Hyppää pääsisältöön

Ulkomaiset toimittajat hehkuttavat Flow Festivalia: "Kuin musiikin satumaa"

Loppuunmyydyllä festarilla on yli 200 ulkomaista toimittajaa fiilistelemässä ja raportoimassa tunnelmaa.

Flow Festivalin tunnelmia vuodelta 2016. // Kuva: Berislav Jurišić/Yle

Flow Festivalia juhlitaan vielä tänään Helsingin Suvilahdessa, ja lavalle nousee esimerkiksi huikea artisti Sia. Musiikkiin, visuaalisuuteen ja ruokaan panostava festari ei ole kuitenkaan harvinaista herkkua vain suomalaisille – joka kymmenes kävijä tulee Suomen ulkopuolelta, ja paikalla on nyt myös yli 200 ulkomaista toimittajaa. Hetken kuluttua siis festareista on todennäköisesti luettavissa ulkomaisissa lehdissä nippu juttuja.

Yle Uutiset kysyi vierailevilta toimittajilta, mikä suomalaisessa festivaalissa kiinnostaa. Festaria kommentoivat toimittajat Yhdysvaltain Voguesta ja Nylon-lehdestä, Italian La Repubblicasta sekä norjalaisesta Minerva-lehdestä.

Amerikkalaisen Nylon-lehden toimittaja Laura Studarus kertoo, että Flow Festivalilla on hyvä maine. Etenkin taiteen ja tee-se-itse-estetiikan yhdistyminen musiikin kanssa vetoavat, sillä monella festarilla ei ole vastaavaa.

- Teen täältä kuvareportaasin Nylon-lehteen ja kirjoitan artikkelin Under the Radar -lehteen, joka keskittyy indie-musiikkiin. Yritämme aina löytää uusia juttuja ennen kuin muut Yhdysvalloissa hoksaavat. Suomalaisartisteista minua kiinnostavat Jaakko Eino Kalevi sekä Feels-yhtye. Toivottavasti löydän myös jotain aivan uutta. Tämä on kuin musiikin satumaa, hän muun muassa kommentoi Yle Uutisten toimittaja Ville Vedenpäälle.

Vogue-lehden toimittaja Celeste Moure on nauttinut myös festarikävijöiden omaperäistä pukeutumista – erityisesti värikkäät vaatteet ja glitteri ovat jääneet mieleen. Ruokatarjontaa hän kuvailee uniikiksi, sillä yleensä festareilla tarjotaan vain hampurilaisia ja hodareita.

- Festivaalialueesta on tehty hieno yhdistelmä teollista ympäristöä ja rennon tyylikästä koristelua. Yhdysvallassa tällaiset paikat ovat yleensä VIP-alueita, mutta täällä tämä on kaikkien käytössä. Se tekee tästä festivaalista erityisen, hän muun muassa kommentoi.

Hän pohti myös sitä, että Helsinki ei ole vielä ollut yhtä kiinnostava matkailukohde kuin Tukholma tai Kööpenhamina.

- Tyyli ja ruoka on melko samanlaista, vaikka täältä löytyy aivan omia juttuja. Luulen, että Helsingin hetki tulee aivan pian.

Taiteisiin erikoistunut, ja musiikkiin intohimoisesti suhtautuva Minerva-lehden norjalaistoimittaja Maria Veie Sandvik kertoo Flow Festivalissa olevan kiinnostavaa elektronisen musiikin ja taiteen yhdistäminen. Hän kuvailee festarin taideohjelmaa kiinnostavaksi ja musiikkitarjontaa fantastiseksi.

- Flow Festivaali ei ole kovin tunnettu Norjassa, joten haluan jakaa kokemukseni lukijoille. Oslossa on samaan aikaan Øya-festivaali, joka on samantapainen. Norjalaiset lähtevät yleensä lomalle etelään, mutta monet haluavat kokea uutta laadukasta musiikkia, joten Flow ehdottomasti voi kiinnostaa ihmisiä tulemaan Helsinkiin, hän muun muassa kommentoi.

Avaa Instagram postaus

Yle Uutisten koko jutun, ja kaikki kommentit voi lukea tästä.

Lue myös:

Flow’hun saapuva Sia on kasvanut vaikeuksien kautta uskomattomaksi popdiivaksi