Hyppää pääsisältöön

Aleksi "allu" Jalli siirtyy FaZen riveihin

Aleksi "allu" Jallu ja ENCE eSports selvisivät Assemblyjen avauspäivästä
Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen suosituimmista kilpapelaajista. Aleksi "allu" Jallu ja ENCE eSports selvisivät Assemblyjen avauspäivästä Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen e-urheilu,kilpapelaaminen

Suomalaista Counter-Strike: Global Offensive -joukkuetta ENCE eSportsia edustanut 24-vuotias Aleksi "allu" Jalli on siirtynyt eurooppalaisjoukkueen FaZe Clanin riveihin.

Tammikuusta asti ENCE eSportsissa pelannut Aleksi "allu" Jalli korvaa FaZen kokoonpanossa portugalilaisen Ricardo "fox" Pachecon. 29-vuotias portugalilainen on ollut yhteisön kritiikin kohteena jo pidemmän aikaa suorituksiensa johdosta, mutta nyt hänet on siirretty kokoonpanosta sivuun Jallin tieltä.

FaZen tulokset vuodelta eivät olleet kummoiset alkuvuonna, mutta joukkueen suoritukset ovat parantuneet hieman sen jälkeen kun Fabien "kioShiMa" Fiey liittyi kokoonpanoon huhtikuussa. Nyt joukkue hakee vielä parempaa suuntaa tuloksille, kun Jalli liittyy joukkueen tarkkuuskivääripelaajaksi.

Pelaajakauppa ENCE:n ja FaZen välillä sujui ongelmitta. Kaupan siirtosummaa ei kerrottu.

Jalli tekee debyyttinsä FaZen kanssa jo tänään, keskiviikkona 17. elokuuta, kun FaZe kohtaa Team X:n ESL Pro League Season 4 -liigassa. Kauden avausottelu alkaa kello 20 Suomen aikaa.

FaZe Clanin kokoonpano on jatkossa:

  • Aleksi "allu" Jalli (Suomi)
  • Håvard "rain" Nygaard (Norja)
  • Joakim "jkaem" Myrbostad (Norja)
  • Philip "aizy" Aistrup (Tanska)
  • Fabien "kioShiMa" Fiey (Ranska)

Suomen suosituimpiin e-urheilijoihin kuuluva Jalli on yksi kaikkien aikojen parhaimmista suomalaisista Counter-Strike-pelaajista. FaZe ei ole Jallin uran ensimmäinen ei-suomalainen joukkue, sillä hän on aikaisemmin pelannut Mousesports- ja Ninjas in Pyjamas -joukkueissa vuosina 2014-2015.

Hänen uransa huippuvuosi on ollut toistaiseksi vuosi 2015, jolloin hän pelasi Ninjas in Pyjamasin riveissä reilut yhdeksän kuukautta. NiP ylsi Jallin kanssa useampaan isoon turnausfinaaliin, mutta vuoteen ei mahtunut yhtään merkittävää turnausvoittoa.

NiP:stä Jalli palasi Suomeen ja ENCE eSportsiin, joka rakennettiin pitkälti hänen ympärilleen. ENCE:n kanssa Jalli voitti kolme turnausta, mutta kansainvälinen läpimurto jäi puuttumaan.

natu pelaamassa assemblyillä
Joona "natu" Leppänen palaa pelikentille - hetkeksi. natu pelaamassa assemblyillä Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen joona natu leppänen

ENCE jatkaa yhdessä:

ENCE eSports on ilmoittanut jatkavansa Counter-Striken parissa myös Jallin lähdön jälkeen.

ENCE:llä on edessään monia tärkeitä otteluita ja turnauksia seuraavien viikkojen aikana, minkä myötä joukkue tulee turvautumaan ENCE:n johtoportaaseen kuuluvaan Joona "natu" Leppäseen.

Leppänen päätti pelaajauransa huhtikuussa 2015, minkä jälkeen hän on tehnyt töitä valmentajana, selostanut kymmeniä eri turnauksia sekä toiminut myös ENCE:n markkinointivastaavana. Nyt hän kuitenkin palaa pelikentille hetkeksi auttaakseen joukkuettaan eri turnauksissa.

ENCE eSports on toistaiseksi:

  • Miikka "suNny" Kemppi
  • Niko "nasu" Kovanen
  • Mikko "xartE" Välimaa
  • Juho "juhob" Lampinen
  • Joona "natu" Leppänen (varapelaaja)

ENCE pelaa ensimmäisen ottelunsa Leppäsen kanssa jo tänään, kun joukkue kohtaa ESEA Premier S22 -liigafinaalissa bulgarialaisen MK-joukkueen kello 21. Reilun viikon päästä ENCE suuntaa puolestaan Puolaan, jossa pelataan ESEA Global Challenge -finaalit 27.-28. elokuuta 50 000 dollarin palkintopotilla.

Lähde: ENCE eSports