Hyppää pääsisältöön

Lordi-dokumentti jatkaa kiertämistään: Monsterimies palkittiin tällä kertaa Virossa

Vuonna 2014 julkaistu Monsterimies muistetaan siitä, että suututti aikanaan kohteensa Mr. Lordin.

Mr. Lordi.

Monsterimies sai parhaan musiikkidokumentin palkinnon Virossa Pärnu Film Festivalilla. Dokkari kertoo tarinan hard rock -yhtye Lordista ja bändin keulakuvasta Tomi Putaansuusta eli Mr. Lordista.

Vuonna 2014 julkaistu Antti Haasen dokumentti sai aikoinaan ristiriitaisen vastaanoton Putaansuulta itseltään. Mr. Lordin mielestä ohjaaja antoi bändille toisenlaisen kuvan sen sisällöstä. Bändin ja ohjaajan välit tulehtuivat myös siksi että dokumentissa nähdään bändin entisen jäsenen kasvot ilman hirviömaskeja.

Monsterimiehessä on kulunut viisi vuotta Suomen ensimmäisestä Euroviisuvoitosta, bändillä on satojen tuhansien eurojen velat, eikä keikkamyynti enää vedä.

Dokkari on kuitenkin kiertänyt pari viimeistä vuotta maailmaa. Sitä on esitetty noin 25 kansainvälisellä festarilla. Palkintoja on napsahtanut Yhdysvalloissa Austin Film Festivalilla ja Rolling Stone -lehdeltä Seeyousound-festareilla.

Monsterimies jatkaa esityskiertuettaan syksyllä muun muassa Docutah International Documentary Film Festivalilla Yhdysvalloissa.

Pärnu Film Festival on Baltian maiden vanhin elokuvafestari. Festivaali järjestettiin tänä vuonna 30. kerran.

Lue myös:

Lordi-dokumentti ensi-iltaan Vancouverissa

Äänestystuloskin sen kertoo, hevillä ei voi hävitä: Lordi on ylivoimaisesti 2000-luvun kiinnostavin viisuedustaja

Uskotko kummituksiin, Lordi?