiikkia suomeksi.

- Tämän henkistä musaa on tehty suomeksi äärettömän vähän tai ei jopa lainkaan. Se on sinänsä hauskaa, Rauramo pohtii.

Videokuvaukset saivat mummot kummastelemaan

Irrottaa ja tippuu -kappaleen musiikkivideo kuvattiin Helsingin Kruununhaassa keskellä yötä. Videokuvaukset herättivät alueella hieman ihmetystä.

- Muutama ohikulkeva mummo saattoi hieman ihmetellä, mistä on kyse. Ja kun kuvattiin pääsääntöisesti keskellä tietä, saatiinhan me aikaan muutama pienimuotoinen vaaratilannekin ohiajavien autojen kanssa. Hyvin kuitenkin selvittiin, Rauramo kertoo.

Temper2:n tuottaja sanoo olevansa tyytyväinen siihen, miten hyvin video ja biisi toimivat yhdessä. Yksinkertainen video sopii muusikon mielestä kappaleeseen mainiosti.

- Biisi on tosi tunnelmallinen, mutta siinä on samalla paljon dynamiikkaa. Kertosäkeessä mennään raivolla, ja sitä haettiin takaa kuvauksissakin.

Eläinnaamariset tanssijat ja vahva Katti Meu tullaan näkemään myös keikoilla yhdessä Temper2:n kanssa. Viikonloppuna Temper2 esiintyy sekä Suomen että Viron Weekend Festivalilla. Katti Meu tanssijoineen on mukana Helsingin festarilla.

- Olemme syksyllä yhdessä joillakin keikoilla myös OuSnapin! kanssa, Rauramo paljastaa.

Weekend Festivalia bailataan 5.–6. elokuuta Helsingin Kyläsaaressa. Temper2 esiintyy perjantaina Future Stagella kello 16:15–17:15. Festarin kiinnostavimmat uutiset ja tunnelmat voit lukea täältä!

Lue myös:

YleX Ensinäytössä Katti Meun ensimmäinen sinkku: ”Jamie xx:n ja Kaija Koon rakkauslapsi”

Suomalaisyhtye yhteistyöhön maailman suurimman klubibrändin artistin kanssa

EDM-trendin edelläkävijät, kakkuja viskova showmies ja Suomen kovin nais-DJ – näitä Weekend-keikkoja ei kannata missata