Hyppää pääsisältöön

Räppäri Stepan kannanotto leviää somessa: Jos joku ei halua hyväksyä tasa-arvoisuutta, en kaipaa hänen hyväksyntäänsä

Stepan vierailu vanhassa peruskoulussaan Sodankylässä herätti räppärissä paljon ajatuksia.

Stepa on tehnyt jo räppiä jo noin 10 vuotta. // Kuva: www.facebook.com/pages/Stepa

Räppäri Stepajulkaisi vastikään uuden sinkun Muksut, ja nyt artisti pääsi tapaamaan muksuja Sodankylässä. Rap-artistin keskiviikkoinen vierailu osui kotimaakuntaan Lappiin, missä hän on aina ollut erityisen suosittu.

29-vuotias Stepa esiintyi vanhassa peruskoulussaan, Aleksanteri Kenan koulussa.

Kouluvierailu sai räppärin kirjoittamaan Facebook-sivulleen pitkän päivityksen kunnioituksesta ja ihmisarvosta. Stepan kirjoitus on tavoittanut somessa kymmeniätuhansia ihmisiä: tykkäyksiä on jo tuhansia, kommentteja kymmeniä.

- Se kuinka paljon rahaa ihmisellä on, minkä värinen iho kelläkin on tai millaisia vaatteita kukin käyttää ei poista sitä, että elämä on aina arvokasta. Jokainen ansaitsee kunnioituksen, räppäri oli kertonut Sodankylän koululaisille.

Stepa piti puolen tunnin mittaisen puheenvuoron, joka jännitti artistin mukaan etukäteen paljon. Paikalla oli noin parisataa koululaista ja parisenkymmentä opettajaa, joista osa oli opettanut aikoinaan myös artistia itseään. Esiintyminen jännitti räppäriä niin, että yöunet jäivät pariin tuntiin, Stepa kertoi Facebookissa.

- Lasten ja nuorten edessä esiintyminen on muutenkin vaikeaa ja stressaavaa, artisti kirjoittaa.

Räppärin vierailu oli kuitenkin hänen omien sanojensa mukaan onnistunut. Esiintymistilanteessa jännitys katosi, ja Stepa jakoi viisauksiaan nuorille.

- Jos joku ei halua hyväksyä tasa-arvoisuutta, johon uskon, en kaipaa hänen hyväksyntäänsä ollenkaan, Stepa kertoo pohtineensa puheen aikana.

Lue myös:

Stepa: Musiikkivideot ovat olleet isossa roolissa kehityksessäni

Stepa: Sodänkyläläiset kannustivat räpin tekemiseen

Stepa: Cheekin mielipide lahjoistani on vain yksi muiden joukossa