Hyppää pääsisältöön

Hulvaton nimipari Ashfaq vs. Butdee kohtasi nyrkkeilykehässä – selostusta on vaikeaa kuunnella repeämättä

Kun Butdee vetää Ashfaqia kehässä turpaan, mitataan selostajan ammattitaitoa.

Olympiarenkaat Rio de Janeirossa Brasiliassa. // Kuva: EPA / Diego Azubel

Brittiläinen Qais Ashfaq ja thaimaalainen Chatchai Butdee ottivat mittaa toisistaan nyrkkeilykehässä 56-kiloisten sarjassa Rion Olympialaisissa. Butdee voitti nyrkkeilyottelun keskiviikkona 10. elokuuta selvin luvuin 3–0 ja pääsi näin ollen jatkoon.

Onnea Butdee! Mutta miksi juuri tämä urheilu-uutinen nousi puheenaiheeksi YleX Kesäiltapäivässä? Kuuntele alta ottelun selostus, jota on vaikeaa seurata repeämättä.

Ylen selostaja Juha Mäntykentän pokka pitää koko ottelun ajan rautaisen ammattitaidon ja huolellisen valmistautumisen ansiosta.

- Tutkin tarkkaan ottelulistat hyvissä ajoin ennen matsien alkamista. Ottelupareja etukäteen katsellessa huomasin tämän erikoisen kaksikon. Nimipari meinasi hiukan naurattaa, joten huolsin äänihuuleni ja poskilihakseni huolella ennen kamppailun alkamista.

- Vedin vielä viisitoista leukaa, tein sata punnerusta, satakaksikymmentä vatsalihasliikettä sekä hyppäsin narua viisiminuuttia ennen matsin alkamista että saisin selostukseen tasaisen otteen. Tämäkään ei meinannut auttaa, joten varjonyrkkeilin hetken ja tein joogamaisen mielentyhjennysharjoituksen.

Mieleni alkoi olla valmis viiden rystyntanssiin. Totesin mielessäni "rakastan tuoreen nyrkkeilykehän hajua aamuisin" ja olin valmis matsin selostukseen, Mäntykenttä kommentoi YleX:lle.