Hyppää pääsisältöön

Pete Parkkonen on esiintynyt Suomen isoimmille yleisöille ilman omia biisejä – nyt uusi kappale on vihdoin ulkona

Fiitit Cheekin ja JVG:n biiseissä ovat vain kasvattaneet Pete Parkkosen suosiota.

Pete Parkkonen // Kuva: YleX/Katri Norrlin

Vuonna 2008 Pete Parkkonen pompahti suosioon Idolsista. Sittemmin artisti on tehnyt musiikkia sekä suomeksi että englanniksi, mutta pariin vuoteen omaa materiaalia ei ole kuulunut.

Parkkosen nimi on kuitenkin ollut monien huulilla koko julkaisutauon ajan. Artisti on fiitannut JVG:n ja Cheekin hiteillä, voittanutTanssii tähtien kanssa -kilpailun ja keikkaillut valtavilla festarilavoilla sekä jäähalleissa.

Miehen omia biisejä ei keikoilla ole kuultu, sillä Parkkonen on esiintynyt fiittaajana juurikin JVG:n ja Cheekin mukana. Nyt tilanne on muuttumassa, kun Parkkonen julkaisi tänään perjantaina Mitä mä teen -sinkun, jolla fiittaa JVG. Viimeisimpien omien kappaleiden julkaisusta on ehtinyt vierähtää noin pari vuotta, sillä artistin kolmas albumi ilmestyi vuonna 2014.

Parkkonen on työstänyt omaa musiikkia jo puolitoista vuotta, mutta vasta nyt tuntui oikealta julkaista uusi kappale. Artisti on todella innoissaan Mitä mä teen -biisistä, joka oli selkeä valinta paluubiisiksi.

- Se on sellainen kappale, että mitä enemmän sitä kuuntelee, sitä paremmaksi se muuttuu. Saan biisistä kylmät väreet, ja sitä fiilistä olen odottanut, Parkkonen sanoo.

Fiitit ovat nostaneet suosiota

Viime vuosien aikana Pete Parkkosesta on tullut erittäin läheinen JVG:n jätkien kanssa. Tänä kesänä artisti on kiertänyt rap-duon mukana valtavien festariyleisöjen edessä. Etenee ja Tuulisii-hittien lisäksi Parkkonen on vetänyt keikoilla tuottajaduo Bang For The Buckille laulamaansa Doupein-biisiä.

Laulaja on ollut haluttu fiittaaja, ja artisti kertoo välillä kieltäytyneensä yhteistyötarjouksista.

- Olen joutunut sanomaan, että ei ehkä tänään. Pitää keskittyä myös omaan musiikkiin.

Artisti kertoo olevansa onnekas ja onnellinen musiikkikuvioista, joihin hän on päässyt mukaan. Etenkin JVG:n kanssa tehdyt kappaleet ovat vieneet muusikkoa eteenpäin.

"Haluan edelleen olla Pete Parkkonen, nyt luodaan omaa juttua."― Pete Parkkonen

- Kyllä nämä biisit ovat selvästi auttaneet myös mua. Faneja on tullut vain lisää, ja olen saanut uskomattomia kokemuksia, Parkkonen sanoo.

Kun artistilta kysyy, haluaako hän tulevaisuudessa olla itse se VilleGalle tai Cheek, Parkkosen vastaus on ytimekäs.

- Haluan edelleen olla Pete Parkkonen, nyt luodaan omaa juttua.

Skip Instagram post

Parkkosen musiikkia on ollut työstämässä miehen itsensä lisäksi joukko tunnettuja suomalaisia tuottajia ja muusikoita. Laulajan mukaan musiikkia on jo valmiina "aika paljon".

Mitä mä teen -biisiä ovat olleet tuottamassa Jurek ja Eppu Kosonen, jotka ovat vaikuttaneet muun muassa JVG:n ja Antti Tuiskun taustalla.

- Vuosi sitten tein musiikkia myös esimerkiksi Evan & Manun kanssa, Parkkonen kertoo.

JVG löytyi Mitä mä teen -kappaleen fiittaajaksi luonnollisesti. Rap-duon fiittiä ei haettu väkisin, vaan Parkkosen mukaan JVG:n tyyli yksinkertaisesti sopii biisiin.

Laulaja ei koe aivan heti olevansa valmis lähtemään keikkailemaan uuden materiaalin kanssa. Esimerkiksivasta julkaistu sinkku kaipaa vielä harjoittelua. Artisti ei vielä paljasta, milloin häneltä kuullaan lisää musiikkia.

- Levyn haluan ulos ensi vuonna, Parkkonen sanoo.

Pete Parkkosen vierailun YleX Kesäiltapäivässä voit kuunnella alta. Mitä artisti paljasti vierailustaan Kimi Räikkösen häissä?

Lue myös:

Supertuottaja Jaakko Salovaara tuottajabändistään Bang For The Buck: "Kukaan ei ole kieltäynyt yhteistyöstä meidän kanssa"

Naiset bondage-lemmikkeinä ja setelimeressä – tällaisia ovat mimmitaustajoukot Cheekin uutuusvideolla

Pete Parkkonen yllätysfiitistään: Roope Salminen soitti mulle madafakin darrassa