Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Korpelan kujanjuoksu

Korpelan kujanjuoksu -sarjan uudet kolmoskauden jaksot.
Anssin (Esa Latva-äijö), Miisan (Karoliina Vanne) ja Jaskan (Janne Kataja) tarina jatkuu. Korpelan kujanjuoksu -sarjan uudet kolmoskauden jaksot. Kuva: Jyri Pitkänen Yle TV1,kotikatsomo: korpelan kujanjuoksu

TV1 sunnuntaisin 3.6. - 8.7.2018 klo 17.07 - 18.00 (1. tuotantokausi) ja 15.7. - 19.8. klo 21.05 - 21.55 (2. tuotantokausi)
TV1 sunnuntaisin 26.8. - 30.9.2018 klo 21.05 - 21.55 (uusi 3. tuotantokausi)
Areenassa 7 päivää

Huippusuosittujen Maalaiskomedioiden ja Pirunpelto-sarjan tekijöiden Heikki Luoman ja Jukka Mäkisen sarja Korpelan kujanjuoksu porautuu kaivosbisnekseen.

Ykkönen esittää uusintana sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden. Uusi kolmoskausi alkaa sunnuntaina elokuun 26. päivä.

Unelma maatilasta

Omasta luomutilasta haaveileva Anssi Korpela (Esa Latva-Äijö) ostaa pienehkön maatilan Hangaslahden kunnasta. Alueen maista ovat muutkin kiinnostuneet. Kunta on tukemassa kaivoshanketta, joka nielaisisi ison osan maaseutua.

Anssi nousee taisteluun pienen pitäjän puolesta, kaivoshanketta vastaan. Avukseen hän saa kotiseudulleen palaavan Perttulan tyttärentyttären Miisan (Karoliina Vanne).

Korpelan kujanjuoksun naispääroolin esittäjä Karoliina Vanne
Miisa Perttula (Karoliina Vanne) Korpelan kujanjuoksun naispääroolin esittäjä Karoliina Vanne Kuva: Yle KuvapalveluJukka M Karoliina Vanne,kotikatsomo: korpelan kujanjuoksu,Jukka Mäkinen

Vanhojen rikosten vyyhti

Ennen vihreän unelmansa toteutumista Anssi on alkanut pyörittää pientä autokorjaamoa ja palkannut apulaiseksi vanhan kaverinsa Jaskan (Janne Kataja).

Korjaamon ensimmäisen asiakkaan myötä Anssi ja Jaska joutuvat keskelle vanhoista rikoksista kumpuavaa vyyhtiä, joka on kytköksissä hämäräpuuhiin, kun maaperän rikkauksia halutaan hyödyntää Perttulankulmalla.

Kakkoskaudella romantiikkaa ja kovia aikoja

Kakkoskaudella Korpelan naapuri, maansiirtourakoitsija Muilu (Jukka Sipponen) tulee kuvioihin mukaan omine pyrkimyksineen. Luvassa on myös romantiikkaa, vehkeilyä ja kovia aikoja.

Maalaiskomedioiden ja Pirunpelto-sarjan tekijöiden sarja Korpelan kujanjuoksu porautuu kaivosbisnekseen.
Anssi Korpela (Esa Latva-äijö) ja Jaska Alho (Janne Kataja). Maalaiskomedioiden ja Pirunpelto-sarjan tekijöiden sarja Korpelan kujanjuoksu porautuu kaivosbisnekseen. Kuva: Jyri Pitkanen Yle TV1,kotikatsomo: korpelan kujanjuoksu

Kolmoskaudella koukeroita ja todisteita

Kolmannella ja samalla viimeisellä kaudella Miisa ja Antti yrittävät ottaa selvää kaivosyhtiön kaavoituskoukeroista. Kuvio ei selviä ennekuin he saavat apua yllättävältä taholta.

Miisan todisteet johtavat Laihon kuulusteluun samaan aikaan kun tämä tekee 'kansainvälistä karriääriä' kaivosalalla.

Kamppailut suon kohtalosta ja Temosen rahasalkuista kietoutuvat yhteen sarjan finaalissa. Päästäänkö lopussa viettämään yhteistä ilon juhlaa?

Rooleissa nähdään myös Juhani Niemelä, Tuija Vuolle, Emilia Sinisalo, Jaakko Kiljunen, Hanna Gibson, Suvi Salomaa, Anna Haaranen, Ilkka A. Jokinen, Kai Bäckström ja Jukka Sipponen.

Tuotanto: Yle Draama, 2015 -17.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.