Hyppää pääsisältöön

Nosteessa-artisti LKA: Beyoncén Lemonade räjäytti tajuntani ja sai minut itkemään

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on LKA.

LKA

Missä ja miten bändin perustamisesta sovittiin?

- Tämä LKA-sooloprojekti alkoi virallisesti vasta tämän vuoden maaliskuussa, kun tajusin millaista musiikkia todella haluan tehdä ja millainen artisti haluan olla.

Mistä bändin nimi tulee?

- LKA = Laura Kaarina Autio eli nimi tulee nimikirjaimistani.

Mitkä ovat tähänastisen urasi suurimmat saavutukset?

- Se, että minut valittiin YleX:n Nosteessa-artistiksi on todella siisti juttu. Olen siitä innoissani. Myös se, että Wildfire-kappaleeni lisättiin Uuden musiikin listalle Spotifyssa oli todella mahtavaa. On ollut myös todella hienoa, että minut on noteerattu useissa ulkomaisissa musiikkiblogeissa, kuten Scandipop, Going Solo, Wonky Sensitive ja Purple Melon Music. 

Kuka tai ketkä ovat esikuviasi? Miksi?

- Esikuvani vaihtelevat jatkuvasti, mutta tällä hetkellä ihailun kohteitani ovat Sia, Jessie J, Diplo, Major Lazer, Max Martin, Taylor Swift, MØ ja Beyoncé. Itkin Lemonade-kokonaisuutta kuunnellessa ja katsellessa neljä kertaa. Se räjäytti tajuntani.

Millainen merkitys sanoituksilla on?

- Kirjoittaminen on aina ollut minulle tärkeää. Haluan kertoa itselleni tärkeitä tarinoita. Lyriikat ja melodiat ovat yhtä tärkeitä todella hyvän kappaleen kannalta.

Millainen on tyypillinen fanisi?

- Minulla on toistaiseksi aika pieni, mutta todella rakastava faniporukka.

Jos biisisi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

- Wildfire-kappaleeni olisi loistava sellaiseen kohtaukseen, jossa kaveriporukka hengailisi rannalla ja nauttisi täydellisestä kesäpäivästä.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa? Missä olit, kun kuulit sen ensimmäisen kerran?

- Minulla oli vapaapäivä. Otin iisisti ja kuuntelin Uuden musiikin iltavuoroa. Venla Kokkonen sanoi kauneimmat asiat kappaleesta ja äänestäni. Olen todella kiitollinen siitä.

Lue myös:

LKA