Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Hymyjen maa + epilogi

Docventures: Hymyjen maa
Tuomas on riutunut niin huonoon kuntoon, etteivät jalat enää kanna. Docventures: Hymyjen maa docventures: hymyjen maa

TV1 maanantaina 22.8.2016 klo 21.30-22.45, uusinta lauantaina 27.8. klo 13.35.
Yle Areenassa 30 päivää

Hymyjen maan tekijät löysivät lapsuuden ystävänsä YouTubeen ladatulta videolta pahasti riutuneen näköisenä. Tuomas Kela asuu Thaimaan kaduilla ja elää kerjäämällä. Kela on myös alipainoinen, eikä hän pysty kävelemään. Viimeisellä hetkellä vanhat ystävät haluavat pelastaa Thaimaan katuojaan vajonneet Tuomaksen.

Docventuresissa syksyllä 2015 tv-ensi-iltansa saanut dokumentti sisältää nyt myös huhtikuussa 2016 kuvattu epilogin siitä, miten Tuomaksen elämä on muuttunut.

Suomeen katkaisuhoitoihin

Tuomas on alle nelikymppinen mies, joka on asunut Thaimaassa kymmenen vuotta. Viina on vienyt mieheltä kaiken – perheensä, omaisuutensa ja ystäviensä luottamuksen. Mies on ajautunut niin huonoon kuntoon, etteivät edes jalat enää kanna hänen luurankomaista ruumistaan.

Tajuttuaan ystävänsä tilan, kuvaaja-leikkaaja Joni Luomanen ja ohjaaja Heikki Häkkinen lähtivät etsimään Tuomasta Thaimaan kaduilta ja yrittämään tuoda häntä katkaisuhoitoihin Suomeen.

Muuttuiko mikään?

Tuomas Kela palasi Thaimaahan Suomessa vietetyn katkaisuhoitoajan jälkeen. Hän saa Suomesta varhaiseläkettä. Epilogi kertoo, mitä Tuomakselle nykyään kuuluu. Muuttuiko mikään?

Elokuva on herättänyt keskustelua muun muassa siitä, miten alkoholistia parhaiten autetaan vai voiko niin ylipäänsä tehdä.

Tuomas tapaa poikansa kuukausien tauon jälkeen.
Tuomas tapaa poikansa kuukausien tauon jälkeen. Tuomas tapaa poikansa kuukausien tauon jälkeen. Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiprojekti: hymyjen maa + epilogi

Ohjaus: Heikki Häkkinen. Tuotanto: Höyry Films Oy, Suomi, 2016. Dokumentti Hymyjen maa sai ensi-iltansa vuonna 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.