Hyppää pääsisältöön

Tungevaag & Raabanin megayllätys: Isac Elliot hyppäsi lavalle ja veti uuden biisin

DJ-kaksikko kosiskeli jälleen suomalaisyleisöä oikein huolella Weekend Festivalilla.

Tungevaag & Raaban pitivät jälleen huolen, että suomalaisyleisölle tarjottiin erityisherkkua. // Kuva: YleX/Annika Miettinen

Lauantai-iltapäivän keikka käynnistyi päälavalla suden ulvonnalla. Yleisö vastasi, ja pian DJ-tiskin alta nousi kaksi miestä: Tungevaag & Raaban. Tänä vuonna julkaistu Wolf sai osan väestä ulvomaan ja hyppimään kiitettävästi.

Vuosi sitten perustettu ruotsalais-norjalainen DJ-duo nousi ihmisten tajuntaan, kun hitit kuten Samsara ja Russian Roulette kiipesivät listojen kärskisijoille. DJ-kaksikko on myös tämän vuoden YleX:n Kesäkumi-artisti Veniorin kanssa biisillä Stay Awake.

Tutut hitit saivat porukan hyppimään innostuneena ja tärisyttämään maata, mutta välillä tuli hetkiä kun ihmismassa seisoskeli ja odotti seuraavaa nostatuskohtaa – keikalle oli selkeästi tultu bailaamaan täysiä ja energiaa riitti.

DJ-duo Tungevaag & Raaban soitti kaikki megahittinsä ja useita tunnettuja mash-upeja Aviciista Calvin Harrisiin. // Kuva: YleX/Annika Miettinen

Norjalainen Tungevaag ja ruotsalainen Raaban eivät yleensä keikoilla turhia pulise tai huutele, ja tämä oli yleisölle ok. Milloin keksittiin muodostaa pienimuotoisesti wall of deathia tai kyykkäillä ja huutaa biisien tahtiin. DJ-kaksikko fiilisteli omalla tavallaan dekkien takana.

Tungevaag ja Raaban // Kuva: YleX/Annika Miettinen

Ilmasta pystyi aistimaan, että kansainvälisesti menestyneellä kaksikolla on oma sijansa suomalaisten sydämissä. Eikä ihme – ovathan he usein isoilla keikoilla nähneet ylimääräistä vaivaa, ja tehneet yllättäviä mash-upeja hittibiiseistä kuten Antti Tuiskun Keinutaan ja Petri Nygårdin Pannaan Suomi kuntoon. Pientä Suomi-kytköstä löytyy myös sukujuurista, sillä Raabanilla, eli Robbin Söderlundilla, on suomalainen äiti ja suomenruotsalainen isä.

Tätä ajatellen tuli ehkä odotettua, että mikä suomalainen biisi tällä kertaa kajahtaisi ilmoille, kun kaksikon kaikki jättihitit Samsarasta Magicaliin oli kuultu. Mutta tällä kertaa Tungevaag & Raaban pani vielä paremmaksi: lavalle nousi suomalainen artisti – itse Isac Elliot!

Avaa Instagram postaus

Osa yleisöstä alkoi kiljua, ja iso osa tuntui menevän ihmetyksestä hiljaiseksi – mitä ihmettä? Mutta kyllä, Isac Elliot nousi DJ-pöydälle ja alkoi laulaa. Kyseessä oli Tungevaag & Raabanin julkaisematon biisi Beast, jossa Ikke fiittaa.

- Pitäkää meteliä, Isac huusi ja alkoi laulaa ja piti huolen yllätysmomentista.

Tungevaag & Raaban yllätti, ja keikka loppui uuteen biisin Beast, jossa Isac Elliot otti lavan haltuun. // Kuva: Weekend Festival/Julius Konttinen

- She's a beast, She's a beast kuuluu kertosäe ja hiljalleen yleisö toipui järkytyksestä ja alkoi fiilistellä uutta biisiä taputtaen ja huutaen.

Avaa Instagram postaus

Melkoinen yllätys luultavasti suurelle yleisölle, mutta kyllä Ikke oli asiasta vihjaillut jo eilen somessa. Ja tänään hän kuvasi tunnelmia Weekend Festivaleilla jo ennen keikkaa Snapchatissä.

Oli miten oli, Tungevaag & Raaban pääsi jälleen yllättämään ja kosiskelemaan oikein huolella suomalaisyleisöä.

- Kiitos, sanoo Raaban lopuksi selvällä suomen kielellä.

Weekend Festivalia juhlitaan 5.–6. elokuuta Helsingin Kyläsaaressa. YleX on vahvasti mukana festareilla. Mielenkiintoisimmat uutiset, upeat kuvat ja tunnelmat voit lukea täältä.

Lue myös:

Weekend Festivalin huikea fiilis perjantailta – katso upeat kuvat

Tungevaag & Raaban yllätti YleXPopissa Petri Nygårdilla: Pannaan Suomi kuntoon

11 asiaa kuumista Kesäkumiartisteista: esittelyssä Tungevaag & Raaban ja Venior

Weekend Festival myytiin loppuun