Hyppää pääsisältöön

Eläinasut, emojit ja totta kai ne leit − pieni hulluus kuuluu Weekend Festival -pukeutumiseen

Festarikansa taisteli harmaata keliä vastaan toistaan värikkäämmillä tyyleillä.

Weekend Festival -tyyli muodostuu hulluttelusta ja hauskanpidosta. // Kuva: YleX

Weekend Festival – tuhansien lei-kukkanauhojen luvattu maa. Mutta nähtiin paikalla muutakin: erityisesti kokeilevia ja hullujakin asuja. Weekend-uniformu on tehty räikeistä väreistä, eläinasuista ja ripauksesta hulluutta.

Weekend Festivalin ensimmäinen päivä oli tukahduttavan kuuma, mutta niin harmaa että vastaavaa sai hakea. Harmautta vastaan taisteltiin räikeillä väreillä ja hulluilla asuilla. Ja mikä tärkeintä: joukosta piti yrittää erottua.

Tästä bailulaumasta löytyy eläimiä aina yksisarvisesta Pikachuun. Kaverukset ilostuttivat ympärillä olijoita hauskalla teemapukeutumisella. // Kuva: YleX/Emma Grünn

Ilopillerit bailasivat ankean harmaata säätä vastaan pehmoisissa eläinasuissa. Tämä lauma kiinnitti huomiota, ja kanssajuhlijat kävivät vähän väliä heittämässä ylävitosia. Kuvassa Siiri, Venla, Meeri, Alisa, Sofia, Jenni ja Elina.

Kaveriporukka hankki eläimellisen pehmoiset asut jo keväällä. Oli selvää, että yhdessä mennään ja samalla teemalla.

- Koko juttu on se, että pitää pukeutua hauskasti. En tiedä miten juuri tähän päädyttiin, mutta kaikki samalla ajatuksella ja ebaysta hankittiin asut. Meidät on huomattu, se on hyvä juttu, ystävykset kertoivat.

Pehmoisen tyylin viimeisteli lei – kuten Weekendin tyyliin kuuluu.

Lahtelainen kaveriporukka trooppisissa tunnelmissa. Kuvassa Jani, Jyri, Leevi ja Joni. // Kuva: YleX/Emma Grünn

Nämä Lahden pojat saapuivat festaroimaan varsin trooppisissa tunnelmissa. Heidän ajatuksensa oli selvä ja selkeä: jos mennään, niin sitten mennään kunnolla – samaan asuun pukeutuneena. Annoksen ysäriä toivat kalastajanhatut ja vyölaukku.

- Mitä enemmän väriä, sen parempi! Me ollaan Weekend-vakkareita, ja onhan tämä lei nyt aika perus, mutta kyllä tämä menee, porukka naureskelee.

Reivimonteri Emilia klassisen tyylikkäästi pukeutuneen Sagan kanssa meren äärellä aivan festarialueen laidalla. // Kuva: YleX/Emma Grünn

Tämä kaksikko oli pukeutunut vähän eri periaatteilla. Reivimonsteriksi itseään kutsuvalla Emilialla oli räikeä hattu, ja Sagalla klassisen hillitty musta asu.

- Mulla tuli yllättäen lähtö tänne, niin on aika perus asu. Mutta ei se mitään, Emilia on vähän kuin Batman ja mä olen Robin, Saga nauraa.

- Reivikulttuuriin kuuluu pukeutuminen. Pitää olla täysillä mukana ja pukeutua hauskasti. Mun mielestä lei on niin mainstreamia, että osoittaa vähän mielikuvituksen puutetta, Emilia pohti.

Karoliina, Noora, Mira ja Natalia herättävät huomiota olemuksellaan. Tässä porukassa vastakohdat täydentävät toisiaan, ja yhdessä juhlitaan olisi päällä mitä vain. // Kuva: YleX/Emma Grünn

Tässä kaveriporukassa yhdistyi kaksi täysin vastakkaista tyyliä. Puolet porukasta pukeutui mahdollisimman rennosti, kun toinen puolikas halusi vetää viimeisen päälle överisti.

- Koko pointti on se, että tänne pukeutuu juuri niin kuin haluaa. On se sitten rentoa ja mukavaa tai ihan jotain muuta, naiset kiteyttävät.

Natalia oli ommellut käsin tyllistä, sukkanauhoista ja kultaisista yksityiskohdista koostuvan asun. Mira oli valinnut ylleen myös sukkanauhat, mutta pääväreinä olivat musta ja hopea.

-Todella monet on halunneet ottaa selfieitä meidän kanssa − hauskaa!

Tässä porukassa myös vastakohdat täydensivät toisiaan. Toinen puolisko panosti kesäiseen tyyliin, kun toinen halusi vetää eläimellisen överiksi. // Kuva: YleX/Emma Grünn

Weekendissä voisi kuvitella välillä eksyneensä melkein eläintarhaan – sen verran on erilaisia eläinasuja päällä. Tässä porukassa puolet luottivat mukavan kesäisiin asuihin, kun toinen puolikas piti huolen siitä eläimellisestä puolesta.

- Weekendiin pitää pukeutua niin, että vain hyvä fiilis on se juttu, kaverukset totesivat.

- Ja pitää erottautua! Parasta on kun jakaa iloa muille ympärillä oleville, porukan eläimellisempi puolisko karjahti.

Sanni ja Justiina olivat aivan kuin tuttu emoji. Justiina haki inspiraatiota netistä, ja jostain mielen sopukoista päähän pälkähti tämä hauska asuidea. // Kuva: YleX/Emma Grünn

Sanni ja Justiina nostattavat kanssabailaajien kasvoille hymyn ihan vain olemuksellaan. Kaksikko on inspiroitunut tutusta emojista, jossa kaksi naista tanssii.

- Tykkään erottua. Mun mielestä on järkyttävää, jos ihmiset eivät pukeudu EDM-festareille. Mun mielestä semmoinen hullu pukeutuminen kuuluu tähän kulttuuriin. Ollaan saatu paljon aikaan reaktioita ja hymyjä - ihanaa! Sanoi asun keksinyt Justiina.

Pikkuruisiin mustiin asuihin, bailukyltteihin ja kissankorviin sonnustautunut kaksikko on kovan luokan EDM-diggareita.

- Pitää olla oma itsensä, mutta myös uskaltaa revitellä! Eli fiilistellä ja olla rohkea. Ilmeisesti monet muutkin fiilistelevät sitä asennetta, sillä ovat halunneet meidän kanssa yhteiskuviin, Sanni nauroi.

Juliaana ja Marijam panostivat asusteisiin ja meikkiin. Mukavaa asua maustoi hauskat päähineet ja näyttävä meikki. // Kuva: YleX/Emma Grünn

Weekendillä nähtiin myös hieman tyypillisempää bilepukeutumista − farkkushortsit ja vaalea paita oli toimiva pohja, jota maustettiin kimaltelevalla meikillä ja hassulla propellihatulla sekä lei-kukkanauhalla. Juliaana ja Marijam fiilistelivät sitä, että Weekendillä ihmiset panostavat vähän värikkäämpään pukeutumiseen.

- Väriä, maalia ja kaikkea muuta. Hienoa nähdä, miten ihmiset panostavat. Ja kyllä meidän mielestä täällä lei on aika pakollinen, espoolaiskaverukset summasivat.

Lauralla oli niin siisti tyyli, ettei Sami voinut olla muiskauttamatta pusua poskelle. // Kuva: YleX/Emma Grünn

Laura ja Sami, eli DJ Sasha F, tykkäävät vähän rankemmasta menosta. Erityisesti hardcore sekä Angerfist iskevät. Weekend-vakkarit totesivat, että he eivät räikeän iloisesta pukeutumisesta niin välitä itsellään − heidän pukeutuminen kuvastaa heidän musamakua, eli sitä vähän aggressiivisempaa soundia.

Mustaa ja valkoista korosti Lauran pinkki vyölaukku, näyttävä nahkainen harness sekä nahkahanskat ja viuhka.

- Tuntuu, että täällä näkee aina samaa. Ainoa oikea tapa on mennä vain omalle tyylille uskollisena, pariskunta totesi.

Infected Mushroom -fani Jyri kiinnitti huomiota erikoisella asullaan räikeisiin väreihin sonnustautuneen festariväen seassa. // Kuva: YleX/Emma Grünn

Yleisön seasta erottui väkisinkin Jyri, joka oli sonnustautunut erikoiseen asuun, jossa yhdistellään armeijasta tuttuja elementtejä. Näyttävän silauksen antaa hieman turbaanimainen päähine ja kultainen viitta. Käsissä on kyltti, jossa lukee Dance with me.

- Fanitan Infected Mushroomia, ja heillä on biisi Dancing With Kadafi. Siitä tämä asu. Täällä on hyvä tunnelma ja iloisia ihmisiä. Ei se pukeutuminen välttämättä ole se pakollinen juttu, kaikki on itsestä kiinni, Jyri tuumasi.

Weekend Festivalia juhlitaan 5.–6. elokuuta Helsingin Kyläsaaressa. YleX on vahvasti mukana festareilla. Mielenkiintoisimmat uutiset, upeat kuvat ja tunnelmat voit lukea täältä!

Lue myös:

Weekendin suosikkiasuste on lei, jota Jenkeissä pidetään kulttuurivarkautena – saako sen pukea Suomessa päälle?

Weekend Festivalin huikea fiilis perjantailta – katso upeat kuvat

Antti Tuisku oli Weekend Festivalin vihatuin artisti − silti kaikki rakastivat hänen keikkaansa

Steve Aoki kakutti kreisin shown

Dimitri Vegas & Like Mike on maailman suosituin DJ – eikö heidän siis olisi pitänyt loistaa Weekend Festivalilla?