Hyppää pääsisältöön

Flow’hun saapuva Sia on kasvanut vaikeuksien kautta uskomattomaksi popdiivaksi

Tänä viikonloppuna suomalaisilla on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Sia livenä Helsingissä.

Sia // Kuva: EPA/WAEL HAMZEH

Australialainen laulaja-lauluntekijä, mystinen popikoni ja poikkeuksellinen lahjakkuus Sia saapuu Suomeen ensi sunnuntaina 14. elokuuta. Maailmantähti esiintyy Flow Festivalilla Helsingissä.

Show tulee olemaan erittäin harvinaista herkkua, sillä ennen tätä vuotta poppari ei ole keikkaillut vuosiin. Poikkeuksellisissa gaala- ja tv-esiintymisissäänkin hän on peittänyt kasvonsa. Siaa ei myöskään kiinnosta markkinoida musiikkiaan kehollaan. Popdiivalla on omat säännöt, joita muut saavat noudattaa.

Tähteys, mystisyys ja markkinointi

Kasvot peittäviin peruukkeihin ja hattuihin pukeutuva Sia on ristiriitainen supertähti. Hän ainakin väittää, ettei halua julkisuutta, mutta silti Sia on jättänyt pariinkin otteeseen levy-yhtiönsä, koska on pettynyt puutteelliseen markkinointiin.

Sia on myös kertonut, että mystisyys toimii hyvin tässä ajassa, kun monet starat kertovat kaiken elämästään Instagramissa, jopa käynneistään hammaslääkärissä.

Ongelmat ja yksityiselämä

Sia ei ole missään nimessä elänyt helppoa elämää. Hän on kärsinyt vakavista päihderiippuvuuksista, mutta päässyt sittemmin kuiville.

Sia sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Hän on puhunut haastatteluissa masennusjaksoistaan, jolloin hän harkitsi jopa itsemurhaa. Sia on kertonut olleensa vuonna 2010 niin masentunut, että kirjoitti itsemurhakirjeen.

Sian ensirakkaus Dan kuoli auto-onnettomuudessa Lontoossa juuri ennen kuin laulajan piti muuttaa hänen luokseen. Poppari on kirjoittanut menetyksestä _Healing Is Difficult -_albumillaan.

Poikkeuksellinen talentti, tyyli ja asenne

Sia on julkaissut soolourallaan seitsemän albumia, joista uusin This Is Acting julkaistiin tammikuussa 2016. Levy koostuu kappaleista, jotka Sia alun perin kirjoitti muut artistit mielessä. Jämäpaloista ei kuitenkaan voida puhua, sillä kaikista Sian viime aikoina tekemistä kappaleista on tullut menestystarinoita.

Kaikki muistavat Sian uran suuret hitit Chandelier, Cheap Thrills, Elastic Heart ja Big Girls Cry.

Omien kappaleiden lisäksi Sia on kirjoittanut hittejä muun muassa Beyoncélle, Eminemille, Christina Aguileralle, Katy Perrylle, Maroon 5:lle ja Rihannalle. Sia on myös fiitannut lukuisilla hiteillä, kuten Titanium, Wild Ones ja Bang My Head.

Sian musiikkia on kuultu myös useissa televisiosarjoissa. Breathe Me -kappale on ollut mukana sarjoissa Mullan alla ja Holby Cityn sairaala. Lisäksi Sian musiikkia on esitetty muun muassa tv-sarjoissa Greyn anatomia, CSI: Miami ja Dollhouse.

Sian Flow-show

Sia on vähäeleinen esiintyjä, joka luottaa upeaan ääneensä ja uskomattomaan hittiputkeensa. Syystäkin.

Todennäköisesti lavalla nähdään popparin lisäksi myös ihonvärisiin asuihin pukeutuneita tanssijoita, kuten musavideoissakin.  Se jää nähtäväksi, esittääkö Sia myös muille artisteille tekemiään kappaleita Flow'ssa.

Sia // Kuva: EPA/WAEL HAMZEH

Lue myös:

Rihanna ja Sia nähdään pian näyttelemässä: toinen esittää ponia ja toinen murhan uhria 

Sia konsertoi jälleen pitkän tauon jälkeen – keikka Suomessa Flow Festivalilla

Nähtiinkö Sian Grammy-esityksessä "suomalainen" talk show -juontaja?