Hyppää pääsisältöön

Sami Hintsanen - Superstitious

Superstitious on ruotsalaisen Europe-yhtyeen kappale vuodelta 1988. Se julkaistiin singlenä yhtyeen neljänneltä Out of This World -albumilta.

Superstitious oli levyn suurin hitti ja se nousi Billboard Hot 100 -listalla sijalle 31. Itse levyä myytiin yli miljoona kappaletta yksistään USA:ssa. Superstitious-kappaleen video kuvattiin kummitustunnelmaisella vanhalla linnalla New Yorkin Long Islandilla. Livenä Superstitiousia esittäessään 1990-luvun alussa yhtye soitti kappaleen keskivaiheilla otteen Bob Marleyn kappaleesta No Woman, No Cry. Europe toimii edelleen aktiivisesti. Yhtye nousi valtaisaan kansainväliseen suosioon vuoden 1986 The Final Countdown -albumin myötä. Kyseistä albumia myytiin maailmanlaajuisesti seitsemän miljoonaa kappaletta. Samaisella levyllä julkaistu yhtyeen megahitti, nimikkokappale The Final Countdown, nousi ykköseksi 25 maassa. Se on edelleen maailman joka kolkassa soiva monumenttikappale, ja yhtyeen solisti Joey Tempest on haastattelussa todennutkin sen elävän ihan omaa elämäänsä. Europe jäi tauolle vuonna 1992, kokoontui paluukeikalle 1999 ja jatkoi toimintaansa 2003, minkä jälkeen se on julkaissut neljä albumia.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.