Hyppää pääsisältöön

Tubecon lähestyy: Ovatko tässä suomalaisten tubettajien huikeimmat urat?

Tubettajat jyräävät muuallakin kuin YouTubessa.

Arttu Lindeman

Se on jo selvää, että tubettaminen ei ole mikään hetken villitys: tubettajat ovat menestyneitä henkilöitä, ja monien esikuvia. Eikä tubettajien menestys rajoitu vain YouTube-kanaviin.

YleX kokosi tulevan Tubeconin kunniaksi muutaman esimerkin tubettajista, jotka ovat päässet toteuttamaan huikeita unelmiaan.

Arttu Lindeman

Haasteita, sketsejä, räppiä ja tavallista elämää. Muun muassa tätä kaikkea voi seurata Arttu Lindemanin YouTube-kanavalla. Arttu rokkaa tubessa, ja se onkin ollut Suomen nopeimmin kasvava kanava viimeisen vuoden aikana. Tällä hetkellä hänellä on yli 140 000 tilaajaa.

Mutta ei tässä kaikki – Lindeman on myös räppäri, ja jyrää soittolistoilla. Kesäkuussa julkaistiin biisi Läikkyy, joka nousi heti ensimmäisenä päivänä Spotifyn Suomen listan ykköseksi. Biisiä kuunneltiin päivässä lähes neljännesmiljoonaa kertaa, ja teki näin historiaa. Tällä hetkellä biisiä on kuunneltu Spotifyssa lähes viisi miljoonaa kertaa.

Tubettaja-räppärillä on myös edessään keikka kovassa seurassa Blockfesteillä elokuun lopulla. Rap-festareilla esiintyvät Lindemanin lisäksi muun muassa Nas, A$AP Rocky ja Cheek.

Tume

Tume on tuttu nimi YouTubesta jo muutaman vuoden ajalta, ja hänen kanavallaan on tällä hetkellä noin 125 000 tilaajaa. 18-vuotias lukiolainen jakaa kanavallaan ajatuksiaan ja mielipiteitään. Hän kertoo kanavallaan, että haluaa vaikuttaa nuoriin.

Tumea, eli Tuomas Kukkosta, on kuitenkin voinut nähdä myös muuallakin – nimittäin Summerissa. Vielä 2013 Tume oli sitä mieltä, ettei halua televisioon.

- Aika moni tyyppi ei katso enää telkkaria, vaan on siirtynyt YouTubeen ja Netflixiin. En haluaisi tv-ohjelmaa. Sen myötä tulisi paljon näkyvyyttä, ehkä jopa liikaa, Tume sanoi tuolloin YleX:lle.

Nyt Tume on ollut pari vuotta juontajana Summerissa.

Sara Forsberg

Pari vuotta sitten kaikkien katseet kääntyivät YouTube-videoon, jossa nuori pietarsaarelainen Sara Maria Forsberg hassutteli matkiessaan eri kieliä. Tämän lisäksi hän myös muun muassa lauloi videoilla. Tuolloin puhuttiin Smoukahontasista tai ”kielinaisesta” ja tilanne räjähti lopulta aika uskomattomiin ulottuvuuksiin. Kielivideota katsottiin kymmeniä miljoonia kertoja, ja pian Forsberg nähtiin muun muassa tv-ohjelmissa Yhdysvalloissa asti.

Nousu ei jäänyt tähän – uusi ura urkeni musiikin maailmassa. Levytyssopimus tehtiin YouTube-videon perusteella, jossa hän laulaa 14 eri genrellä.

SAARA asuu tällä hetkellä Yhdysvalloissa, ja häneltä on julkaistu albumi _Hello I'm Saar_a. Plakkarissa on myös oma vaatemerkki. Viime vuonna häneltä ja Kasmirilta tuli Kesäkumibiisi Vauvoja.

YouTube-hittivideo siivitti Forsbergin myös suunnittelemaan täysin uuden kielen uusimpaan Star Wars –elokuvaan.

Forsberg nähdään myös näyttelemässä Renny Harlinin uudessa elokuvassa Skiptrace.

Aika näyttää, mitä kaikkea vielä on luvassa. SAARAn YouTube-kanavalla on tällä hetkellä yli 700 000 tilaajaa.

Lakko

Peli- ja huumorivideoita jo vuosikausia tehnyt Lakko pokkasi viime vuoden Tubecon Tube Awards -gaalassa vuoden pelikanavan ja vuoden miestubettajan palkintopystit. Tällä hetkellä hänellä on yli 370 000 tilaajaa YouTubessa.

Parikymppinen Lakko, eli Eric Savolainen, valloitti myös television viime vuonna, kun hän aloitti yhtenä pelaajana Ylen peliohjelmassa FTW. Tv-putki jatkui, kun Lakko siirtyi Herban kanssa Subille saaden oman tv-ohjelman Lakon ja Herban boksi. Ohjelmassa nähtiin useita tunnettuja vieraita, ja samalla kehiteltiin myös suosittu peli Sansa the Cat.

Viime kuussa ilmoitettiin, että Lakko laajentaa myös vaatesuunnittelun puolelle. LAKKO X CORE -vaatemallisto on tehty yhtesityössä Jack & Jones -vaatemerkin kanssa. M&M-lehden mukaan mallisto on saanut inspiraationsa Lakon YouTube-videoista, joissa videopelit yhdistyvät rap-musiikkiin.

Justimus

Justimusfilms-kanavan hauskoille YouTube-videoille on saanut nauraa jo vuodesta 2009. Kolmesta nuoresta koostunut Justimusfilms nousi hurjaan suosioon sketseillään ja huumoripainotteisella sisällöllään. Vuonna 2011 uutisoitiin, kuinka kolmikko villitsee YouTubessa yli seitsemällä miljoonalla katselukerralla. Noista ajoista on jo matkattu uusiin saavutuksiin.

Pian Justimusfilms nähtiin televisiossa Biisonimafiassa, eikä hetkeäkään niin kolmikolla oli jo oma tv-ohjelma Justimus TV5-kanavalla. Vuonna 2012 alkanut sketseihin ja parodioihin keskittynyt ohjelma löi kanavan katsojaennätyksen heti ensimmäisellä jaksollaan.

Justimusfilmsin kolmikon sydäntä lähellä on myös musiikki. Studioalbumi Wunderboy julkaistiin 2014, ja se pinkaisi heti ensimmäisellä viikolla Suomen virallisen albumilistan ykkössijalle.

- Ei ois todellakaan uskonut silloin 2009, kun rupesimme duunaamaan sketsejä, että tällaisella puhtaalla hauskanpidolla lohkeaisi joskus ykkössija albumilistalta, kommentoi levyn sanoituksesta ja sävellyksestä vastannut Sami Harmaala totesi tuolloin.

Daniel Okas

Tubettaja Daniel Okas julkaisi vuosi sitten coverin Major Lazerin biisistä Lean On, ja videota on katsottu nyt lähes 300 000 kertaa. Lahjakas Okas nousi otsikoihin, ja esimerkiki Me Naiset kysyi, onko tässä ”uusi Sara Forsberg.”  Tämän vuoden alussa laulaja Tuuli löysi Danielin somen kautta, ja loppu onkin historiaa. Daniel fiittaa Tuuliin uudessa biisissä Justin, jota on kuunneltu Spotifyssä reilusti yli 800 000 kertaa.

+

Aika näyttää myös mitä on tulossa muun muassa tubettaja Aleksanteri Hakaniemeltä, joka allekirjoitti levydiilin heinäkuun alussa Sony Musicin kanssa. Hänet on jo nähty Evelinan kiertue-DJ:nä.

Tubecon järjestetään Hartwall Arenalla Helsingissä 12.–13. elokuuta. YleX.fi seuraa myös tiiviisti Tubecon-tapahtumia!