Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ajankohtainen kolmonen pääkuva

Ajankohtainen kolmonen: William Basinski, Ian William Graig ja Tapio & Tuomi Duo

Flow Festival 2015, Tiivistämö
Tiivistämön tunnelmia Flow Festivalilla vuonna 2015. Flow Festival 2015, Tiivistämö Kuva: Flow Festival / Niklas Sandström tiivistämö,Flow Festival

Intoilemme kaikesta musiikkiin liittyvästä. Tällä kertaa Flow Festival The Other Sound -lavan ohjelmiston kuraattori Arttu Tolonen valitsee kolme lavalla esiintyvää artistia, joiden keikkaa ei ainakaan kannata missata.

The Other Sound -keikat järjestetään Suvilahden Tiivistämössä, joka on melko pieni keikkapaikka. Tolosen mukaan ohjelmistoon haluttiin artisteja, jotka tarjoavat jotain vaihtoehtoista, omaa ja erottuvaa. Pienen tilan takia myös massasuosion puute oli yksi lähtökohta. Kompakti tila rajoittaa kuulijakuntaa, mutta mahdollistaa intiimin tunnelman. "Tilassa visuaaliset elementit pääsevät oikeuksiinsa ja aktit vyöryvät yleisön päälle hyökyaallon lailla", Arttu Tolonen sanoo.

1. William Basinski

William Basinski
William Basinski Kuva: Flow Festival william basinski

"William Basinski on nykymusiikin suurmies, joka on taiteellisesti hyvinkin elinvoimainen. Nykymusiikin tendenssi lähtee usein jostakin ideasta. Tämä saattaa johtaa vähemmän onnistuneeseen musiikkiin, mutta tässä ei käy niin, vaan lopputulos on nimenomaan onnistunut. Basinskin musiikin kuuntelu ei myöskään vaadi asiantuntijuutta kuulijalta, vaikka hän on taidemusiikin tekijä."

2. Ian William Graig

Ian William Graig
Ian William Graig Kuva: Flow Festival ian william graig the other sound

"Ian William Graig tekee omintakeista ja kiinnostavaa kamaa. Hän tekee musiikkia, jonka on vaikea saada huomiota, mutta joka ehdottomasti ansaitsee enemmän huomiota. Aluksi Graigin musiikki voi kenties tuntua hankalasti lähestyttävältä, mutta jos istuu alas, musiikki on hyvin kaunista ja rauhoittavaa."

3. Tapio & Tuomi Duo

Tapio & Tuomi Duo
Tapio & Tuomi Duo Kuva: Flow Festival tapio & tuomi duo

"Koska aiemmatkin valitsemani artistit huokuvat henkisyyttä, niin valitsen kolmanneksi Tapio & Tuomi Duon, joka sopii hyvin joukkoon. Heidän uuden levynsä musiikki on kuin spirituaali jollekin nimettömälle jumalalle."
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Ajankohtainen kolmonen

Intoilemme kaikesta musiikkiin liittyvästä. Levyistä, biiseistä, kirjoista, leffoista, keikoista... Kaikesta.