Hyppää pääsisältöön

13.8. Toiveuusinta: Iina Salin, Antti Lipponen, Wellu Rantala ja Anniina Karjalainen

Bilebändien solistit ottavat mittaa Tartu Mikkiin -studiossa.
Bilebändien solistit ottavat mittaa Tartu Mikkiin -studiossa. Kuva: Yle Tartu Mikkiin

Tämä lauantain aapisessa ABC on yhtä kuin Armotonta Biletystä Covereilla! Studiossa nimittäin heiluu tällä kertaa kovan luokan bilebändien solistit, jotka iskevät kipinää Tartu Mikkiin -studion lauteilla oikein tosissaan.

Oikean kisapaalun ääreen saapuu Iina Salin, joka on on kuusihenkisen Poppadelic -bändin toinen laulusolisti. Tämä helsinkiläinen satojen keikkojen bilebändi on keikkamatkoillaan svengannut akselilla Oulu–Barcelona. Salinin kisakumppani Antti Lipponen puolestaan laulaa solistina Jellyn viisihenkisessä kokoonpanossa. Jelly on paahtanut coveria jo kunnioitettavat kymmenen keikkarikasta vuotta.

Vasemmassa kisapaalussa pisteitä keräävät Wellu Rantala ja Anniina Karjalainen. Suomessa ja myös muualla Euroopassa on kuultu koko 2000-luvun keikkaillutta uusikaupunkilaista Dr. Doctoria, jonka laulutohtorina Rantala operoi. Wellu Rantalan kanssa verenpaineita mittaa Karjalainen, joka edustaa ryminällä bilemarkkinoille tullutta covermoottori Party Proofia. Bändin mottona on "Meil' on bileet, kaikki sileeks!"

Nyt kotonakin lakkaa tukkaan, lilaa luomeen ja discopallo kattoon pyörimään! Nämä ammattibailaajat laittavat kemut käyntiin ja energiatasot tappiin saman tien, joten nyt myös lanteet liikkeelle kotona. Tartu Mikkiin -bändikin saa laittaa ison vaihteen silmään ja revitellä kunnolla yleisön taputusten säestyksellä. Ei muuta kuin Yes Sir ja viikonloppu vauhdilla käyntiin!

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.