Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Korpelan kujanjuoksu

Anssi Korpela (Esa Latva-äijö) ja Jaska Alho (Janne Kataja) Kotikatsomon sarjassa Korpelan kujanjuoksu
Anssi Korpela (Esa Latva-äijö) ja Jaska Alho (Janne Kataja) Anssi Korpela (Esa Latva-äijö) ja Jaska Alho (Janne Kataja) Kotikatsomon sarjassa Korpelan kujanjuoksu Kuva: Yle Kuvapalvelu kotikatsomo: korpelan kujanjuoksu

TV1 sunnuntaisin 3.6. - 8.7.2018 klo 17.07 - 18.00 (1. tuotantokausi) ja 15.7. - 19.8. (2. tuotantokausi)
TV1 sunnuntaisin 26.8. - 30.9.2018 klo 21.05 - 21.55 (uusi 3. tuotantokausi)
Yle Areenassa 7 päivää

Huippusuosittujen Maalaiskomedioiden ja Pirunpelto-sarjan tekijöiden Heikki Luoman ja Jukka Mäkisen sarja porautuu kaivosbisnekseen.

Ykkönen esittää uusintana Korpelan kujanjuoksu -sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden. Uusi kolmoskausi alkaa sunnuntaina elokuun 26. päivä.

Unelma maatilasta

Omasta luomutilasta haaveileva Anssi Korpela (Esa Latva-Äijö) ostaa pienehkön maatilan. Alueen maista ovat muutkin kiinnostuneet. Kunta on tukemassa kaivoshanketta, joka nielaisisi ison osan maaseutua.

Anssi nousee taisteluun pienen pitäjän puolesta, kaivoshanketta vastaan. Avukseen hän saa kotiseudulleen palaavan Perttulan tyttärentyttären Miisan (Karoliina Vanne).

Korpelan kujanjuoksun naispääroolin esittäjä Karoliina Vanne
Miisa Korpela (Karoliina Vanne) Korpelan kujanjuoksun naispääroolin esittäjä Karoliina Vanne Kuva: Yle KuvapalveluJukka M Karoliina Vanne,kotikatsomo: korpelan kujanjuoksu,Jukka Mäkinen

Vanhojen rikosten vyyhti

Ennen vihreän unelmansa toteutumista Anssi on alkanut pyörittää pientä autokorjaamoa ja palkannut apulaiseksi vanhan kaverinsa Jaskan (Janne Kataja).

Korjaamon ensimmäisen asiakkaan myötä Anssi ja Jaska joutuvat keskelle vanhoista rikoksista kumpuavaa vyyhtiä, joka on kytköksissä hämäräpuuhiin, kun maaperän rikkauksia halutaan hyödyntää Perttulankulmalla.

Kakkoskaudella romantiikkaa ja kovia aikoja

Kakkoskaudella Korpelan naapuri, maansiirtourakoitsija Muilu (Jukka Sipponen) tulee kuvioihin mukaan omine pyrkimyksineen. Luvassa on myös romantiikkaa, vehkeilyä ja kovia aikoja.

Rooleissa nähdään myös Juhani Niemelä, Tuija Vuolle, Emilia Sinisalo, Jaakko Kiljunen, Hanna Gibson, Suvi Salomaa, Anna Haaranen, Ilkka A. Jokinen ja Kai Bäckström.

Tuotanto: Yle Draama,, 2015 -16. Korpelan kujanjuoksu -sarjaa on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.

Kommentit