Hyppää pääsisältöön

Kaikki dissaavat Pokémon Go:n keltaista tiimiä – mutta näistä syistä se on oikeasti paras jengi

Sori Mystic ja Valor, Instinct rulettaa.

Pokémon GO on se juttu. // Kuva: EPA / Made Nagi

Samalla kun Pokémon Go -peliin odotetaan uusien päivitysten myötä lisäominaisuuksia, henkinen taistelu tiimien välillä jatkuu. Team Mystic ja Valor ovat sekä Suomessa että maailmalla suositumpia kuin Team Instinct: Joidenkin laskelmien mukaan vain 25 prosenttia pelin pelaajista on valinnut tiimikseen keltaisen.

Häviäjien jengi.

Jengi, joka istuskelee nurkassa, kun muut kehittävät omia leveleitään ja pokémonejaan.

Nolo jengi.

Katso kuva Giphyltä

Ainakin näitä väitteitä keltaiset pelaajat saavat kuulla.

Todellisuudessa Instinct on kuitenkin kenties tiimeistä paras. Miksi? Me kerromme:

1. Instinctit luottavat intuitioon

Sinisen Mystic-tiimin periaatteisiin kuuluu usko viisauteen ja tieteeseen, punaisen Valor-jengi sen sijaan luottaa voimaan, valtaan ja kestävyyteen.

Instinct sen sijaan luottaa itseensä, eli intuitioon ja aisteihin. Tiimin vetäjä Spark sanookin, että jos luottaa vaistoihinsa, ei voi hävitä. Kuulostaa ihan samalta, mitä huippu-urheilijat sanovat esimerkiksi nyt olympialaisten alla kahmiessaan mitaleja tai mihin Cheek vetoaa, kun häneltä kysytään menestyksen salaisuutta. Itseluottamus siis vie pitkälle!

2. Zapdos

Legendaarinen Zapdos on Instinctin Pokemon. Ja come on, kenen mielestä Zapdos ei ole cool? Se kontrolloi sähköä ja asuu yleensä myrskypilvissä. Salamoita! Energiaa!

4. Altavastaajat ovat parhaita

Koska instinctejä on vähän, varsinkin Pokémon Go -salien herruus on useimmiten sinisellä tai punaisella tiimillä. Onko siis mitään makeampaa, kuin hetki, jolloin keltaisen jengin ylpeä edustaja voittaa ja valloittaa salin? Ei tietenkään, altavastaajien voitto on aina suloisin. Varsinkin silloin, kun sattuu valtaamaan esimerkiksi Yhdysvaltain presidentin kodin eli Valkoisen talon salin.

Instinctin jäsenet ovatkin ottaneet motokseen Zapdosin inspiroimana “There is no shelter from the storm”.

5. Keltainen väri

Team Mysticin ja Team Valorin suurempaa suosiota on perusteltu niiden legendaarisilla pokémenoilla, tiimien johtajien ajatuksilla ja myös niiden väreillä. Vaikka tilastollisesti sininen ja punainen ovat useammin lempivärejä, keltaisella on oma syvä merkityksensä.

Esimerkiksi Kiinassa keltainen on historiallisesti onnellisuuden ja viisauden väri. Nykypäivänä keltainen on useissa länsimaissa kirjaimellisesti varoitus, koska ihmissilmä erottaa sen pisimmältä. Varoituksen symboliikka selittää mm. miksi liikennevalojen keltainen valo tarkoittaa hidastamista, mutta ei pysähtymistä ja miksi jalkapallossa keltainen kortti on varoitus, mutta ei vielä niin paha kuin punainen.

Jos siis yhdistetään keltaisen värin symboliikka, Zapdos ja “There is no shelter from the storm”, Team Instinct on kirjaimellisesti yksi suuri myrskyvaroitus…

Katso kuva Giphyltä

Toim. huom. Jutun kirjoittanut toimittaja kuuluu Team Mysticiin, ja toimituksen tuottaja Team Instinctiin.

Lue lisää:

Pokémonien kuvaaminen voi olla tietoturvariski: "Kukaan ei todella tiedä, mihin näitä kuvia voidaan käyttää"

Steve Aoki: Pokémon Go on täydellinen peli ihmiselle jonka täytyy matkustella paljon

Leevi, 18, perusti Facebookin Pokémon GO Finland -ryhmän: Välillä olisi kivempaa pelata, eikä vain valvoa postauksia

Tiesitkö, että olet melko varmasti altistunut Suomen Pokémon-äänelle?