Hyppää pääsisältöön

Weekend Festival keräsi edelleen tukun meluvalituksia

Helsingin Kyläsaaressa järjestetty festari on saanut aiempinakin vuosina kritiikkiä lähialueen asukkailta.

Weekend Festivalia bailattiin viime viikonloppuna. // Kuva: Weekend Festival 2016/Julius Konttinen

Weekend Festivalin bassonjytke sai jälleen osan helsinkiläisistä hermostumaan. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta kerrotaan, että maanantaina puoleenpäivään mennessä tapahtumasta oli tullut 170 yhteydenottoa.

Yle Uutisten mukaan suurin osa yhteydenotoista koskee tapahtuman aiheuttamaa konserttimelua, etenkin pitkälle kuulunutta bassonjytkettä. Myös roskaamisesta on valitettu jonkin verran.

- Bassot kuuluvat aika kauas, mutta asialle ei valitettavasti ole tehtävissä mitään, kertoo johtava ympäristöasiantuntija Eeva Pitkänen ympäristökeskuksesta.

Weekendin keikat päättyivät perjantaina ja lauantaina puoliltaöin. Soittoajoista on väännetty kättä jo parin vuoden ajan. Täksi kesäksi Weekend sai Helsingin kaupungin vakuutettua pidentämään soittoaikojaan. Viime kesänä Weekendin keikat määrättiin loppumaan toisena päivänä kello 23:een mennessä, mutta tänä vuonna konsertit saivat jatkua molempina iltoina kello 24:ään saakka.

Meluvalitukset ovat Pitkäsen mukaan kuitenkin vähentymässä. Viime vuonna yhteydenottoja tapahtumaan liittyen tuli vielä 345 kappaletta. Pitkänen muistuttaa, että valituksia voi tulla vielä lisää viikon edetessä.

Kyläsaaren lähistön asukkaiden ei tarvitse enää pitkään tuskailla, sillä Weekend on jättämässä tapahtuma-alueen sinne kaavaillun rakentamisen takia. Ensi vuoden Weekendin paikka ei ole vielä tiedossa. Voi kuitenkin olla mahdollista, että Kyläsaaressa bailataan vielä ensi kesänäkin.

- Olemme kaupungin kanssa jutelleet asiasta, mutta ymmärtääkseni suunnitelmia siitä, milloin tänne asti rakennetaan, ei ole vielä lyöty lukkoon, sanoo Weekend Festivalin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen Yle Uutisille.

EDM-festari keräsi kahden päivän aikana 70 000 kävijää. Tapahtumassa esiintyivät tänä vuonna muun muassa Steve Aoki, Martin Garrix ja Antti Tuisku.

YleX oli vahvasti mukana festaroimassa Weekendeillä. Mielenkiintoisimmat uutiset, upeat kuvat ja keikka-arviot voit lukea täältä!

Lue myös:

Näin mahtavalta näytti Weekend Festival – bongaatko itsesi tai lempiartistisi kuvista?

Weekend Festival kolmessa maassa yhtäaikaa oli menestys – suunnitelmissa jatkaa laajentumista 

Weekend sai tahtonsa läpi keikkojen päättymisajoissa – festari jatkuu tuntia myöhempään kuin viime vuonna