Hyppää pääsisältöön

Kuiske on tyttö, joka osaa puhua eläinten kieliä

Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen

Seitsemänvuotias Kuiske elää tuiki tavallista elämää isänsä, äitinsä ja Roni-veljensä kanssa. Ellei sitten oteta huomioon sitä, että kaikenlaiset eläimet sattuvat usein valloittamaan hänen kotinsa. Kuiskeen sängyn alta pääsee värikkääseen viidakkoon, kylpyammeesta merimaailmaan ja jääkaapista avautuu reitti hyiseen Antarktikseen.

Kuiske on eläinkuiskaaja. Tyttö osaa puhua eläinten kieliä, ymmärtää niiden tunteita ja löytää ratkaisun niiden ongelmiin. Eläimet tulevat Kuiskeen luo ongelmiensa kanssa eikä hän koskaan petä eläinystäviään. Jos eläinvauvoja on kateissa, jääkarhu palelee tai leijonanpentu ei osaa karjua, osaa Kuiske aina auttaa.

Kuiske, Kuiske, mitä sä teet? Oon Kuiske, tule, jutellaan!

Kuiskeen isä on rento kotihiiri, joka tietää paljon eläimistä, mutta ei aavista Kuiskeen taikavoimista mitään. Äiti on liikenainen, jolla ei ole aikaa eläintarinoille. Äiti on myös allerginen eläimille, joten lemmikkieläimet ovat kiellettyjä kotona - miksi häntä silti aivastuttaa koko ajan?

Kuiske on hyväsydäminen, päättäväinen ja joskus jopa hurjapäinen, jos eläimet käyttäytyvät huonosti. Kun Kuiske sanoo taikasanan “sshhh” ja puhaltaa panhuiluunsa, taika ympäröi hänet ja kuljettaa eläinten maailmaan. Kuiskeella on laukku aina matkassaan, siellä hän säilyttää kaikkia tarpeellisia välineitään kiikareista kameraan.

Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen
Pikku Kakkonen: Kuiske
Pikku Kakkonen: Kuiske Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen kuiske,Pikku Kakkonen

Kuiske on suunnattu 4-7 -vuotiaille. Kuiskeen tekijöiltä on aiemmin ilmestynyt Leijulaakso, Pikku Kakkosen vanha, tuttu sarja.

Kuiske alkaa Pikku Kakkosessa tiistai-iltana 16.8.2016. Ohjelma on katsottavissa Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Ääninäyttelijät: Alda Aflatuni, Amos Brotherus, Ella Pyhältö, Juhani Rajalin, Lotta Lindroos, Markus Backman, Peter Pihlström ja Saana Norra. Dubbaus Dubberman Oy.

Lisää ohjelmasta

 • Askartele Pikku Kakkosen vauhdikkaat viidakkosynttärit

  Koristeita ja ideoita toiminnallisiin viidakkosynttäreihin.

  Kokoa hauskat viidakkosynttärit kotoa ja lähikaupasta löytyvillä materiaaleilla! Tulostettavat kutsukortit, lasinaluset ja muut koristeet luovat tunnelmaa ja kierrätysmateriaaleista toteutettavat puuhat takaavat sen, ettei juhlijoille tule tylsää. Eläimellistä menoa ja vihreyttä saa lisää vaikkapa tuomalla kattaukseen muovieläimiä ja sommittelemalla huonekasvit pöydän ympärille. Juhlien järjestämisessä vain mielikuvitus on rajana!

 • Postimies Pate erikoislähettipalvelusta

  Pate ei koskaan jätä kaupunkilaisia pulaan.

  Ystävällinen postimies ja hänen mustavalkoinen kissansa Jessi toimittavat postia ja paketteja ympäri Viherlaaksoa. Uusimmilla tuotantokausilla Pate on saanut ylennyksen erikoislähettipalvelun hommiin ja toimittaa paketteja mitä erilaisimmilla kulkuvälineillä. Postimies Paten uudet jaksot Pikku Kakkosessa maanantai-iltaisin 31.7. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 7 päivää ensilähetyksestä.

 • Simon maailmaan mahtuu monenlaista mahtavaa

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen.

  Simo on nokkela, pieni esikoululainen. Simon elämässä tapahtuu paljon asioita, jotka voivat tapahtua kenelle tahansa lapselle. Isän ja äidin opastuksella Simo aloittaa koulun, menee hammaslääkäriin ja oppii ajamaan ilman apupyöriä.

 • Vilkki Ankka matkustaa ympäri maailmaa Pikku Kakkosessa

  Vilkki Ankka pistää tuulemaan.

  Vilkki on vilkas ankka, jolla on taipumus panna tuulemaan. Hän asustaa Mäkikolossa yhdessä ystäviensä Taneli-possun ja Vomppa-vompatin kanssa. Vilkki innostuu asiasta kuin asiasta eikä aina huomaa, että pieni harkinta auttaisi asiaa. Onneksi ystävät ovat apuna ja asiat saadaan aina hoitumaan parhain päin.