Hyppää pääsisältöön

Sädehtivä viekastelija

Kuvassa Iris Rainio (Amelie Blauberg).
Iristä näyttelee Amelie Blauberg. Kuvassa Iris Rainio (Amelie Blauberg). Kuva: Yle Uusi päivä (tv),Iris Rainio,Amelie Blauberg

Iris on esiintymiskykyinen ja häikäisevä lukiolainen, jonka itseluottamus on vankkumaton keskinkertaisesta koulumenestyksestä huolimatta.

Määrätietoinen nuori nainen on kietonut isänsä Saku Rainion sievän pikkusormensa ympärille.

Iris yrittää häikäilemättä manipuloida sekä isäänsä että tarpeen mukaan kaikkia muitakin itselleen ja päämäärilleen hyödyllisiksi katsomiaan ihmisiä.

Avarakatseisuutensa ja lojaaliutensa ansiosta Iriksellä on kuitenkin ystäviä ja vilkas rakkauselämä.

Iris on muuttanut Raisiosta koulutoimenjohtaja isänsä luo Virtaukseen, missä isä on junaillut tyttärensä ilmaisutaitolukioon.

Vähitellen nuoren kaunottaren sisällä on herännyt haave tähteydestä.

Mukana tuotantokausilla 4-9

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.