Hyppää pääsisältöön

RSO aloittaa lauantaiuusinnat: Esa-Pekka Salosen Stravinsky -ohjelmalle lisäkonsertti 17.9.

Kapellimestari Esa-Pekka Salonen
Kapellimestari Esa-Pekka Salonen Kuva: Katja Tähjä esa-pekka salonen

Erityisen vilkkaasta lipunmyynnistä johtuen, RSO aloittaa suosituimpien konserttien uusinnat lauantaisin. Viime kevään konserttien täyttöaste oli 97 % ja ylikapellimestari Hannu Linnun johtamien ohjelmien lähes 100 %. Juuri päättynyt syksyn kausikorttimyynti kasvoi jälleen edelliseen syksyyn verrattuna. "Nyt on tärkeää tutkia uusia tapoja joilla voimme nopeasti reagoida kysyntään. Lauantaikonsertit ovat kokeilu, jonka mahdollisesta jatkosta päätetään saatujen kokemusten perusteella. Näiden konserttien tavallista varhaisempi alkamisaika palvelee myös Helsingin ulkopuolelta tulevia kuulijoita", Hannu Lintu toivoo.

Ensimmäisenä uusitaan kapellimestari Esa-Pekka Salosen 16.9. Musiikkitalossa johtama Stravinsky-konsertti 17.9. klo 15. Kevätkaudella lauantaiuusintana kuullaan ainakin ylikapellimestari Hannu Linnun ja pianisti Daniil Trifonovin konsertti toukokuussa.

Esa-Pekka Salonen johti kaksi vuotta sitten Stravinskyn Tulilinnun RSO:n konsertissa. Tällä kertaa vuorossa on Kevätuhri, jonka lisäksi ohjelmassa on Fanfaari kolmelle trumpetille, Sinfonioita puhaltimille ja Agon-baletin musiikkia.

Kertalippujen myynti Stravinsky-konsertteihin 16.-17.9.2016 alkaa keskiviikkona 17.8. klo 9. Lipunmyynti RSO:n, Hannu Linnun ja Daniil Trifonovin uusintakonserttiin 6.5.2017 alkaa 16.11.2016 klo 9. RSO:n konserttiliput myy Ticketmaster.

17.9. klo 15
Esa-Pekka Salonen, kapellimestari
Igor Stravinsky. Fanfaari kolmelle trumpetille
Igor Stravinsky: Sinfonioita puhaltimille
Igor Stravinsky: Agon
Igor Stravinsky: Kevätuhri
Liput: 10–43,50 €

6.5. klo 16.15
Hannu Lintu, kapellimestari
Daniil Trifonov, piano
Sebastian Fagerlund: Uusi teos, (Ylen tilaus)
Maurice Ravel: Pianokonsertto G-duuri
Carl Nielsen: Sinfonia nro 4 ”Sammumaton”
Liput: 10–43,50 €

Kommentit
  • RSO:n Fagerlund-levylle kiitosta

    Levyllä on sellokonsertto ja orkesteriteos Water Atlas.

    RSO:n Sebastian Fagerlundin musiikkia sisältävä levy on huomioitu laajasti kansainvälisessä lehdistössä sekä musiikkialan julkaisuissa. BIS-levymerkin julkaisema levy sisältää Fagerlundin sellokonserton Nomade sekä orkesteriteoksen Water Atlas, joita molempia RSO on ollut mukana tilaamassa. Solistina levyllä soittaa Nicolas Altstaedt ja orkesteria johtaa Hannu Lintu.

  • Radion sinfoniaorkesteri konsertoi Oriveden Klemettisalissa 2.9.

    Konsertin johtaa Nicholas Collon.

    Radion sinfoniaorkesteri (RSO) esiintyy Orivedellä 2.9. Klemettisalissa pidettävä konsertti on paitsi RSO:n uuden konserttikauden avaus, myös orkesterin ensimmäinen virallinen esiintyminen yhdessä uuden ylikapellimestarin, Nicholas Collonin kanssa.